• Els establiments col·laboradors de Calafell acullen pràctiques de català

  Els alumnes dels cursos de nivell bàsic 3 de l’Oficina de Català de Calafell han realitzat durant aquest 2023 un total de 83 pràctiques lingüístiques als establiments col·laboradors. Aquesta activitat forma part del programa del curs i té l’objectiu de fomentar que els aprenents posin en pràctica els seus coneixements en un entorn real, com són les botigues del seu entorn. Aquestes, gairebé 5.000 a tot Catalunya (33 a Calafell) ofereixen un espai segur que dona molta confiança als alumnes.

  En total, hi han participat 29 alumnes que han fet les pràctiques a 20 establiments diferents. Els comentaris dels alumnes són sempre positius, i destaquen l’amabilitat i l’ajut mostrat pels botiguers i la satisfacció d’haver assolit la tasca, tot i la vergonya inicial. L’acció també afavoreix que els comerciants catalanoparlants prenguin consciència del seu paper important en l’increment de l’ús del català.

  A més d’aquesta activitat que es fa de manera individual, alguns cursos d’altres nivells han fet també al llarg del mes de novembre pràctiques en grup en establiments. Concretament, s’han visitat les parades del Mercat de Calafell per fer algunes accions concretes, com preguntar el preu d’una cosa, l’horari, la situació d’algun producte, etc. És una pràctica més dirigida i que es fa amb l’ajut dels professors, però que connecta l’aprenentatge a l’aula amb la realitat. Tot plegat ajuda que l’alumne s’animi a fer ús del català en la seva vida diària.

  El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) vol agrair la disponibilitat de tots aquests establiments per facilitar l’aprenentatge de català a les persones que volen aprendre’l. I a la vegada, si algun establiment vol afegir-se a la iniciativa ho pot fer a la nostra adreça de correu: calafell@cpnl.cat.

  Print Friendly, PDF & Email
  Share

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Filtre d’apunts


Establiments col·laboradors

Visita algun dels 36 establiments col·laboradors de Calafell per comprar-hi en català.


Segueix-nos a:


Arxius