• L’exposició “Català, llengua d’Europa” es podrà visitar al Museu del Barça fins al 24 de setembre

  ExpoCatalaLlenguaEuropaEl Museu del Barça acollirà fins al proper 24 de setembre, l’exposició “Català, llengua d’Europa”, un projecte del Departament de Cultura que té per objectiu mostrar la vitalitat de la llengua catalana en el marc de les llengües d’Europa, amb una visió del català com a llengua moderna, competitiva i oberta al món en diàleg amb altres llengües. Es preveu que durant aquests mesos visitin l’exposició més de mig milió de persones.

   

  Amb aquesta acció es vol donar visibilitat internacional a la llengua catalana, aprofitant l’alt nombre de visitants estrangers que rep el museu blaugrana, i remarcar el compromís del Barça amb el país i la cultura, potenciant la catalanitat com un dels valors del club.

   

  El Museu del Barça va rebre més d’1,5 milions de visitants l’any 2013 i enguany ha rebut el visitant número 25 milions. Es tracta d’un museu viu, ja que periòdicament actualitza els continguts amb les noves fites que assoleixen les diferents seccions esportives.

   

  La mostra “Català, llengua d’Europa”, produïda per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, presenta la llengua catalana en set àmbits temàtics: Europa; l’ensenyament; els mitjans de comunicació; la cultura; el comerç i l’empresa; el món digital, i l’esport. El Barça i el món esportiu protagonitzen un apartat que recull intervencions en català de jugadors i entrenadors dels Barça que han estat un estímul positiu i que han estat un reclam, tant a nivell local com a nivell internacional per difondre la llengua catalana.

   

  Els textos de l’exposició estan en català i en anglès i l’audiovisual El català, llengua per a tothom està subtitulat en 18 idiomes. També s’han editat fullets informatius en català, castellà, anglès, francès i alemany.

   

  El projecte inclou també una aplicació interactiva multiplataforma que permet accedir-hi des de qualsevol ordenador o dispositiu mòbil connectat a Internet. L’aplicació permet la navegació lineal i interactiva i inclou eines multimèdia.

   

  L’exposició “Català, llengua d’Europa” ha visitat 16 localitats, entre les quals destaca Brussel·les, on es va instal·lar a la seu del Parlament Europeu al voltant de la diada de Sant Jordi de 2013. Fins a finals d’any, la mostra s’exhibirà en 20 municipis catalans més.

  Fotos de la cronologia

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

Núvol d'etiquetes

1714 Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels avantatges carnet VxL Bastoners Biblioteca Central Castelldefels Castellers català Cinema en català descomptes Dia Mundial del Teatre establiments col·laboradors lectura en català Museu de Sant Boi Parlem tu i jo pirates Pocavergonya Sant Jordi Sant Jordi 2020 teatre Teatre Plaza VxL