• El món de El violí d’Auschwitz

  El proper dijous 29 de gener començarà l’exposició preparada pels alumnes del nivell d’Intermedi 2 del matí al voltant del llibre El violí d’Auschwitz. Es penjaran els treballs que tracten diferents temàtiques relacionades amb la temàtica del llibre al passadís de les aules, al carrer Fernando Pessoa, 7.

  Si us interessa del món dels camps de concentració i de la música, veniu de 9:30 a 13 o de 17 a 20, de dilluns a dijous i gaudiu de la nostra exposició.

  Us hi esperem!

  Print Friendly, PDF & Email
 1. Ileana

  03 febr. 15
  22:25 #

  A mi també m’agradaria fer un comentari de aquest tema, però en el meu cas parlaré de la meva exposició.

  El violí

  Parlaré de la part més técnica del violí: Que es un instrument de corda fregada, que sona per la vibració d’aquestas fregant-les amb un arc o prement-les amb las mans o amb una pua o bé colpejant o percudint les cordes.
  Les principals parts que componen el violí son la voluta o cap, el claviller, las clavillas, el diapazó, les cordes, barbada, cordar, celleta, microafinadors i l’ànima. També necessita d’accesoris que el complementen com las resinas, la sordina, l’arc, l’estoig y el suport.
  Té una mesura d’uns 60 cm de llarg amb el pal inclòs, format per una caixa de fusta buída i amb dues obertures acústiques en forma de F al centre, un braç al llarg del qual es prolonguen quatre cordes i en l’extrem se situen les clavilles, que permeten afinar l’instrument.
  Es toca col-locant entre l’espatlla i el mentó i fregant les cordes amb un arc. El violí, és el més petit i agut dels instruments de corda.
  Totas les parts son importants però lànima que s’en trova dins, es la responsable de transferir les vibracions de la tapa al fons. La seva ubicació i longitud influeixen en el so, pot dir que sense l’ánima el violí seria un cos sense vida. També es molt important tenir-lo correctament afinat, així el so serà més melòdic.
  També existeixen més tipus de violins, n´hi ha 4, el violí més petit i clàssic, del qual he parlat abans. La viola es un instrument de corda semblant al violí però de major grandària i so més greu, el violonce està entre la viola i el contrabaix, és també de corda fragada de tessitura greu i es toca recolzat a terra, y el contrabaix que com els altres té corda fregada i tessitura greu. Tenen en comú el arc i quatre cordes.
  Per acabar parlaré del violí eléctric: és un instrument amb una senyal amb sortida electrónica. És acústic amb un tranductor electromagnétic, però completament electrònic. Ell timbre d’un violí acústic es crea directament a causa de ressonàncies, i és per aquest motiu que un elèctric té un so molt més cru que un acústic, depenent de com es captura la senyal. El seu disseny es minimalista i poc tradicional, per mantenir el pes més baix possible. Sovint són considerats com a experimentals, estan menys establers que les guitarres i baixos elèctrics.
  Bé i malgrat l’opinió dels espertos en la materia, jo penso que hi ha un abans i un després del sorgiment del violí elèctric.

 2. Silvia Garzón Moraga

  29 gen. 15
  16:27 #

  Hola a tots,
  Avui hem fet a classe l’exposició sobre el llibre de l’autora M.Angels Anglada, fa referència al llibre “El Violí de Auswith”.Ha estat molt gratificant tant les explicacions com les anècdotes que molts no sabíem. A part de fer-la verbalment, hem treballat amb cartulina i amb fotos corresponents a cada tema, així com l’explicació sota la foto.
  Un 10 per la nostre “profe” Carla i als meus companys que també se l’currat
  Respecta al llibre estic a meitat i tinc de dir que hi han moments que es posen els pels de punta. Qunes vivencies més esgarrifoses ha tingut el Daniel en el camp de concentració.
  Bon Cap de Setmana y fins dilluns.

Comptador de visites


Delegació de Sant Andreu

Atenció al públic a Sant Andreu:

de dilluns a divendres de 9.00 a 13.30 h i dijous, també, de 16.00 a 20.00 h

932 740 356

Recinte Fabra i Coats

Sant Adrià, 20 / Gran de Sant Andreu, 202

Edifici 15, 1r pis

santandreu@cpnl.cat          

 

Consulta l’oferta de cursos aquí.


Recursos lingüístics en línia