• Micro…

  El prefix micro, que significa petit, s’utilitza des de fa molt temps en una gran quantitat de paraules. Per exemple, microones, microbi, microcrèdit

  Però cada vegada s’incorporen nous conceptes; ara en comentaré dos. Per exemple, gràcies a Twitter han aparegut concursos de microrelats (com el nostre!).

  També, cada dia se sent parlar més d’iniciatives reeixides gràcies al finançament compartit, un (relativament) nou concepte. El terme original de l’anglès, que segur que us sona, és crowdfunding, que prové de crowd (que significa multitud, munió, massa) i de funding (que significa finançament).

  En català, el terme més precís i més estès, que és la forma recomanada, és el micromecenatge, encara que hi ha formes genèriques com poden ser finançament compartit, finançament col·lectiu, mecenatge col·lectiu o mecenatge compartit. 

  Els exemples d’aquesta pràctica són ben diversos i poden anar des de la campanya del 2008 de Barack Obama fins al finançament de L’hora del conte d’una biblioteca d’Olesa de Montserrat, que s’havia quedat sense finançament públic.

   

   

  images

  Print Friendly, PDF & Email
 1. Laura

  26 Mar 15
  16:24 #

  M’agrada molt aquesta entrada . Mitjançant el micromecenatge es pot col·laborar amb entitats sense ànim de lucre o en l’edició de llibre, CD’s, etc. que s’allunyen dels àmbits més comercials i que solen ser projectes molt interessants. Jo he col·laborat en diverses propostes de micromecenatge i animo tothom a fer-ho. No cal aportar-hi quantitats molt quantioses, sinó que cadascú pot fer-ho en la mesura de les seves possibilitats.

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

      

Categories


Núvol d’etiquetes


Comentaris recents

 • Jordi: Bixumets s’utilitza amb el verb, “fer bixumets” quan algú o algun fet aliè, una ridiculesa, provoca vergonya a...
 • Laura: Que bé! No sabia raonar la diferència. Gràcies.
 • berta: Des de fa uns anys el mestre D.T Suzuki anava al seu barri ensenyant les idees darrere del Budisme Zen. La...
 • victoria: Feia uns quants dies que la Lluïsa tenia una qüestió pendent que no la deixava viure tranquil·la. La...
 • lmontenegro: Moltes gràcies, Maria, arreglat! 🙂

Enllaços


Històric