• … ho hauríem entès!

  Sovint se’ns escapen frases com Si m’haguessis regalat alguna cosa, no m’hagués empipat, però és incorrecta. Hem de dir: Si m’haguessis regalat alguna cosano m’hauria empipat, ja que es tracta d’una oració condicional composta, del passat.

  Quan tenim el mateix tipus de frase però en versió simple diem Si t’entengués no tindria problemes i no pas no tingués problemes.

  O sigui que si ens ho haguessin explicat abans…

   

  regal

  Print Friendly, PDF & Email
 1. Laura

  07 nov. 14
  9:52 #

  Demetrio, ja saps que amb esforç s’aconsegueix tot. Pensa que en aquests comentaris hi ha algunes faltes d’ortografia, però la redacció dels textos (sentit i coherència) està molt bé i això és molt important.

 2. Demetrio Bris Pérez

  01 nov. 14
  1:34 #

  Hola
  Aquesta és la primera vegada que faig un comentari dins d’aquest bloc,be de fet, may habans havia fet cab escrit en un bloc.Per començar,en vull parlar del canvi que ha hagut a la meva vida perl que fa als estudis.aquest curs estic fent intermedi 2,i estic veiem que cada vegada em costa més però es clar,a aquesta edat ja no és el mateix que quan se és jove,malgrat tot faré tot el que pogui per acabar els curssos que encara em queden.Be, de momento ja en hi ha prou,vaig a veure si puc enviar-lo,que això és un altre historia


Segueix-nos a:

      

Categories


Inscripcions al setembre. Clica per a més informació!


Núvol d’etiquetes


Comentaris recents

 • Laia: A l’escola dic molt “no apretis tant fort” quan els nens i nenes escriuen, com ho hauria de...
 • Teresa Fernàndez: Hola, Anna! Hi ha adjectius que tenen flexió de nombre i de gènere, i d’altres que només la...
 • Anna Pell: I marrona es pot dir? A l’habitació hi ha una cortina marrona. Entenc que sí, per allò que és com...
 • Jordi: Bixumets s’utilitza amb el verb, “fer bixumets” quan algú o algun fet aliè, una ridiculesa, provoca vergonya a...
 • Laura: Que bé! No sabia raonar la diferència. Gràcies.

Enllaços


Històric