Arxiu per novembre, 2015

  • 11 de desembre a les 10 h: Projecció a Sant Boi de la pel·lícula Segon origen

    Projecció de Segon origen en català per a l'alumnat i el voluntariat del CNL

    Cinemes Can Castellet

     c. Jaume I, 32 –  Sant Boi de Llobregat

    Divendres 11 de desembre, a les 10 h, podrem veure la pel·lícula Segon origen als Cinemes Can Castellet de Sant Boi. Les entrades costen 4,5 € (preu reduït).

     

     

    Inscripcions i pagament fins al dia 10 de desembre:

     

     

     

    1. Alumnat i voluntariat del SLC de Sant Boi: a Administració en horari d’atenció al públic (matins de 9 a 13 h i tardes de 16 a 18 h. Divendres tarda tancat).
    2. Alumnat i voluntariat dels SLC de Castelldefels, Gavà i Viladecans: inscripció per telèfon al 93 652 95 85 en horari d’atenció al públic.

    Com arribar-hi: els Cinemes Can Castellet són al carrer de Jaume I, 32, molt a prop de l’estació del FGC i de les parades d’autobús que passen pel carrer Josep Torras i Bages.

    ENLLAÇOS RELACIONATS:

    1. Notícia al web del CNL Eramprunyà
    2. Notícia al portal del Voluntariat per la llengua

    Article complet

  • 500 VxL van omplir el TNC per celebrar 100.000 parelles lingüístiques

    El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) va acollir el 26 de novembre la celebració de l’assoliment de 100.000 parelles lingüístiques formades en el Voluntariat per la llengua des que es va posar en marxa l’any 2003.
     

    500 VxL van omplir el TNC per celebrar 100.000 parelles lingüístiquesCinc centes persones implicades en el programa (parelles, entitats, establiments, presidents de consell de centre, directors, coordinadors i dinamitzadors dels centres de normalització lingüística des d’on es gestiona) d’arreu de Catalunya van poder gaudir de l’espectacle Molt soroll per no res dirigit per Àngel Llàcer.

    A la celebració, presidida per la Sra.Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, també van assistir el Sr. Antoni Reig (director general de Joventut) i el gerent del CPNL (Sr. Josep Madorell), entre d’altres autoritats.

    Una representació del Centre de Normalització Lingüística Eramprunyà també va ser-hi present. D’aquesta manera vuit parelles lingüístiques, algunes d’actuals i d’altres d’antigues, van poder gaudir de l’obra i celebrar la fita juntament amb altres parelles lingüístiques de tot Catalunya. Des del CNL Eramprunyà van anar-hi participants de Castelldefels, Gavà, Sant Boi de Llobregat i Viladecans. També es va comptar amb la representació de dues entitats i dos establiments col·laboradors.

    Durant tota la tarda es va poder veure al vestíbul del TNC un vídeo fet per a l’ocasió i també l’exposició “10 anys de VxL: un tast! (2003-2013)”, a la qual s’hi ha afegit un tòtem commemoratiu de les 100.000 parelles. Tot el públic de la Sala Gran del teatre (que té un aforament de 870 persones i estava completament plena) va rebre la nova bossa de VxL amb un tríptic del programa i l’últim exemplar (Mirant al cel) de la col·lecció “Parlem Tu i Jo” destinada a facilitar temes de conversa entre els participants al VxL.

    Tots els assistents van rebre també una bafarada que deia “100.000 VxL gràcies” i que havien d’alçar en acabar l’obra per tal de fer una foto commemorativa i d’agraïment a totes les persones que han fet possible aquesta important xifra de parelles assolida. Els actors del Molt sorol per no res van acabar baixant també al pati de butaques per fer-se la foto amb el públic i participar de la celebració.

    ENLLAÇOS RELACIONATS:

    1. Notícia al web del CNL Eramprunyà
    2. Àlbum de fotos del CNL Eramprunyà
    3. Àlbum de fotos del Facebook del VxL
    4. Vídeo de l’acte
    5. Muntatge fotogràfic de l’acte

    Article complet

  • Caminada saludable a l’ermita de Bruguers

    IMG-20151201-WA0015Amb una voluntària del Voluntariat per la llengua i usuària del Banc del Temps de Gavà.

    El dissabte dia 21 de novembre va tenir lloc una caminada saludable a l’ermita de Bruguers.
    La caminada va ser conduïda per la voluntària del Voluntariat per la llengua gavanenc Maria Casas. Aquesta voluntària també ho és del Banc del Temps de Gavà (BATEGA), entitat col·laboradora amb el VxL i promotora d’aquesta activitat.

    Aquesta activitat s’ha emmarcat dintre del programa Mou-te en català, un pla de foment de l’ús del català impulsat per la Direcció General de Política Lingüística.

     

    Article complet

  • Cinema en català a Castelldefels

    cartell bo imatge reduïda

    Bon dia,

    Teniu ganes de cinema? Aquest cap de setmana (21 i 22 de novembre) podrem veure Del revés als Yelmos Cines de Castelldefels per només 4 euros.

