Arxiu de la categoria ‘Suficiència i superior’

 • L’altra

  L'altra, Marta Rojals

   

  Autora: Marta Rojals. RBA, La Magrana.

  Després del debut literari amb Primavera, estiu, etc., Marta Rojals torna a ser un èxit de vendes amb aquesta novel·la sobre l’Anna, una dona que s’acosta als quaranta anys. La complicada relació de parella, la feina precària, la crisi i un munt de sorpreses a la Barcelona d’avui en dia. Un llibre original i àcid.

   

  Article complet

 • Nahid, la meva germana afganesa

  Nahid

  Autora: Anna Tortajada. Editorial La Mar de Fàcil.

  Una estudiant de periodisme ha de fer un treball sobre l’Afganistan i per això es posa en contacte amb la Nahid, una adolescent que ha hagut de fugir al Pakistan. Un llibre adaptat a la lectura fàcil, en el qual Anna Tortajada ens mostra la crua realitat de la vida a l’Afganistan.

  Podeu trobar més llibres de lectura fàcil a www.lecturafacil.net

   

   

   

  Article complet

 • L’analfabeta que va salvar un país

  analfabeta (1)
  Autor: Jonas Jonasson. La Campana.

  Quin serà el llibre més venut per Sant Jordi? Sembla que els lectors aposten novament per l’autor de L’avi de cent anys que es va escapar per la finestra. Aquest cop ens sorprèn amb la història d’una noia africana a Suècia que neteja lavabos i es converteix en física nuclear. Una novel·la divertida i esborrajada, però que no oblida la crítica contra la hipocresia política.

  Si voleu més llibres per Sant Jordi, consulteu “els 23 del 23” a www.illadelsllibres.com

   

   

  Article complet

 • Desig de xocolata

  desigdexocolata-201x300

  Autora: Care Santos. Grup 62. Premi Ramon Llull 2014.

  Tres dones unides en el temps per la seva passió per la xocolata i per una peça de porcellana blanca. La fluïdesa narrativa de Care Santos ens fa entrar a la pell de les protagonistes i ens aboca a conèixer la tradició xocolatera a Barcelona, des del segle XVIII fins a l’actualitat. Una novel·la ben dolça que us vindrà de gust!

   

  Article complet

 • Dies de frontera

  imagesCAFTYSTH

  Autor: Vicenç Pagès. Grup 62. Premi Sant Jordi 2013.

  En la Figueres actual, Pagès fa un retrat de la generació de joves que no treballen o que ho fan de forma precària. Una història d’amor contemporània, amb l’amenaça latent del problema laboral i tot el que suposa en la projecció dels somnis. Tota una fotografia social de la Catalunya d’avui.

   

  Article complet

 • L’enigma Colom

  Colom

  Autora: M. Carme Roca. Editorial Columna.

  L’any 1943 Cristòfor Colom ja ha tornat de les Índies Occidentals i des de Barcelona prepara una altra expedició. Les aventures d’aquest nou viatge, en aquesta ocasió protagonitzades per Guerau de Gualbes, fill bastard d’un noble que ha d’amagar-se a Barcelona dels seus enemics, serveixen a M. Carme Roca per aprofundir en l’extensa biografia que hi ha sobre la figura de Colom i el misteri que l’envolta.

  Article complet

 • La Berta i les ulleres de visió empàtica

  Berta i les ulleres visió empàtica

  Autora: Júlia Prunés. Il·lustrador: Oriol Galí. Editorial: Omniabooks. Col·lecció “Educació emocional”. Abril 2014.

  Els contes protagonitzats per la Berta s’adrecen no només a un públic familiar, sinó també a educadors i a tots aquells que estigueu interessats en l’educació emocional i les habilitats socials. Hi trobareu eines com l’empatia, l’assertivitat, l’escolta activa, l’optimisme… que us ajudaran a reconèixer i regular les emocions i a reflexionar sobre la gestió de conflictes en el dia a dia i des de diversos punts de vista.

