Arxiu per juny, 2023

  • Visita a la Casa de la Barceloneta 1761

    Fa uns dies, un grup d’alumnes de Bàsic 1 va fer una visita a la Casa de la Barceloneta 1761, l’últim edifici del barri de la Barceloneta que conserva el seu disseny originari. Els alumnes van quedar força contents i van valorar especialment conèixer millor la història del barri de la Barceloneta i la figura d’Hilari Salvadó.
     
    Quan va començar la visita, Jesús Floro, el director de l’espai, els va fer una explicació molt interessant sobre la història del barri. Els va explicar els orígens del barri, com havien evolucionat els edificis de la Barceloneta i va destacar la figura d’un personatge de la Barceloneta que ha passat molt desapercebut: Hilari Salvadó. Aquest home de família de pescadors es va salvar de morir al mar perquè un dia que havia de sortir a pescar amb el seu pare i els seus germans estava malalt, així que no va morir a la gran tempesta del 1911. De gran va ser alcalde de Barcelona durant la guerra civil i va ajudar molt a la protecció de la població, ja que va fomentar la construcció de refugis antiaeris. Tristament va acabar morint en un accident de cotxe.
     
    Després de l’explicació, el grup va pujar a la planta superior de l’edifici per visitar l’exposició “Recordar és resistir”, que reflecteix què és un barri mitjançant el testimoni del veïnat. L’exposició consta de fotos i textos de gent del barri, així com d’un vídeo.
     
     
    Tot seguit, van fer una mica de recull de què havien après sobre la Barceloneta, van fer un tomb pel barri i van aprofitar per visitar la biblioteca de la Fraternitat, entre altres punts d’interès.

    Article complet

  • Visita guiada al Refugi 307 del Poble-sec

    El dia 21 de juny un grup d’alumnes d’Elemental-2 va fer una visita guiada al Refugi 307 del Poble-sec. Es tracta d’una visita altament recomanable perquè ens situa a la Barcelona de la guerra, ens fa entendre el perquè d’alguns processos històrics i ens aproxima a la història de Barcelona i de Catalunya.  Els alumnes l’han valorada molt positivament.

    Article complet

  • Visita al Recinte Modernista de Sant Pau

    El passat dia 12 de juny un grup d’alumnes d’S1 i alguns acompanyants vam fer una visita guiada pel Recinte Modernista Sant Pau.

    En la visita ens van explicar la història del conjunt arquitectònic, així com els usos de les diferents sales i espais visitats. Tots coneixem els edificis, però no sempre el que s’amaga darrere d’ells, per tant, va ser una activitat molt profitosa per conèixer detalls sobre la història de Barcelona i Catalunya alhora que observaven una de les meravelles del modernisme.

    Article complet

  • Tarda de jocs per la Festa Major del Besòs i el Maresme

    Dimecres 14 de juny, amb motiu de la Festa Major del Besòs i el Maresme, vam celebrar una tarda de jocs a l’Escola Concepción Arenal.

    Un Scrabble gegant va ser el protagonista de la tarda de jocs. La Federació Internacional de Scrabble en Català (FISC) va participar en la jornada amb taulers de mides diferents, i els infants van poder provar aquest joc que els va deixar meravellats.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    També vam tenir una Oca i un Parxís gegants, a banda d’alguns jocs de taula de format més petit: uns daus per crear històries i el Parauleja, un joc educatiu, ràpid i dinàmic per practicar vocabulari.  

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    La tarda de jocs va ser tot un èxit. Hi van participar infants de l’escola, però també del barri en general, acompanyats de les seves famílies, amb qui vam poder compartir l’oferta de cursos de català que farem al barri pròximament. En total vam ser una seixantena de persones.

    Article complet

  • BALLEM SARDANES A LES CLASSES DE CATALÀ?

    És clar que sí! Això és el que han fet uns alumnes dels cursos de català, conduïts per l’expertesa de l’Àngel i la Isabel, de la Casa de la Sardana.

    La sardana és la dansa popular catalana considerada com el ball nacional de Catalunya i consisteix a ballar agafats de les mans formant una rotllana, i puntejant amb els peus els compassos de la música interpretada per la cobla, que és la formació que habitualment interpreta la música de la sardana. 

