Arxiu per febrer, 2014

  • Visitem la Colònia Güell

    El divendres dia 21 de febrer un grup d’alumnes de Suficiència de la delegació va traslladar la classe a la Colònia Güell. Va ser una visita molt interessant conduïda per un entranyable veí de la colònia que ens va descobrir amb entusiasme racons encantadors i ens va fer viure el dia a dia a la colònia explicant-nos un grapat de records d’infantesa i joventut.

    Aquesta sortida s’emmarca dins el projecte de foment de la lectura de la delegació de Sant Andreu, que aquest any gira entorn de la revolució industrial, i d’una manera especial, de l’impacte social que la fàbrica Fabra i Coats va tenir al districte A Suficiència s’ha llegit Olor de colònia, de Sílvia Alcàntara.

    La Colònia Güell,  situada al terme municipal de Santa Coloma del Cervelló, va començar el seu desenvolupament l’any 1890 a iniciativa de l’empresari Eusebi Güell. A diferència del que passà a la gran majoria de colònies industrials de Catalunya, Eusebi Güell va procurar millores socials per als treballadors i va reflectir la seva condició de mecenes de la cultura dotant la Colònia Güell d’equipaments culturals i religiosos i incorporant el corrent modernista a les noves construccions.

    Encarregà projectes a diversos arquitectes i, singularment, al seu bon amic Antoni Gaudí la construcció de l’església. Per aquesta obra, li deixà llibertat total; no li imposà límits de pressupost ni tipus d’obra. Malgrat quedar inacabada, l’església suposa un punt culminant en l’obra de Gaudí, ja que inclou, per primera vegada de forma unitària, la pràctica totalitat de les seves innovacions arquitectòniques. La Cripta, tal com se l’anomenà popularment, va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el juliol del 2005.

    grup-gaudí

     

     

    Voleu explicar-nos com va anar? Què és el que més us va agradar? Recomanaríeu la visita?

    Share

    Article complet

  • Pilota de set, de Joan Pinyol

    Aquest trimestre, un grup d’alumnes d’elemental 3 estem llegint el llibre Pilota de set, de Joan Pinyol.

    Es tracta, com diu la contraportada del llibre, d’un recull de set contes corrents: “Sobretot perquè els protagonistes de les set històries que presenta no deixen en cap moment el volant dels respectius cotxes i també perquè les diferents narracions que s’hi recullen no paren de guanyar quilòmetres mentre, a velocitat regular, s’entrellacen i es combinen a través de la Catalunya interior. En concret, enmig de la carretera que enllaça les capitals del Bages i de l’Alt Penedès”.

    Què en podeu dir, d’aquests contes? Quin us ha agradat més? Quin menys? Us identifiqueu amb algun personatge? Coneixeu alguna persona així?

     

     

    Share

    Article complet

  • El japonès a Ràdio Trinitat vella

    foto 24_02_14L’entrevista de dilluns al programa “Tot un poble” de Ràdio Trinitat Vella, també s’emmarcava en els actes de commemoració del Dia Internacional de les Llengües Maternes de la delegació de Sant Andreu. L’alumna de Bàsic 3, Mine Kawaguchi, va posar de manifest una cosa ja sabuda: la gran distància que existeix entre el japonès i el català.

    Va explicar que la partícula negativa es posa al final de la frase, fet que crea una expectativa en el parlant perquè fins al final no sap què li vol dir l’interlocutor. L’àmbit del llenguatge no verbal tampoc no ajuda a discernir el contingut del missatge i això provoca molts malentesos.

    Per acabar, va llegir un poema de l’escriptor Toson Shimazaki(島崎 藤村).

    Podeu escoltar-la en aquest enllaç a partir del minut 30. No us la perdeu!

    Share

    Article complet

  • Dia Internacional de les Llengües Maternes

    Un any més arriba el 21 de febrer i a la delegació volem celebrar el Dia Internacional de les Llengües Maternes homenatjant les llengües que parlen els nostres alumnes. Per això aquesta setmana al programa de ràdio hem tingut dos convidats que ens han parlat de la situació lingüística del seu lloc d’origen i al llarg dels propers dies volem continuar farcint el mapa de llengües del món que vam començar el curs passat. Ja l’heu vist i sentit? Hi voleu participar? Seguiu les instruccions que trobareu a la pestanya de Connectats al món.

    llengues maternes

     

     

    Estem impacients per saber com soneu en la vostra llengua!

    Share

    Article complet

  • Mira l’art!

    El grup de suficiència 2 de la delegació vam realitzar l’activitat Mira l’Art. Aquesta activitat consisteix a crear una història a partir de la imatge d’uns quadres. Els quadres escollits van ser:

    1. Cafè de Montmartre (Santiago Rusiñol)

    2. Flors desfullades (Ramon Casas)

    3. La vicaria (Marià Fortuny)

    4. La noia de la finestra (Salvador Dalí)

    5. La masia (Joan Miró)

    L’activitat va ser molt interessant i profitosa. Podeu veure la gran creativitat dels alumnes a través de les seves històries!

