• Una altra temporada fomentant la consicència lingüística des de la ràdio

    Aquest mes de juny va acabar la setena temporada del Paraules i cançons, l’espai de català a Calafell Ràdio. Des del 2016, tècnics de l’Oficina de Català de Calafell col·laboren en el programa de matí amb un espai de 15 minuts amb comentaris sobre un mot d’actualitat. Durant aquesta temporada 2022/2023, hem escoltat 67 cançons en català d’artistes diferents com Sangtraït, Albert Pla, ZOO, Port Bo, Sisa, Els Amics de les Arts, etc., una eclèctica aproximació a la música en català. I en total, s’han comentat 35 paraules: origen, significats, frases fetes i moltes altres curiositats.

    Aquest any,  hem continuat fomentant la participació dels oients llançant un repte lingüístic diferent relacionat amb al forma o el significat de la paraula comentada al final de cada programa. Aquesta #gimnàstica lingüística consistia a trobar paraules que complissin una determinada condició: que comencessin o acabessin d’una determinada manera, que fessin servir només determinades lletres, etc. Les solucions aportades pels oients es comentaven a l’inici del programa següent.

    Si voleu saber quines cançons hem escoltat i quines són les paraules comentades, les trobareu a l’espai de programes de ràdio del nostre blog. I si també voleu gaudir de la música i descobrir cantants i grups musicals en català que potser desconeixíeu, a l’Spotify en trobeu la llista d’aquesta temporada, així com les 6 llistes de les 6 temporades anteriors. Finalment, a l’apartat de ràdio a la carta de Calafell Ràdio podreu recuperar tots els podcasts de l’espai.

    Print Friendly, PDF & Email
    Share

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Filtre d’apunts


Establiments col·laboradors

Visita algun dels 36 establiments col·laboradors de Calafell per comprar-hi en català.


Segueix-nos a:


Arxius