• Recuperem el parlar per parlar

    La Casa dels Entremesos va acollir el passat dimarts 26 de novembre l’entranyable acte de presentació de parelles lingüístiques en què els participants del programa coneixen la persona amb qui durant 10 setmanes quedaran per practicar el català.

    La responsable de la Delegació de Ciutat Vella, Carme Rigal, va obrir l’acte reivindicant l’essència del programa Voluntariat per la llengua que, en la seva opinió, és “recuperar el parlar per parlar de tu a tu sense tecnologia”.

    Després dels parlaments de la Casa dels Entremesos a càrrec de Montserrat Garrich que va destacar que “les associacions de cultura popular han estat una porta d’entrada per acollir les persones nouvingudes a la ciutat” i que en aquest marc trobaran un espai de relació on no estar sols; i de la Julia Quintela, representant del Districte de Ciutat Vella, que va remarcar la importància que té l’ús quotidià de la llengua i al valor que té com a  “espai comú de col·laboració”, els assistents a l’acte van poder trencar el gel amb la seva parella lingüística tot ballant.

    Des de l’Esbart Català Dansaire es va oferir un taller de Clos i batacada, conegut amb nom popular de ball de bastons, que va ajudar a generar complicitat entre les noves parelles lingüístiques. A més, des de La Casa dels Entremesos, centre barceloní de difusió i producció de cultura popular d’arrel tradicional catalana, es va oferir una visita guiada que va permetre descobrir els gegants i capgrossos que hi viuen.

     

Delegació de Ciutat Vella

C/ Carabassa, 15
08002 Barcelona

Tel. 934127224

cvella@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dimarts també de 16 a 20 h


Comentaris recents


Entrades recentsCategories


Històric


Núvol d’etiquetes


Meta