    Gràcies a aquest taller, els alumnes de nivell elemental la història de la sardana, la cobla, els instruments habituals i el funcionament del ball. També s’ha fet el visionat d’un grup de mostra ballant i d’un espectacle sardanístic per després llançar-se a la piscina per practicar els curts i llargs amb la sardana tradicional i el Coti x coti del grup Tyets. 

    Tot plegat ha estat una experiència que ha agradat molt. Per a qui s’hagi quedat amb ganes de repetir-la, adreceu-vos al portal sardanista.

    Article complet

  • EXCURSIÓ AL CORPUS

    Un grup d’alumnes de nivell bàsic 2 visiten diferents espais habilitats per la festa del Corpus: l’Ajuntament de Barcelona, el claustre i la catedral.

    Ha sigut una excursió bonica que l’alumnat ha valorat molt positivament ja que no coneixien els espais visitats ni les celebracions que es fan a Barcelona per aquestes dates.

     

     
     

    Article complet

  • Entrega de premis del concurs “Si l’encertes, l’endevines”

    Ahir, dimecres 7 de juny, es van lliurar els premis del concurs de frases fetes Si l’encertes, l’endevines, organitzat per la Delegació de Sant Martí del CNL de Barcelona en col·laboració amb l’Eix Comercial de Sant Martí. L’acte es va celebrar a la sala d’actes de la biblioteca Gabriel García Márquez i va acollir una trentena de persones, entre les quals hi havia participants del concurs i veïns i veïnes del barri. 

    Aquest any el premi de la tercera categoria, en què s’havien de fer entre 4 i 9 encerts, va quedar desert. Tots els participants van completar més de 10 frases fetes correctament. Les persones guanyadores dels dos primers premis, Roser Pérez (1r premi) i Darwin Herrera (2n premi), van rebre un val per a compres als establiments de l’Eix Comercial Sant Martí de mans del seu vicepresident, David Aceituno, i del dinamitzador del CNL de Barcelona a Sant Martí, Jordi Bonet. Durant l’acte, també va intervenir la delegada del CNL de Barcelona a Sant Martí, Anna Simó. 

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Per amenitzar l’acte, vam comptar amb el cor de dones de l’escola de música En Clave de Soul, que va interpretar dues peces: Barcarolle i Cançó de bres per a una princesa negra.

     

     

     

     

     

     

     

     

    Aquest any, el concurs ha comptat amb la participació de més de 80 persones. Tant el CNL de Barcelona com l’Eix Comercial Sant Martí valoren molt positivament la participació dels veïns i veïnes en el concurs, en espacial de l’alumnat dels instituts del barri.

    En paral·lel a l’entrega de premis de Sant Martí, a Ciutat Vella, es va fer la cloenda del concurs i l’acte d’entrega de premis de les il·lustracions guanyadores, creades per joves estudiants de lEscola Superior de Disseny i Art La Llotja. Aquest any, la més votada pel públic ha estat “Tirar floretes”, d’en Rubén Cazorla, i la premiada pel jurat expert ha estat “Pujar la mosca al nas”, de la Paula Pérez.

    Article complet

  • Jo, dona negra

    Aquest dimecres, un grup d’alumnes de Bàsic 2 va tenir l’oportunitat d’anar a veure el monòleg Jo, dona negra al Centre Cívic del Besòs i el Maresme. Aquest monòleg, compost de poesies teatralitzades i cançons, ens parla sobre el fet de ser una dona negra en una societat plena de prejudicis.

    Kelly Lua, l’actriu, va compartir les seves experiències amb l’alumnat. Va parlar del racisme, la sexualitat, la immigració, la identitat i la necessitat de conèixer els propis orígens afrodescendents quan la història s’ha esforçat a esborrar-ne tot rastre. En algun moment de la peça, els espectadors van poder pujar a l’escenari i formar-ne part.
     
     
    Després del monòleg, van tenir la sort de poder participar en un espai de diàleg amb l’actriu, on l’alumnat va poder aportar les seves experiències personals.

    Article complet

CNL a Sant Martí

Gran Via de les Corts Catalanes, 866, 2n A – 08018 Barcelona

Tel. 933 16 44 66
dinamitzacio.santmarti@cpnl.cat

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 1.30 h, i els dimecres també a la tarda, de 16 a 20 h.

 

 


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Etiquetes


Arxius


Meta