Arxiu per octubre, 2018

  • Ja tenim les tertúlies en marxa

    Aquest mes d’octubre han començat dos grups de tertúlies en català en diferents punts del municipi de Calafell.

    Les tertúlies són grups de conversa conduïts per voluntaris i van adreçades als participants del Voluntariat per la Llengua, a alumnes dels cursos de català i a tothom qui vulgui millorar la fluïdesa i perdre la vergonya de parlar en català.

    Hi ha un grup els dimarts al matí, de 10 a 11.30 h, al Centre Cívic Cinema Iris, conduït pel voluntari Joan Pérez, i un altre els dijous a la tarda, de 17.30 a 18.30 h, a l’Espai Jove de la plaça Alcalde Romeu, conduït per la voluntària Laura Rull

    L’activitat és gratuïta, però cal inscriure-s’hi prèviament a l’Oficina de Català de Calafell (Av. Generalitat, 1 977 69 90 78).

     

    Article complet

  • Torna el CINC al Vendrell

    Ja han començat les projeccions del CINC, cicle infantil de cinema en català, a diverses poblacions de Catalunya. Al Vendrell, les projeccions tenen lloc cada dissabte, a les 16.15 h, al cinema Ocine del polígon les Mates del Vendrell. Demà, 27 d’octubre, podreu veure La malvada guineu ferotge per 4,20 euros. Una bona oportunitat per gaudir del cinema en català!

     

    Article complet

  • Els cursos de català de Calafell ja estan en marxa

    Uns noranta alumnes comencen els cursos de català a Cal Bolavà.

    L’última de setmana de setembre van començar els cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística. En concret, es van iniciar tres cursos de nivell bàsic i un de nivell suficiència en modalitat presencial, i diversos cursos a distància a través de la plataforma Parla.cat.

    Amb l’objectiu de fomentar la cohesió dels grups i aprofitant el bon temps d’aquesta tardor, els professors vam proposar fer part de les primeres classes al jardí de la masia perquè els alumnes poguessin consolidar els coneixements treballats a l’aula.

    Durant l’octubre també engegarem dos grups de tertúlies en diferents espais del municipi. Si voleu participar-hi, truqueu a l’Oficina de Català de Calafell (977 69 90 78) per inscriure-us-hi.

    Article complet

  • Comencem a preparar una nova edició del Voluntariat per la Llengua

    Pots destinar una hora setmanal a xerrar amb un aprenent de català? Doncs ara és el moment, perquè comencem una nova  edició del Voluntariat per la Llengua, un programa l’objectiu principal del qual és facilitar a les persones que estan aprenent català la pràctica d’aquesta llengua en contextos reals, de forma relaxada, per tal que adquireixin la fluïdesa necessària perquè la puguin utilitzar amb seguretat. Per això necessitem persones voluntàries, persones majors d’edat que parlin català habitualment i que puguin comprometre’s a dedicar 10 hores, una hora per setmana, a conversar en català amb la persona assignada.

    I si el que necessites és practicar, com a aprenent, també et pots apuntar. No és necessari estar inscrit a un curs de català: el programa està obert a qualsevol persona que necessiti ajut per practicar la conversa en català.

    Com l’any passat, estem preparant també grups de conversa i moltes altres activitats complementàries per facilitar al màxim que la gent sigui capaç d’expressar-se en català quan ho desitgi.

    Mira i escolta en aquests vídeos què expliquen els mateixos participants sobre la seva experiència dels cursos passats. Si t’hi vols afegir, posa’t en contacte amb la nostra oficina (tel. 977 69 90 78 / calafell@cpnl.cat).

    Article complet

Filtre d’apunts


Establiments col·laboradors

Visita algun dels 36 establiments col·laboradors de Calafell per comprar-hi en català.


Segueix-nos a:


Arxius