Arxiu per març, 2012

  • Resum del Dia Mundial de la Poesia

    Com sabeu, dimecres passat, 21 de març, celebràvem a Calafell el Dia Mundial de la Poesia.

     

    Seguiu llegint…

    Article complet

  • Oberta la matrícula per a cursos de català

    Aquest dilluns, 26 de març, s’obre el període de matriculació per als cursos de català per a adults a Calafell que organitza el Consorci per a la Normalització Lingüística, amb el suport de l’Ajuntament de Calafell. Per a aquest període d’abril a juny els nivells que s’ofereixen són els següents:

    Bàsic 3 Platja dilluns i dimecres

    10 – 12 h

    gratuït

    Bàsic 3 Platja dilluns i dimecres

    18 -20 h

    gratuït

    Intermedi 3 Platja dimarts i dijous

    16 – 18 h

    56,62 €

    Suficiència 2 Platja dimarts i dijous

    18.15 – 20.15 h

    139,98 €

    Enguany, els cursos consoliden l’ús de les noves tecnologies de la informació com a complement al procés d’aprenentatge, iniciat l’any passat. Concretament, es manté el bloc i un canal de Twitter, per difondre recursos bibliogràfics, activitats complementàries, continguts i treballs de classe, etc. i ja està activa una pàgina a Facebook.

    Les inscripcions es fan a Cal Bolavà. Els antics alumnes les podran fer dilluns, dia 26, mentre que els nous alumnes les hauran de fer els dies 27, 28 o 29 de març. L’horari d’inscripció és de 9 a 2 del matí i el dimecres també de 4 a 7 de la tarda. Els nous alumnes han de presentar un certificat de coneixements de llengua catalana o fer una prova de col·locació els dies 26 i 27 de març. El telèfon d’informació és el 977 699 078.

     

     

    Article complet

  • Catavolta, el joc del català

    Què en sabeu de la llengua catalana? On es parla? Quina vitalitat té? El Catavolta és un joc senzill per posar a prova els vostres coneixements i per aprendre’n més. Estar pensat per trencar tòpics i per facilitar informació útil i verídica sobre la nostra llengua. Poseu-vos a prova!

    Article complet

  • Recital de poemes al Museu Casa Barral

    El dia 21 de març els alumnes dels cursos de català per a adults de l’Oficina de Català de Calafell del Consorci per a la Normalització Lingüística faran un recital de poemes. L’acte s’inclou dins de la celebració del Dia Mundial de la Poesia que impulsa cada any la Institució de les Lletres Catalanes i el Centre UNESCO a Catalunya

    La primera part consistirà en una lectura d’haikus compostos pels mateixos alumnes de nivells intermedi i suficiència. A continuació, els alumnes de nivell bàsic llegiran poemes d’autors catalans i calafellencs. L’acte acabarà amb una lectura del poema “Quatre paraules”, de Narcís Comadira, en onze llengües diferents (català, castellà, basc, gallec, francès, anglès, rus, panjabi, romanès, alemany i àrab).

    La lectura de poemes culminarà tota una feina feta prèviament a classe de coneixement de la tècnica poètica i de diversos recursos lingüístics, i de la lectura en veu alta. L’acte començarà a les 19.30 h, al Museu Casa Barral de la Platja de Calafell (passeig marítim Sant Joan de Déu, 18). Compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Calafell. Més informació al telèfon 977 699 078.

    Article complet

  • Guia d’usos no sexistes de la llengua

    Aprofitant que aquesta setmana se celebrava el Dia Internacional de la Dona Treballadora, és oportú de parlar de la Guia d’usos no sexistes de la llengua en els textos de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, presentada recentment. Es tracta d’un document de tan sols 18 pàgines que posa seny en un aspecte de la llengua que consistia en l’ús de construccions com “tots els treballadors i totes les treballadores”, o l’abús de les barres inclinades (“el professor/a designat/ada participarà…”) fins al punt d’0blidar-nos del funcionament genuí del català. És bo que el llenguatge visualitzi les dones, però també hem de recordar, per exemple, que en català el masculí plural inclou homes i dones. I que el gènere dels substantius no té res a veure amb el sexe.

    Consulteu aquesta guia i veureu molts exemples pràctics de com evitar un ús sexista del llenguatge sense perdre el sentit comú.

    Article complet

  • Sorteig de discos a través de Facebook

    Aquest mes de març, el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona posa en marxa sortejos de productes culturals en català a través de les seves pàgines de Facebook (Voluntariat per la Llengua Tarragona i CNL de Tarragona).

    Per optar a un dels dos discos d’aquest primer sorteig, els alumnes, voluntaris i aprenents del CNL de Tarragona han de respondre, en forma de comentari, a la pregunta que es formula: “Quin és el teu grup catalanocantant preferit?”.

    L’admissió de comentaris resposta es tanca el dia 20 de març, i el sorteig es durà a terme durant el programa de ràdio 1/4 de català del dimecres 21. Els resultats es publicaran a les dues pàgines de Facebook, al Twitter i al bloc d’1/4 de català, i al Twitter d’1/4 de català del programa de ràdio del CNL de Tarragona.

    Article complet

  • Escoltar català en situacions quotidianes: 4cats

    La Fundació Ramon Llull ha presentat 4cats. Són 20 vídeos que presenten situacions comunicatives quotidianes d’un grup de 5 joves a Barcelona. aquests vídeos pretenen motivar els estudiants de català d’arreu del món amb situacions comunicatives i un model de llengua propers a la seva quotidianitat i afavorir la seva autonomia pel que fa a la comprensió oral de la llengua. A més, es vol apropar la realitat sociocultural dels Països Catalans a estudiants de llengua catalana residents a l’exterior i afavorir el coneixement de les varietats dialectals.

    Cada vídeo té una sèrie d’eines que en fan més fàcil la comprensió i l’aprofitament didàctic: hi ha la transcripció íntegra del diàleg, un apunt d’un aspecte gramatical del capítol i altres informacions.

    Ho recomanem moltíssim, tant als que esteu cursant els primers nivells de català com als que esteu fent cursos alts però necessiteu millorar la fluïdesa i la pronunciació.

    Article complet

Filtre d’apunts


Establiments col·laboradors

Visita algun dels 36 establiments col·laboradors de Calafell per comprar-hi en català.


Segueix-nos a:


Arxius