• Conversa i recital poètic amb Anna Gual i Jaume C. Pons Alorda

  En el marc de la 32a Setmana de la Poesia, l’Espai Avinyó Llengua i Cultura va acollir el passat dimarts al vespre una conversa i recital poètic amb els autors Anna Gual i Jaume C. Pons Alorda, organitzat per la Delegació de Ciutat Vella.

  Carles and co

  Durant l’acte, conduït pel professor Carles Jordà, els dos poetes multipremiats van intercanviar reflexions amb els assistents sobre la poesia, la professionalització dels poetes, la traducció i l’estat de la poesia catalana, entre d’altres. Per Jaume C. Pons Alorda, “hi ha més poesia que mai pertot”, idea que va reforçar Anna Gual: “La poesia en català està molt viva. I hi ha gent que està fent coses molt interessants”.

  Jaume2

  Els dos autors van oferir un recital de poemes propis amb dos estils ben diferents. Si Jaume C. Pons Alorda va destacar per la seva força escènica i unes imatges punyents, Anna Gual va captivar el públic amb una veu delicada que interpel·la i aconsegueix capgirar la manera de veure la realitat.

  Anna

  En acabar els assistents van poder adquirir alguns exemplars signats pels mateixos autors.

  Voleu conèixer una mica més els autors?

  Anna Gual va publicar el seu primer llibre a 22 anys, Implosions (LaBreu Edicions, 2008). Des del 2006 escrivia al blog No caic, em tiro (Premi al Millor blog escrit en català als Premis Vila de Martorell 2012), blog on va ser descoberta per l’editorial. Després de l’experiència de publicar, Gual ha continuat publicant Passa-m’hi els dits (Àtem Books, 2012), acompanyat per les il·lustracions de l’artista austríaca Bianca Tschaikner. L’any 2013 guanya el Premi de poesia mediterrània Pare Colom amb el llibre L’ésser solar (Lleonard Muntaner, 2013), llibre finalista del Premio Nacional de poesía joven Miguel Hernández 2014. Seguint amb la recerca dels límits del llenguatge, Gual acaba de publicar el seu nou poemari, Símbol 47 (LaBreu Edicions, 2015).

  Jaume C. Pons Alorda (Caimari, Mallorca. 1984) ha desenvolupat una intensa carrera com a poeta, amb dotze poemaris publicats, d’entre els quals destaquen Els estris de la llum (Documenta Balear, Palma 2009), El poder i la fortor (Triallibres, Barcelona 2009), Cilici (Moll, 2009), Carn vol dir desaparicions (Labreu Edicions, Barcelona 2010) i Unlimited sobrassada (Atem Books, Barcelona 2011).

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de Ciutat Vella

C/ Carabassa, 15
08002 Barcelona

Tel. 934127224

cvella@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dimarts també de 16 a 20 h


Comentaris recents


  Entrades recents  Categories


  Històric


  Núvol d’etiquetes


  Meta