Arxiu per octubre, 2014

  • Celebració dels 25 anys del CPNL i de l’inici dels cursos de català 2014-2015

    Celebració dels 25 anys del CPNL i de l'inici dels cursos de català 2014-2015Dijous 23 d’octubre el CNL Eramprunyà va fer l’acte de commemoració dels 25 anys del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i de l’inici dels cursos de català 2014-2015.

    El Museu de Sant Boi va ser el marc d’aquest acte, que va comptar amb la presència i les intervencions d’Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL; Luís Pérez, regidor d’Educació de l’Ajuntament i president del Consell del CNL Eramprunyà; i Lluïsa Moret, alcaldessa de la ciutat.

    M. Àngels Massip i Joana Llordella van parlar sobre la varietat dialectal de la comarca a partir del seu llibre “Dialectologia a través de la parla del Baix Llobregat”. Es tracta d’un resum dels mètodes i les eines de la dialectologia, amb un conjunt de pautes bàsiques aplicables a estudis concrets. Recull també una descripció de trets fonètics, morfològics, sintàctics i lèxics de la parla del Baix Llobregat.

    Després de la xerrada, l’alcaldessa va lliurar una litografia d’Antoni Tàpies a la presidenta per commemorar els 25 anys del CPNL i un obsequi del Museu de Sant Boi a cadascuna de les autores com a agraïment per la seva col·laboració en l’acte.

    La celebració es va cloure amb un petit refrigeri per a totes les persones assistents.

    Notícia al web del CNL

    Article complet

  • Nous acords de col·laboració amb el Voluntariat per la llengua de Viladecans

    Diversos establiments comercials i entitats de Viladecans col·laboren amb el programa Voluntariat per la llengua (VxL)

    Nous acords de col·laboració amb el Voluntariat per la llengua de Viladecans El Servei Local de Català (SLC) de Viladecans ha organitzat fins ara divuit edicions del programa Voluntariat per la llengua (VxL) i compta amb la col·laboració de diversos establiments comercials i diverses entitats de la ciutat.Aquest mes han signat un nou acord de col·laboració amb el VxL :> AMPA Amat Targa> AMPA Àngela Roca

    > AMPA Doctor Trueta

    > AMPA Sant Gabriel

    > Associació de Balls de saló de Viladecans

    > Centre de formació d’adults Edelia Hernández

    Els volem donar les gràcies pel seu interès i la seva participació en el programa VxL.

    Si voleu col·laborar amb el Voluntariat per la llengua no dubteu a posar-vos en contacte amb el SLC.
    vxl.eramprunyà

    Enllaços relacionats

    Article complet

  • Visita a l’exposició “1714. El català ahir, avui i demà. Et prenc la paraula”

    e_1714_elcatalaahiravuiidema_editora_129_9674_1El SLC de Castelldefels ha organitzat una visita a  l’exposició “1714: El català ahir, avui i demà. Et prenc la paraula” el proper divendres 24 d’octubre a les 10 h al Museu de Sant Boi. S’hi poden inscriure de forma gratuïta alumnes i participants del VxL.

    L’exposició, que té per objectiu mostrar les conseqüències per a la llengua catalana del resultat de la guerra de successió del 1714, ha estat produïda pel Centre de Normalització Lingüística de Barcelona i arriba a Sant Boi gràcies a la col·laboració del Museu de Sant Boi i el Centre de Normalització Lingüística Eramprunyà

    Dades

    Divendres 24 d’octubre a les 10 h

    Museu de Sant Boi (carrer del Pont, 7)

    Activitat gratuïta

    Inscripció necessària (a classe, trucant al 93 664 42 11 o enviant un missatge a castelldefels@cpnl.cat)

     

    Ens hi acompanyeu?

