• “L’aventura fascinant” de conèixer la parella lingüística

  El Museu de Ciències Naturals – Museu Blau va ser ahir, 9 de març, l’insòlit escenari del darrer acte de constitució de parelles lingüístiques, organitzat per la delegació de Sant Martí del CNL de Barcelona. Els nous aprenents i voluntaris es van conèixer entre esquelets de balenes gegants, lleons i aus dissecats, fòssils espectaculars, etc.

   

  La delegada del CNL de Barcelona a Sant Martí, Montse Garcia, va donar la benvinguda a les noves vint parelles lingüístiques i les va convidar a gaudir “l’aventura fascinant” que de ben segur viuran com a participants del Voluntariat per la llengua.

  García, de la mateixa manera que el responsable del VxL a Barcelona Marcel Pellejà, va encoratjar els assistents a parlar en català i els va informar sobre els espais que el programa els ofereix per practicar català, com són els establiments col·laboradors i els punts de trobada, fins i tot “us facilitem una fruiteria on pugueu parlar en català”, va afirmar la delegada del CNL a Sant Martí. Es tracta de facilitar-los la pràctica d’aquesta llengua en contextos reals de forma relaxada, per tal que es decideixin a parlar-la.

  Els voluntaris i aprenents van ser convidats pels organitzadors a conèixer-se a diversos punts del Museu de Ciències Naturals de Barcelona – Museu Blau, la qual cosa els va permetre endinsar-se en la magnífica col·lecció de ciències naturals, fòssils i animals que mostra aquest Museu.

  Apadrinament de parelles lingüístiques

  Com a novetat destacada, la delegació de Sant Martí va presentar l”‘apadrinament de parelles lingüístiques”, que consisteix a designar una entitat vinculada amb la cultura catalana padrina de les parelles lingüístiques que es formen a cadascun dels actes de constitució de parelles.

  En aquest cas, Judit Argullós va anunciar que el Club de Bitlles Poblenou apadrinava la vintena de parelles lingüístiques assistents a l’acte. D’aquesta manera el Club convidarà els nous membres del Voluntariat per la llengua a conèixer i practicar el joc de les bitlles catalanes cap al mes de maig, després d’haver practicat català un bon grapat d’hores i haver adquirit “la majoria d’edat linguística”, segons va dir Argullol.

  D’altra banda, Lina Ubero, cap de programes públics del Museu de Ciències Naturals, va convidar els assistents a l’acte a visitar el Museu Blau i també els altres museus que formen part del Museu de Ciències Naturals entre els quals va destacar el Jardí Botànic de Montjuïc.

  IMG_0497IMG_0519

  IMG_0507

   

   

   

   

   

   Àlbum de fotos

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CNL a Sant Martí

Gran Via de les Corts Catalanes, 866, 2n A – 08018 Barcelona

Tel. 934 512 445
dinamitzacio.santmarti@cpnl.cat

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 14 h, i els dimecres també a la tarda, de 16 a 20 h.

 

 


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Etiquetes


Arxius


Meta