  Els contes de la Berta estan il·lustrats per diferents artistes, com diferents són les realitats i perspectives de cada nova aventura. Al final de cada conte trobem una pàgina amb propostes per créixer en família i com a persones.

  Júlia Prunés és narradora, educadora de massatge infantil, doula, conferenciant i dinamitzadora de tallers d’educació emocional i gestió de conflictes. Per saber-ne més: www.creixerenfamilia.blogspot.com / www.juliadoula.cat

   

  Article complet

 • Domini màgic + Passeig d’aniversari

  imatge Joan Vinyoli

  Autor: Joan Vinyoli. Editorial Empúries, 2009.

  En el Dia Internacional de la Poesia, recordem que enguany celebrem el centenari del naixement de Joan Vinyoli, un dels poetes més importants del segle XX. Segons explicava ell mateix, va començar a escriure arran d’una frase de Rainer M. Rilke: “La poesia no és cosa de sentiments sinó d’experiències”, a qui va traduir en les obres Versions de Rilke i Noves versions de Rilke.

  Joan Vinyoli va guanyar el premi Óssa Menor amb Les hores retrobades (1951), i amb Tot és ara i res (1970) li va arribar el reconeixement de la crítica. Dels seus 17 llibres, hem triat aquest volum que reuneix dos poemaris que havia publicat el 1984, l’any de la seva mort: Domini màgic i Passeig d’aniversari. Aquest darrer, una meditació lírica amb el pressentiment de la mort com a rerefons, va rebre nombrosos premis, com el de la Generalitat de Catalunya, el Ciutat de Barcelona i el Premio Nacional de Literatura.

  Acabem amb una interessant reflexió de Vinyoli: “Entre ser poeta o simplement viure, hi ha una bella possibilitat, que és viure poèticament”.

   

   

  Article complet

 • Mecanoscrit del segon origen

  Mecanoscrit

  Autor: Manuel de Pedrolo. Edicions 62.

  Aviat podrem veure la pel·lícula d’aquesta novel·la escrita per Pedrolo el 1974, tot un referent del gènere de ciència-ficció, amb 2.300.000 exemplars venuts. Una bella història d’amor i de supervivència protagonitzada pel Dídac i l’Alba, dos adolescents que han de superar els entrebancs de viure en un món destruït i a qui sorprèn el repte de la continuïtat de l’espècie humana. Un llibre suggerent, amb moltes descripcions i grans metàfores, en el qual fins i tot els noms dels protagonistes tenen un valor simbòlic.

  Mecanoscrit del segon origen ja es va dur a la televisió amb una sèrie produïda per TV3. En l’adaptació cinematogràfica, Carles Porta substitueix el desaparegut Bigas Luna com a director del projecte, que es roda en terres de Lleida i Tarragona.

  Article complet

 • Els altres catalans

  els altres cat NORMAL

  Autor: Francesc Candel. Edicions 62.

  L’any 1964 es publicava aquest assaig periodístic de Candel, que s’ha convertit en un document històric de referència sobre el fenomen de la immigració a Catalunya a principis del segle XX.

  Avui, cinquanta anys més tard de la seva edició, diversos esdeveniments commemoren la transcendència de l’obra. Després d’un acte institucional al Palau de la Generalitat, durant el qual es va presentar un cartell de l’artista Joan-Pere Viladecans amb motiu de l’aniversari, s’homenatjarà l’escriptor durant tot un any. Entre debats, presentacions i actes acadèmics, podrem també gaudir de l’estrena de l’obra de teatre Els altres catalans.

  En aquest llibre Francesc Candel relatava la seva experiència, tot parlant amb un estil planer dels sentiments dels immigrants andalusos, murcians, extremenys i gallecs que s’instal·laven als barris de la perifèria de Barcelona. El barraquisme, la integració o, per contra, la sensació de rebuig, i per damunt de tot la mirada constructiva de Candel, que va saber transmetre un ideal de convivència, basat en el respecte i la necessitat mútua entre pobles de diferents orígens.

  Article complet

Categories


Arxius


Núvol d’etiquetes