• Tercera tasca Any Pompeu Fabra: ruta

    3

    Avui: Ruta Fabra per Barcelona

     

    S’apropa el 8 d’octubre. Recordeu que el Servei Local de Terrassa té 12 places i el de Rubí 8 places per als primers alumnes que vagin a secretaria a inscriure-s’hi. Si coincideix amb el vostre horari de classe i voleu fer aquesta activitat, comenteu-ho amb el professor o la professora. 

    Si molts alumnes manifesteu que teniu interès a fer la ruta potser podríem organitzar una altra sortida per a més persones.

    En l’anterior apunt del blog vam inserir l’enllaç amb l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). No podia ser d’una altra manera, és un punt de la ruta Fabra.

    Clica i descobreix quin punt de la ruta Fabra és el de l’IEC. Navega. Trobaràs altres informacions interessants.

    Clica aquí (ruta Fabra a Barcelona)

    En aquest mateix enllaç, hi ha enregistrats petits fragments que fan referència als punts de la ruta (set en total). Són molt agradables d’escoltar. Si ho fas, t’informaràs de força coses, com ara:

     

    Del motiu d’índole familiar que va dur a escriure en català a Pompeu Fabra. 

    De si li agradava o no el seu nom.

    De qui i d’on recollia algunes de les paraules que després han passat a formar part del cabal de la llengua.

    De quin era el seu tarannà com a conversador.

    En quin estat estava la llengua abans de la normativa fabriana.

    D’on anava Fabra a fer tertúlia.

    D’on es va ubicar per primera vegada l’Institut d’Estudis Catalans.

    Exercici

    Amb tot el que saps de Pompeu Fabra, amb les fotografies que n’has pogut veure, amb els àudios que n’has escoltat, podries fer-ne una descripció (retrat robot) en unes cent paraules. Ho pots fer en aquest blog en la modalitat comentari. Potser els punts que hem donat et poden ajudar. També pots explicar quines inquietuds et provoca la confecció de la normativa catalana o qualsevol cosa entorn de la figura de Pompeu Fabra.

    I el Mestre digué: “Tothom, i especialment els qui estem sotmesos a disciplines intel·lectuals, hauríem de practicar un esport o altre.”

    Pròxim apunt al bolg: 18/10/2018

    Print Friendly, PDF & Email
  1. Mireia

    17 oct. 18
    17:44 #

    Una ruta molt interessant, que ens acosta a la figura de Fabra i a la vida del país de començaments de segle XX. Fabra, per bé que es considerés “un home gris” s’erigeix davant nostre com un personatge d’enorme talla moral i intel·lectual.

Categories


Arxius


Núvol d’etiquetes