    El protagonista de Del revés no és un humà, ni un animal, ni una joguina, sinó els petits personatges que regeixen les emocions humanes: Joia, Tristesa, Fàstic, Ira i Por. Tots viuen dins del cap de la Rily, una noia d’11 anys que està força afectada per un canvi de residència.

    Si encara no heu vist o voleu tornar a veure aquest film de Pixar Animation Studios i Walt Disney Pictures, ja ho sabeu:

    Del revés
    dissabte 21 (16 h)i diumenge 22 (12 h) de novembre
    4 euros
    Yelmo Cines Castelldefels (l’Ànec Blau)

    I a partir del desembre arrenca el Cicle cinema ifantil en català a Castelldefels. Ja us n’anirem informant.

    https://www.youtube.com/watch?v=SG4BXtRqY2k

    Article complet

  • Exposició “Mirades i veus del català”

    Del  9 al  27 de novembre de 2015
    Sala d’actes de L’Olivera (pl. Montserrat Roig, 1)
    Sant Boi de Llobregat
    Exposició Mirades i veus del catalàMirades i veus del català té com a objectiu fomentar l’ús social del català com a llengua comuna i valorar l’esforç de les persones nouvingudes envers l’aprenentatge de la llengua catalana. Està promoguda per Plataforma per la Llengua, l’Ajuntament de Barcelona  i el CPNL.

    A través de diferents plafons i sis vídeos, l’exposició recull dades estadístiques i reflexions de catalanoparlants d’orígens culturals diversos.

    L’exposició és també un espai d’intercanvi en contínua transformació. Per això, finalitza amb un plafó que recull les aportacions del públic assistent, i disposa d’aquest web http://miradesiveusdelcatala.cat per continuar recollint i ampliant les mirades i veus del català.

    L’exposició es pot visitar de manera individual o en grup. Cal fer reserva prèvia si voleu fer la visita en grup. Us animem a visitar-la amb el vostre alumnat o amb els membres de la vostra associació o entitat.  Us farem arribar el dossier amb propostes de dinamització de la visita amb activitats abans i durant la visita.

    Reserves per a grups i informació: santboi@cpnl.cat –  93 652 95 85 (Rosa M. Picó)

    ENLLAÇOS RELACIONATS:

    1. Notícia al web del CNL Eramprunyà
    2. Entrevista a Ràdio Sant Boi

    Article complet

  • 3a edició Taller de teatre en català Pocavergonya

    El Servei Local de Català de Castelldefels, amb la col·laboració de la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado, organitza la 3a edició del taller de teatre en català Pocavergonya.

    El taller, que començarà el proper 1 de desembre, està adreçat a persones majors de 18 anys que vulguin practicar el català en un ambient lúdic i distès. Al mateix temps s’hi treballarà la comprensió lectora i la lectura en veu alta. Raquel Serra, voluntària del VxL, en serà la conductora.

    Per participar-hi, és necessari inscriure-s’hi prèviament.

    Calendari: de l’1 de desembre al 3 de maig
    Horari: dimarts (10 h – 12 h)
    Lloc: Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado
    Inscripcions: del 2 al 27 de novembre al SLC de Castelldefels (presencialment o trucant al tel. 93 664 42 11)

    Activitat gratuïta

    Places limitades

    Podeu conèixer l’opinió dels participants i veure mostres del treball d’altres edicions en aquests enllaços.

    opinió participants 1a edició

    lectura La moneda de plata (Sant Jordi 2015)

    Us hi animeu?

    teatre taller

    Article complet

  • El llibre del mes de novembre: Mil cretins, de Quim Monzó

    Cada mes us recomanem un llibre i us demanem que ens feu arribar les vostres recomanacions. Quin llibre us ha agradat?
    El llibre del mes de novembre: Mil cretins, de Quim MonzóMil cretins

    19 contes per gaudir de la lectura

    Mil cretins /  Autor: Quim Monzó

    Mil cretins és una obra que reuneix dinou contes de l’escriptor Quim Monzó. Està estructurada en dues parts, amb relats més llargs a la primera i més accelerats a la segona. Va ser publicada l’any 2007 a l’editorial Quaderns Crema. El 2008 va guanyar el Premi Maria Àngels Anglada. Monzó passa comptes amb el dolor, la vellesa, la mort i l’amor. Valent i sense concessions, mira a la cara el difícil equilibri entre vida i misèria humana.

    El 2010 Ventura Pons va rodar una pel·lícula, a partir d’aquest llibre i d’altres relats d’altres llibres de l’autor, que du per títol Mil cretins.


    RECOMANA UN LLIBRE AQUÍ

    SLC de Sant Boi de Llobregat

    Enllaços relacionats
    1. Cartell llibre del mes de novembre
    2. Web de l’autor

    Article complet

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

Núvol d'etiquetes

1714 Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels avantatges carnet VxL Bastoners Biblioteca Central Castelldefels Castellers català Cinema en català descomptes Dia Mundial del Teatre establiments col·laboradors lectura en català Museu de Sant Boi Parlem tu i jo pirates Pocavergonya Sant Jordi Sant Jordi 2020 teatre Teatre Plaza VxL