• Resultats molt positius del Consorci per a la Normalització Lingüística en el primer semestre d’any

  Èxit en tots els àmbits del CPNL: nombre d’inscripcions als cursos de català presencials i en línia, participants del Voluntariat per la llengua i convenis, acords i cursos al sector socioeconòmic.

  El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) fa balanç dels resultats de gener a juny de 2018 i tanca el primer semestre amb una valoració molt positiva, amb increments considerables en totes les dades registrades, respecte als anys anteriors.

  Pel que fa al nombre d’inscripcions dels cursos presencials, les 43.520 inscripcions formalitzades d’enguany han augmentat en gairebé un 4,5 % respecte al mateix període del 2017 i en un 7,45 % respecte al 2016.

  D’aquestes inscripcions, un 65,6 % correspon a cursos de català inicial i bàsic, per a persones amb pocs o cap coneixement de llengua catalana, també amb un augment significatiu respecte als anys anteriors, en què representava un 61,8 % el 2016, i un 63,3 % el 2017. Una dada especialment rellevant, si es té en compte que justament les línies de treball per al 2018, aprovades pel Ple del CPNL del passat 16 de maig, prioritzen aquest segment de la població per fer possible l’objectiu que tothom tingui la capacitat d’usar la llengua pròpia del país.

  Més inscrits d’origen estranger

  L’increment d’inscripcions als cursos de català inicial i bàsic es veu reflectit en el nombre de persones inscrites d’origen estranger, que enguany representa un 5,4 % més que el 2017 i un 8,28 % més que el 2016.

  Així, un 91,3 % de les inscripcions d’aquest primer semestre dels cursos inicials i bàsics són de persones d’origen estranger. Un percentatge que disminueix en els cursos de nivells més alts, tot i que continua sent molt important en cursos de català elemental (un 67,3 % del total) i, per bé que la dada és inferior, també és especialment notable en els cursos de català intermedi (un 37,5 % d’alumnes és d’origen estranger).

  També augmenta l’interès per l’aprenentatge en línia

  Com a alternativa als cursos presencials, l’oferta per aprendre català en línia (tant a través de la plataforma Parla.Cat, com l’Aula Mestra o altres formats) es mostra com un sistema pràctic i atractiu per als seus usuaris. En aquest sentit, les 2.851 inscripcions d’enguany representen un increment del 5,20 % respecte al 2017 i del 14,91 %, respecte al 2016.

  Un 40,37 % d’aquestes inscripcions correspon a nivells més avançats de català (de suficiència), però no és gens banal la xifra de 543 inscripcions als cursos bàsics, que representa un 19 % del total d’inscripcions en línia.

  Bones perspectives per al Voluntariat per la llengua

  La tendència d’èxit del programa de Voluntariat per la llengua es manté amb les dades del 2018 per damunt de les 5.100 parelles lingüístiques, amb bones perspectives de millora, atès l’augment d’inscripcions d’enguany de persones voluntàries (un 2,65 % més que el 2017 i un 14,75 % més que el 2016) i de  persones aprenentes (un 9,30 % més que el 2017 i un 17,71 % més que el 2016).

  La constatació de l’èxit consolida aquest programa com una eina fonamental per a l’ús de la llengua, sobretot com a complement per a les persones que l’estan aprenent.

  Es reforcen els vincles amb el sector socioeconòmic

  L’esforç i la implicació dels tècnics de normalització lingüística amb el treball en xarxa al territori referma els resultats positius en el sector socioeconòmic, que busca el valor afegit d’una bona comunicació oral i escrita.

  Aquest compromís compartit fa que s’hagi incrementat significativament el nombre de convenis i acords de col·laboració amb comerços adherits al Voluntariat per la llengua (de 2.727 el primer semestre del 2017 passen a 3.195, el 2018) i amb comerços implicats en el programa I tu, jugues en català?, que passen de 174 el 2017 a 199 el mateix període del 2018.

  Cursos de català del CPNL

  Voluntariat per la llengua

  Empresa

   

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Comptador de visites


Delegació de Sant Andreu

C. Sant Adrià, 20
Recinte Fabra i Coats
Antic edifici d’oficines, 1r pis

 

Horari d’atenció:

De dilluns a divendres de 9 a 14 hores.

 


Recursos lingüístics en línia