Arxiu per febrer, 2019

  • Els alumnes de català visiten la nova Biblioteca Ventura Gassol

    La setmana passada els alumnes de català van poder conèixer de ben a prop el nou espai de la Biblioteca Ventura Gassol.

    La directora de la Biblioteca, Lola Escoda, ens va fer una visita guiada per les quatre plantes i la terrassa de què disposa el nou edifici. Després els alumnes van poder fer-se el carnet de la biblioteca.

    La nova Biblioteca ofereix els serveis d’informació bibliogràfica, consulta i préstec de documents, accés a Internet, informació local, animació i promoció lectora, formació d’usuaris, com també servei d’ofimàtica i espai Wi-Fi entre d’altres. El nou espai disposa d’un fons documental de 29.906 documents, format per obres de coneixement i ficció, DVDs i publicacions periòdiques tant per adults com per a infants.

    L’Oficina de Català amb col·laboració amb la Biblioteca hi organitza dues activitats gratuïtes: Tertúlies en català i un Club de Lectura Fàcil

    Article complet

  • Dia Internacional de la Llengua Materna a Calafell

    Dijous passat 21 de febrer va ser el Dia Internacional de la Llengua Materna (DILM) i a Calafell vam celebrar-lo amb diverses activitats.

    D’una banda, divendres passat tres alumnes dels cursos de català amb llengües maternes ben diferents (xinès, rus i castellà) van anar al programa Calafell Matí de Calafell Ràdio per parlar sobre les seves llengües i sobre les seves biografies lingüístiques (quines llengües parlen, com les han après, quines diferències hi ha amb el català, etc.). També vam tenir la sort d’escoltar com sonen expressions tan quotidianes com bon dia, gràcies o adeu en xinès, rus i castellà. Podeu escoltar el programa aquí.

    D’altra banda, vam anar a la nova Biblioteca Ventura Gassol per parlar sobre què representa la commemoració d’aquest DILM i vam fer un mural multilingüístic i multicolor en un vidre que hi ha al passadís de la planta baixa de la Biblioteca per donar la benvinguda a totes les persones que hi vagin. Entre tots els alumnes van escriure la paraula Benvinguts! en català, castellà, portuguès, serbi, ucraïnès, rus, xinès, crioll, panjabi, anglès i francès. Si teniu una llengua diferent i voleu mostrar-la, us convidem a anar a la Biblioteca, demanar un retolador i deixar petjada de la vostra llengua materna.

    Aquí podeu veure una alumna escrivint Benvinguts! en xinès.

     

     

    Article complet

  • Club de lectura fàcil a la biblioteca de Calafell

    Dissabte passat vam començar un Club de lectura fàcil a la Biblioteca Ventura Gassol de Calafell.

    Des d’ara fins al juny ens trobarem un dissabte un mes a les 12 de migdia per fer tertúlia sobre el llibre que hem llegit. Els llibres que comentarem seran els següents:

    16 de març: Les mateixes estrelles, de Núria Martí Constans

    27 d’abril: La volta al món en 80 dies, de Jules Verne (adapt. d’Ángel Burgas)

    18 de maig: Set dies al llac, de Núria Martí Constans

    15 de juny: El misteri de l’habitació groga, de Gaston Leroux (adapt. de David Fernández)

    L’activitat és gratuïta, però cal inscriure-s’hi prèviament a l’Oficina de Català de Calafell (Av. Generalitat, 1 977 69 90 78) o la mateixa biblioteca (C/ Marquès de Samà, 8  977 69 12 84).

     

     

    Article complet

  • En marxa el Voluntariat per la llengua a Calafell

    Aquest mes de febrer ha començat una nova edició del Voluntariat per la llengua.

    Aquesta vegada s’han format 7 noves parelles lingüístiques que durant 10 setmanes es trobaran per parlar en català. A banda de les parelles, també han començat dos grups de tertúlies en català en diferents punts del municipi de Calafell.

    Hi ha un grup els dimarts al matí, de 10 a 11.30 h, al Centre Cívic Cinema Iris, conduït pel voluntari Joan Pérez, i un altre els divendres a la tarda, de 17.30 a 18.30 h, a la nova Biblioteca Ventura Gassol ubicada al nucli antic (C/ Marquès de Samà, 8), conduïda pels voluntaris Cristina Gómez i Víctor Artigot.

    El Voluntariat per la llengua és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. Les tertúlies són grups de conversa conduïts per voluntaris i van adreçades als participants del Voluntariat per la Llengua, a alumnes dels cursos de català i a tothom qui vulgui millorar la fluïdesa i perdre la vergonya de parlar en català.

    Aquestes activitats són gratuïtes, però cal inscriure-s’hi prèviament a l’Oficina de Català de Calafell (Av. Generalitat, 1 977 69 90 78).

     

     

     

    Article complet

  • Tertúlies i Club de lectura en català a la nova biblioteca Ventura Gassol de Calafell

    Divendres 8 de febrer reprenem les tertúlies en català i el dissabte 16 de febrer comencem un Club de lectura fàcil a la nova biblioteca de Calafell.

    Les tertúlies es faran cada divendres de 17.30 a 18.30 h a la biblioteca Ventura Gassol i les conduiran els voluntaris per la llengua Cristina Gómez i Víctor Artigot alternativament.

    A més, aquest trimestre també engeguem una nova activitat: un Club de lectura fàcil en català. El Club de lectura consisteix a llegir un llibre de lectura fàcil en català i trobar-se al cap d’un mes per comentar-lo. La tertúlia sobre el llibre estarà dinamitzada per la voluntària Cristina Gómez i es durà a terme un dissabte al mes de 12 a 13 h.

    Tant les tertúlies com els clubs són activitats per practicar l’expressió oral en català i van adreçades als participants del Voluntariat per la Llengua, a alumnes dels cursos de català i a tothom qui vulgui millorar la fluïdesa i perdre la vergonya de parlar en català.

    Les dues activitats són gratuïtes, però cal inscriure-s’hi prèviament a l’Oficina de Català de Calafell (Av. Generalitat, 1 977 69 90 78) o a la mateixa biblioteca.

     

    Article complet

Filtre d’apunts


Establiments col·laboradors

Visita algun dels 36 establiments col·laboradors de Calafell per comprar-hi en català.


Segueix-nos a:


Arxius