    Share

    Article complet

  • Visita del grup B3 a la fàbrica Fabra i Coats

    El dijous 20 de febrer el grup de Bàsic 3 de la delegació de sant Andreu vam visitar la fàbrica Fabra i Coats, una de les més importants del barri. La visita va ser molt interessant i vam poder conèixer moltes curiositats.DSC01342

    Share

    Article complet

  • Activitats del mes de març

    Us presentem tot un seguit d’activitats que tenim programades pel mes de març.

    Recorda que si ets alumne del CNL de Barcelona, voluntari o aprenent del VxL tens preferència i hi pots venir amb 2 acompanyants.

    Si et vols inscriure a les activitats a través dels professors, de les delegacions o trucant al telèfon 902 075 060 i 93 274 03 56.

    Si vols més informació fes clic a les imatges. No te les pots perdre!!

    exposició catalunya ciutats exposició Popcèntric filmoteca de catalunya converses musicals

    Share

    Article complet

  • Dia internacional de les llengües maternes a “Tot un poble”

    foto ràdio 17 febrerPer commemorar el dia internacional de les llengües maternes, que serà divendres 21 de febrer, dos alumnes del CNL de Barcelona, delegació de Sant Andreu, del curs Bàsic 3, van participar a la secció del programa de Ràdio Trinitat Vella, Tot un poble, de dilluns.

    La Kristina i el Mohamed van parlar de la situació actual del rus i de l’àrab i de la relació d’aquestes amb d’altres llengües també parlades en territoris on les altres són llengua oficial. Per acabar, la Kristina va llegir un poema de Sergei Iessenin(Серге́й Алекса́ндрович Есе́нин), escriptor rus de principis del segle XX. El Mohamed va compartir amb els oients la sonoritat d’un poema de l’escriptor siri del segle XX, Nizar Kabbani ( نزار قباني).

    Escolteu-los a partir del minut 27 en aquest enllaç.

    Share

    Article complet

  • De públic al concurs “El Gran Dictat”

    El Gran Dictat
    La productora Triacom Audiovisual prepara una nova edició del concurs EL GRAN DICTAT de Televisió de Catalunya i us convida a anar-hi de públic! Les gravacions es duran a terme a l’Edifici Imagina (Avinguda Diagonal, 177)

    Si us animeu, els horaris disponibles són els següents:

    Dilluns 17 DE MARÇ:

    -1r TORN de 13:45H a 18:00H, gravació de tres programes
    -2n TORN de 17:45H a 22:00H, gravació de tres programes

    Dimarts 18 DE MARÇ

    -1r TORN de 13:45H a 18:00H, gravació de tres programes
    -2n TORN de 17:45H a 22:00H, gravació de tres programes

    Dimecres 19 DE MARÇ

    -1r TORN de 13:45H a 18:00H, gravació de tres programes
    -2n TORN de 17:45H a 22:00H, gravació de tres programes

    Si esteu interessats a anar-hi de públic, podeu enviar un correu a ealvarez@triacomaudiovisual.com o a mbuisan@triacomaudiovisual.com. Heu d’indicar quin dia i torn preferiríeu assistir de públic així com el nom, cognoms, DNI i un telèfon de contacte. Per a qualsevol aclariment addicional no dubteu a contactar amb nosaltres al 677 47 00 42 (Esther)

    Com que l’aforament és limitat, s’ha de reservar la plaça com abans millor. L’edat mínima que es recomana per anar-hi és de 7 anys. L’assistència com a públic comporta l’obligatorietat d’estar als rodatges dels tres programes del dia.

    El Gran Dictat posarà a disposició de tots els assistents de públic refrigeris i entrepans (es serviran un cop finalitzat el rodatge), a més d’un servei d’animació per amenitzar la vostra estada i un obsequi.

    Si voleu més informació sobre la experiència com a públic podeu visitar el seu facebook:

    http://www.facebook.com/elgrandictat

    Share

    Article complet

  • Santa Eulàlia

    santaeulalia2014
    Aquest cap de setmana comença el programa d’actes de les festes de Santa Eulàlia. Enguany són unes celebracions marcades per la commemoració del Tricentenari(1717-2014) i el programa d’actes previst per tot el 2014.

    Share

    Article complet

Comptador de visites


Delegació de Sant Andreu

Atenció al públic a Sant Andreu:

de dilluns a divendres de 9.00 a 13.30 h i dijous, també, de 16.00 a 20.00 h

932 740 356

Recinte Fabra i Coats

Sant Adrià, 20 / Gran de Sant Andreu, 202

Edifici 15, 1r pis

santandreu@cpnl.cat          

 

Consulta l’oferta de cursos aquí.


Recursos lingüístics en línia


Arxius