• “El català és casa vostra”

  Els cursos organitzats amb la col·laboració de l’entitat Centro Filipino Tuluyan San Benito van finalitzar dissabte 15 de juny amb un acte de final de curs, que vam celebrar a la Sala Polivalent de l’Espai Avinyó – Llengua i Cultura. Hi van participar la sra. Fidela Ayong, representant del Centro Filipino Tuluyan San Benito, i Jordi Font, subdirector del CNL de Barcelona.

  L’acte va ser un homenatge a la comunitat filipina, que ha acabat els cursos de català després de 9 mesos d’aprenentatge. Carme Rigal, delegada del CNL de Barcelona a Ciutat Vella, va fer especial èmfasi al reconeixement de la dedicació i els equilibrismes d’un alumnat que dedica l’únic espai de descans setmanal a l’aprenentatge de la llengua, i els va recordar que “el català, ara és una llar on establir-shi”.

  La sra. Fidela Ayong, representant del Centro Filipino Tuluyan San Benito, va fer un breu parlament en què va explicar l’aposta que l’entitat fa per la formació en llengua catalana de les persones nouvingudes, i va fer menció especial al suport de l’Ajuntament de Barcelona per impulsar aquests cursos així com també a la col·laboració del CNL de Barcelona per fer-los possible.

  Tot seguit, va arribar el protagonisme de les professores de la mà de la Mònica Moreno, que va elogiar les alumnes per “l’entusiasme amb què venen a fer les classes i el compromís per l’aprenentatge”.

  Un dels moments més esperats pels assistents va arribar amb el lliurament de certificats de final de curs. Un a un, el centenar d’alumnes, va anar desfilant per rebre la seva butlleta i saludar les autoritats de la taula.

  L’acte va finalitzar amb el parlament del subdirector del CNL de Barcelona que va explicar als alumnes que “la llengua catalana ja és el seu patrimoni”.

  I per acabar, l’alumnat va tancar l’acte d’una manera molt especial i emotiva amb una cantada d’una versió especial del clàssic Oh happy day cantat en una lletra modificada i adaptada en català.

  La col·laboració entre la Delegació de Ciutat Vella del CNL de Barcelona i el Centro Filipino Tuluyan San Benito es remunta al 2008. Des de llavors s’han organitzat 36 cursos de nivells inicial i bàsic i s’han aconseguit més de 1100 inscripcions, que han facilitat la integració lingüística de la comunitat com a eina de cohesió social. Aquest curs acadèmic 2017 – 2018 s’han organitzat un total de 9 cursos de català de nivells inicial 1 i inicial 2 amb l’objectiu de garantir la continuïtat de l’aprenentatge de la llengua catalana.

  La major part de l’alumnat actual provinent d’aquesta comunitat correspon a un perfil molt concret: es tracta de dones que treballen com a residents en feines d’atenció a la gent gran, per la qual cosa no tenen disponibilitat horària per fer el curs de dilluns a divendres. L’Ajuntament de Barcelona és sensible a la demanda existent i ha donat suport per fer possible l’organització dels cursos en horaris de dissabte a la tarda.

  Print Friendly, PDF & Email

Delegació de Ciutat Vella

C/ Carabassa, 15
08002 Barcelona

Tel. 934127224

cvella@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dimarts també de 16 a 20 h


Comentaris recents


  Entrades recents  Categories


  Històric


  Núvol d’etiquetes


  Meta