• Parlem i juguem a l’aula amb motiu del Dia Internacional del Joc

  Alumnes del curs Inicial

  Alumnes del curs Inicial

  “Entre nosaltres”, l’espai mural situat al vestíbul de la delegació de Ciutat Vella, al carrer Avinyó, acull les diferents aportacions que han fet els alumnes de l’Inicial 1, de la mà de la seva professora, l’Eulàlia Panyella.

  A l’aula, els alumnes han parlat dels jocs que són més habituals segons el seu lloc d’origen. La majoria de jocs eren coneguts per tots, excepte en algun cas. Cada alumne ha dit el nom corresponent en la seva llengua. Així, per posar uns exemples, les cartes es diuen karti en rus, tash en bengalí, carte marias al Senegal; el dòmino es diu wouré a Costa d’Ivori, gabla en bengalí; la corda de saltar es diu skakalka en rus, roshikela en bengalí i tiré elastique al Senegal; els bastonets xinesos són el mikado en japonès; els escacs es diuen yotté en wòlof al Senegal i la baldufa es diu lattu en urdú, latim en bengalí i trimbo al Marroc.

  Alguns d’aquests jocs s’han portat a l’aula, de manera que els alumnes hi han pogut jugar in situ, s’han fet la foto i han pogut escriure, amb la grafia corresponent a la seva llengua, el nom del joc. D’altres jocs, com el criquet, típic a Pakistan,  s’han projectat amb el canó.

  Amb aquesta activitat intercultural s’ha aconseguit que la llengua no sigui l’objectiu, sinó el mitjà per poder-se entendre i comunicar. A més, han passat una bona estona, perquè jugar és compartir i gaudir!

  Us animem a provar-ho! Fem que “creixi” el mural tot jugant!

  Cliqueu aquí per mirar en format vídeo, les fotos de l’espai “Entre nosaltres”.

  Imatge nova

   

   

   

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de Ciutat Vella

C/ Carabassa, 15
08002 Barcelona

Tel. 934127224

cvella@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dimarts també de 16 a 20 h


Comentaris recents


  Entrades recents  Categories


  Històric


  Núvol d’etiquetes


  Meta