Arxiu per novembre, 2019

  • Recuperem el parlar per parlar

    La Casa dels Entremesos va acollir el passat dimarts 26 de novembre l’entranyable acte de presentació de parelles lingüístiques en què els participants del programa coneixen la persona amb qui durant 10 setmanes quedaran per practicar el català.

    La responsable de la Delegació de Ciutat Vella, Carme Rigal, va obrir l’acte reivindicant l’essència del programa Voluntariat per la llengua que, en la seva opinió, és “recuperar el parlar per parlar de tu a tu sense tecnologia”.

    Després dels parlaments de la Casa dels Entremesos a càrrec de Montserrat Garrich que va destacar que “les associacions de cultura popular han estat una porta d’entrada per acollir les persones nouvingudes a la ciutat” i que en aquest marc trobaran un espai de relació on no estar sols; i de la Julia Quintela, representant del Districte de Ciutat Vella, que va remarcar la importància que té l’ús quotidià de la llengua i al valor que té com a  “espai comú de col·laboració”, els assistents a l’acte van poder trencar el gel amb la seva parella lingüística tot ballant.

    Des de l’Esbart Català Dansaire es va oferir un taller de Clos i batacada, conegut amb nom popular de ball de bastons, que va ajudar a generar complicitat entre les noves parelles lingüístiques. A més, des de La Casa dels Entremesos, centre barceloní de difusió i producció de cultura popular d’arrel tradicional catalana, es va oferir una visita guiada que va permetre descobrir els gegants i capgrossos que hi viuen.

     

    Article complet

  • Gimcana de comerç al Gòtic. Participar-hi és guanyar!

    Vora 50 alumnes han participat en la Gimcana de comerç al Gòtic que ha tingut lloc al barri del Gòtic la primera setmana de novembre, i que ha estat organitzada pel Districte de Ciutat Vella des de la Direcció de Serveis a les Persones i al Territori de l’Ajuntament de Barcelona – Districte de Ciutat Vella, i coorganitzada per les associacions de comerciants amb col·laboració, entre d’altre entitats, del CNL de Barcelona – Delegació de Ciutat Vella.

    Els alumnes han tingut l’ocasió de participar-hi i visitar els comerços del barri Gòtic d’una manera ben peculiar: han hagut d’esmolar l’enginy per descobrir els 8 enigmes distribuïts en els 8 aparadors dels establiments participants, entre els quals, per exemple, els establiments emblemàtics Casa Bethoven i l’Herboristeria del Rei. Després de fer una ruta establerta per anar resseguint les pistes de cada establiment els diversos equips participants han entrat en un concurs amb molts premis en joc, que finalment s’ha resolt amb una sorpresa: un dels “nostres equips d’alumnes” n’ha sortit guanyador!

    Aquesta és una iniciativa del Districte de Ciutat Vella per dinamitzar el comerç de proximitat i donar a conèixer la riquesa patrimonial de la zona entre la ciutadania, que ha permès acostar-se a la realitat d’un barri molt especial, descobrir la riquesa cultural que els envolta, i també practicar el català  d’una manera única i divertida. Les associacions de comerciants coorganitzadores son l’Eix comercial Barna Centre, els Amics de la Rambla, els comerciants del carrer Avinyó, l’associació de la Mercè, els comerciants de la plaça Reial i l’associació de Botiguers del Call Jueu de Barcelona.

     

    Article complet

Delegació de Ciutat Vella

C/ Carabassa, 15
08002 Barcelona

Tel. 934127224

cvella@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dimarts també de 16 a 20 h


Comentaris recents


    Entrades recents



    Categories


    Històric


    Núvol d’etiquetes


    Meta