• 115 dies a l’Ebre. El sacrifici d’una lleva

    images[5]

    Autora: Assumpta Montellà. Editorial: Ara Llibres.

    Si us va agradar La maternitat d’Elna o El silenci dels telers, entre altres llibres d’Assumpta Montellà, acaba de sortir a la llum 115 dies a l’Ebre. El sacrifici d’una lleva. Aquest llibre colpidor recull el testimoni dels supervivents de la lleva del biberó, nois de 17 o 18 anys que es van trobar un bon dia amb un fusell a la mà. La batalla més decisiva i sagnant de la Guerra Civil va causar milers de víctimes de tots dos bàndols. Els adolescents que van viure des de les trinxeres, a la primera línia del front, aquells 115 dies avui fan sentir la seva veu. De la mà d’una historiadora que evoca amb precisió els detalls de l’època, sense oblidar el punt de vista més humà, els supervivents ens deixen el seu dolorós llegat.

     

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories


Arxius


Núvol d’etiquetes