    Tríptic de l’exposició

    Museu de Sant Boi

    Blog 1714

    Vídeo TV3 dedicat a l’exposició

    Article complet

  • Col·lecció “Parlem tu i jo”

    La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura ha elaborat la col·lecció Parlem tu i jo, adreçada a les persones que participen al Voluntariat per la llengua.
    Col·lecció <em>Parlem tu i jo</em>

    Per facilitar el diàleg i la conversa entre les persones aprenentes i les voluntàries

    Aquesta col·lecció disposa de quatre volums publicats:El primer volum, Viatgem pel món, és un text de Josep M. Espinàs, un còmic de Giovanni Castro i propostes de lectures i activitats relacionades amb els viatges per facilitar i  enriquir el diàleg  en les trobades de les parelles lingüístiques.El segon volum, Tens temps? Què fem? té com a tema central el temps lliure i s’organitza en cinc apartats amb propostes per conversar i intercanviar opinions, coneixements i experiències.El tercer volum, Ens entaulem? se centra en el menjar i el beure. Conté un text de Ramon Solsona, un còmic de David Parcerisa i diverses propostes per conversar i intercanviar opinions, coneixements i experiències.

    El quart volum, Anem a casa? ens proposa llegir i conversar sobre diferents aspectes relacionats amb les cases on vivim. Conté la narració de Rafael Vallbona Les cases perdudes i el còmic La recerca, de Mercè Godàs.

    Enllaços relacionats

    Article complet

  • 2a edició del taller de teatre en català Pocavergonya a Castelldefels

    El Servei Local de Català de Castelldefels, amb la col·laboració de la Biblioteca Central, organitza la 2a edició del taller de teatre en català Pocavergonya.

    El taller, que començarà el proper 15 d’octubre, està adreçat a persones majors de 18 anys que vulguin practicar el català en un ambient lúdic i distès. Al mateix temps s’hi treballarà la comprensió lectora i la lectura en veu alta.

    Per participar-hi, és necessari inscriure-s’hi prèviament.

    Calendari: del 15 d’octubre al 28 de maig

    Horari: dimecres (10 h – 12 h)

    Lloc: Biblioteca Central

    Places limitades

    Activitat gratuïta

    Inscripcions: del 6 al 9 d’octubre al SLC de Castelldefels (presencialment o trucant al tel. 93 664 42 11)

    Si voleu conèixer l’opinió dels participants, la trobareu en aquest enllaç.

    foto taller teatre

    Us hi animeu?

     

    Opinió dels participants

    Notícia al portal del Voluntariat per la llengua

    Notícia al web del Centre de Normalització Lingüística Eramprunyà

    Article complet

  • Nova activitat: El llibre del mes

    En aquesta nova activitat que hem preparat, nosaltres us recomanarem un parell de llibres cada mes i vosaltres també tindreu un espai per fer el mateix. Farem un recull amb tots els llibres recomanats i el publicarem en aquest web per Sant Jordi.

    Us animem a participar-hi!

    Els llibres del mes d’octubre: Tots els contes i Històries poc corrents, de Pere Calders

    Els llibres del mes d'octubre: Tots els contes i Històries poc corrents, de Pere Calders

    Pere Calders

    Quin llibre ens voleu recomanar?

    Tots els contes 

    Autor: Pere Calders

    Es tracta d’un recopilatori de tots els contes d’aquest escriptor català en el centenari del seu naixement.

    Els contes són obres mestres del gènere fantàstic, en què el capteniment natural i quotidià dels personatges davant la irrupció de l’insòlit o inexplicable posa en qüestió la frontera entre el real i l’absurd, i la desplaça a les convencions de la nostra percepció del món. Portadors d’un humor desencantat singularíssim i amable, amb el deixant particular d’ironia i de tendresa que Calders va convertir en marca de fàbrica, aquests contes el situen entre els grans creadors universals del gènere.

    Històries poc corrents (llibre de lectura fàcil)

    Autor: Pere Calders

    Selecció de deu contes de Pere Calders adaptats a lectura fàcil. Els contes que explica són divertits i sorprenents: amb poques línies, de vegades amb cinc o sis, és capaç d’explicar una història plena d’imaginació i d’humor.

    Els podeu demanar a les biblioteques.

    1. RECOMANA UN LLIBRE
    2. FÒRUM SOBRE LLIBRES: Què llegeixes?

    SLC de Sant Boi de Llobregat

    Enllaços relacionats

    Article complet

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

Núvol d'etiquetes

1714 Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels avantatges carnet VxL Bastoners Biblioteca Central Castelldefels Castellers català Cinema en català descomptes Dia Mundial del Teatre establiments col·laboradors lectura en català Museu de Sant Boi Parlem tu i jo pirates Pocavergonya Sant Jordi Sant Jordi 2020 teatre Teatre Plaza VxL