Arxiu per abril, 2012

  • Què és el Centre de Normalització Lingüística Eramprunyà?

    El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) és un ens creat a partir de la voluntat comuna de la Generalitat i de nombrosos ajuntaments, consells comarcals i diputacions amb l’objectiu de facilitar el coneixement, l’ús i la divulgació de la llengua pròpia de Catalunya en tots els àmbits. Té una xarxa de 22 centres de normalització lingüística (CNL) distribuïts arreu del territori català.

    L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat és membre fundador del CPNL. El CNL Eramprunyà, amb seu a Sant Boi de Llobregat,  està format per quatre serveis locals de català (SLC): SLC de Castelldefels, SLC de Gavà, SLC de Viladecans i SLC de Sant Boi de Llobregat.

    Enllaços d’interès

    Article complet

  • Vuitena passejada literària per Gavà. Vols guanyar un e-book?

    Hola!

    A partir del 23 d’abril teniu una trobada amb els comerços de la ciutat i la cultura.

    Les biblioteques de Gavà us proposen una passejada per algunes de les reflexions dels catalans més universal. Heu de resoldre correctament les proves que us proposen. Podreu guanyar un e-book!

    Podeu recollir la butlleta amb les preguntes a les biblioteques, i lliura-la amb les respostes abans del dissabte 19 de maig (també a les biblioteques).

    Busqueu als aparadors de les botigues les paraules que manquen per completar els fragments i esbrineu les respostes correctes als enigmes que us plantegen. No patiu, us hi ajudem amb unes pistes!

    Feu l’itinerari, llegiu la cita, i resoleu els reptes!

    Teniu tota la informació i la butlleta de participació a les biblioteques de Gavà.

    Article complet

  • Floquet de neu a Castelldefels

    Bon dia!

    Aquest mes d’abril podrem veure Floquet de neu  dins del Cicle de cinema en català.  Les entrades costen 3,5 euros i  no necessitem cap val de descompte perquè ens facin aquest preu. Quan la podrem veure?

     Dissabte 28 d’abril (16.15 h)

    Diumenge 29 d’abril (12.15 h)

    Dilluns 30 d’abril (16.15 h)

    Dimarts 1 de maig (16.15 h)

    On? Als multicines Filmax Castelldefels, Centre Comercial l’Ànec Blau. Us deixem un enllaç per saber una mica més de la pel·lícula.

     

    Article complet

  • ConcursCat (Concurs virtual de llengua i cultura catalanes obert a tothom)

    ConcursCat és un concurs virtual de llengua i cultura catalanes, organitzat pel Centre de Normalització Lingüística d’Osona, obert a tothom. Els treballadors del Consorci per a la Normalització Lingüística hi poden participar però no poden optar als premis.

    – La participació és totalment gratuïta. No cal inscriure-s’hi.

    – Els participants s’incorporen automàticament al concurs en el moment de respondre les preguntes.

    – El concurs comença el dia 12 d’abril i acaba el dia 4 de juliol.

    Bases del concurs

    Notícia web

    Article complet

  • Us agrada el cine documental?

    El Documental del Mes té com a objectiu acostar el gènere documental al màxim nombre d’espectadors possible i incrementar la presència del documental europeu a les pantalles cinematogràfiques.

    Amb aquesta finalitat, el primer dijous de cada mes s’estrena una pel·lícula documental de qualitat, de temàtica i procedència diversa.

    Els documentals es projecten en versió original subtitulada en català a Catalunya, Alacant i les Illes Balears i en versió original subtitulada en castellà a la resta de l’Estat.

    L’alumnat i els participants en el programa Voluntariat per la llengua poden gaudir d’un preu especial a les sales següents, entre d’altres:

    • Cinemes Girona, Barcelona
    • Cinemes Alexandra, Barcelona
    • Joventut Catòlica, Molins de Rei

    A d’altres sales l’entrada és gratuïta.  Consulteu els enllaços aquí.

     

    Article complet

  • Lectures encadenades per la Diada de Sant Jordi

    La xarxa de biblioteques de Gavà i el Servei Local de Català de Gavà us conviden a participar en unes lectures encadenades per la Diada de Sant Jordi.

    A les sis de la tarda començarà la lectura col·lectiva de textos dels següents escriptors:

    • 1- Joan Solé Margarit, poeta gavanenc
    • 2- Pere Calders, amb motiu del centenari del seu naixement
    • 3- Mercè Rodoreda, amb motiu del cinquantenari de la publicació de La plaça del Diamant.

    Us hi esperem!

    Enllaç a la notícia del web del Centre de Normalització Lingüística Eramprunyà

     

    Article complet

  • Visita guiada a les Termes Romanes i al nou Museu de Sant Boi de Llobregat

    El SLC de Sant Boi de Llobregat organitza una visita guiada a les Termes Romanes i al  nou Museu de Sant Boi el dia 20 d’abril a les 10 h.

    Hora i lloc de trobada: a les 9.50 h davant la porta de les Termes (avinguda de Maria Girona, cantonada amb el carrer de l’Hospital).

    Les Termes Romanes són les instal·lacions termals de caràcter privat millor conservades de Catalunya i l’actual seu del Museu de Sant Boi fa poc que s’ha inaugurat.

    La visita és gratuïta i oberta a tot l’alumnat  del SLC de Sant Boi de Llobregat i  també a les persones que participen al Voluntariat per la llengua del CNL Eramprunyà, però cal fer la inscripció prèvia.

    Inscripció: fins al 18 d’abril per telèfon (93 652 95 85), per correu electrònic (santboi@cpnl.cat) o a les aules del SLC de Sant Boi (digueu-li al professor/a).

    Article complet

  • Allibera un llibre i dóna-li un lector (Castelldefels i Viladecans)

    Amb motiu de Sant Jordi, els Serveis Locals de Català de Castelldefels i de Viladecans organitzen la campanya Allibera un llibre i dóna-li un lector, que fomenta l’hàbit de la lectura a través de l’intercanvi d’un llibre usat perquè sigui rellegit.

    La campanya, que pretén alliberar per Sant Jordi les emocions i el coneixement que els llibres emmagatzemen a les prestatgeries, té un funcionament ben senzill: cedeixes un llibre al fons i te n’enduus el que més t’agradi per la Diada. Hi vols participar?

    • Del 10 al 19 d’abril cedeix el teu llibre* al SLC de Viladecans (de dilluns a divendres de 9 a 15 h) o al SLC de Castelldefels (de dilluns a divendres  9.30 a 13 h).  Et donarem un val que podràs bescanviar per un altre llibre. Si vols, pots deixar una nota al lector següent del llibre que alliberes.
    • El dia 20 d’abril publicarem a www.cpnl.cat/xarxa/cnleramprunya els llibres que s’han alliberat i els establiments on es podran recollir
    • La Diada de Sant Jordi entrega el val i recull el llibre que vulguis a l’establiment col·laborador on estigui dipositat dins del seu horari comercial

    *Es poden cedir llibres en català (de narrativa, poesia o teatre) que estiguin en bon estat i que l’edició tingui com a màxim 10 anys.

    Un llibre reneix en cedir-lo

    i reviu en llegir-lo

    Anima-t’hi!

    Establiments col·laboradors

    Article complet

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

Núvol d'etiquetes

1714 Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels avantatges carnet VxL Bastoners Biblioteca Central Castelldefels Castellers català Cinema en català descomptes Dia Mundial del Teatre establiments col·laboradors lectura en català Museu de Sant Boi Parlem tu i jo pirates Pocavergonya Sant Jordi Sant Jordi 2020 teatre Teatre Plaza VxL