• Trobada amb l’alcaldessa

    El 2 de febrer dos dels grups de nivell inicial de la comunitat filipina que fan cursos dissabte van fer una visita guiada a l’Ajuntament de Barcelona i van poder saludar l’alcaldessa Ada Colau al Saló de Cent.

    Colau va donar la benvinguda al grup de visitants, a qui va agrair que construïssin el seu projecte de vida a la ciutat, ja que “la millor Barcelona és la Barcelona diversa”. També els va transmetre el seu reconeixement pel fet d’estar aprenent català durant el poc temps lliure de què disposen i els va oferir el suport del consistori davant d’una Llei d’estrangeria que provoca situacions injustes.

    Tot seguit, l’alcaldessa, la comissionada d’Immigració, Interculturalitat i Diversitat de l’Ajuntament de Barcelona i presidenta del Consell del CNL de Barcelona, Lola López, i la directora del CNL de Barcelona, Assumpta Escolà, van conversar amb alumnes i professores. D’aquesta manera, van poder conèixer de més a prop com es fan els cursos de català i la importància de realitzar sortides fora de l’aula per tal que l’alumnat entri en contacte amb equipaments de la ciutat i amb aspectes de la cultura catalana.

    El grup va fer un recorregut per tot el consistori i en va visitar els espais més destacats: el Saló de Cent, el Saló de Plens Carles Pi i Sunyer, el Saló de Cròniques i el Mirador Maria Aurèlia Capmany.

    El CNL de Barcelona organitza aquests cursos inicials en horaris específics de dissabte per a la comunitat filipina, gràcies al finançament especial de l’Ajuntament de Barcelona. Les persones que hi assisteixen són majoritàriament dones que treballen com a residents en feines domèstiques o d’atenció domiciliària, per la qual cosa no tenen disponibilitat horària per fer el curs entre setmana.

    Aquests cursos també s’organitzen gràcies a la col·laboració del CNL de Barcelona amb el Centro Filipino Tuluyan San Benito es remunta a l’any 2008. Des de llavors, s’han organitzat un total de 32 cursos de nivells inicial i bàsic i s’han fet més de 1.000 inscripcions.

    Print Friendly, PDF & Email

Delegació de Ciutat Vella

C/ Carabassa, 15
08002 Barcelona

Tel. 934127224

cvella@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dimarts també de 16 a 20 h


Comentaris recents


    Entrades recents



    Categories


    Històric


    Núvol d’etiquetes


    Meta