• Domini màgic + Passeig d’aniversari

    imatge Joan Vinyoli

    Autor: Joan Vinyoli. Editorial Empúries, 2009.

    En el Dia Internacional de la Poesia, recordem que enguany celebrem el centenari del naixement de Joan Vinyoli, un dels poetes més importants del segle XX. Segons explicava ell mateix, va començar a escriure arran d’una frase de Rainer M. Rilke: “La poesia no és cosa de sentiments sinó d’experiències”, a qui va traduir en les obres Versions de Rilke i Noves versions de Rilke.

    Joan Vinyoli va guanyar el premi Óssa Menor amb Les hores retrobades (1951), i amb Tot és ara i res (1970) li va arribar el reconeixement de la crítica. Dels seus 17 llibres, hem triat aquest volum que reuneix dos poemaris que havia publicat el 1984, l’any de la seva mort: Domini màgic i Passeig d’aniversari. Aquest darrer, una meditació lírica amb el pressentiment de la mort com a rerefons, va rebre nombrosos premis, com el de la Generalitat de Catalunya, el Ciutat de Barcelona i el Premio Nacional de Literatura.

    Acabem amb una interessant reflexió de Vinyoli: “Entre ser poeta o simplement viure, hi ha una bella possibilitat, que és viure poèticament”.

     

     

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories


Arxius


Núvol d’etiquetes