• Ara, a la tardor, celebra l’Any Fabra amb el Centre de Normalització Lingüística de Terrassa i Rubí

    Carta oberta als nostres estimats i estimades alumnes

     

    Segur que ho heu vist als mitjans: aquest 2018 se celebra el 150 aniversari del naixement de Pompeu Fabra. El nostre homenatjat va néixer el 20 de febrer de 1868.

    Arreu dels territoris de parla catalana se celebra aquest homenatge. Els serveis de català del Consorci per a la Normalització Lingüística s’hi han sumat participant amb un seguit d’activitats destinades tant a vosaltres, que sou l’alumnat, com a la ciutadania en general.

    Entre octubre i novembre al nostre centre tenim previstes aquestes activitats:

    -Una exposició: “Pompeu Fabra. Una llengua completa”, que primer vindrà a Rubí i després a Terrassa (Rubí: del 2 a l’11 d’octubre; Terrassa del 18 al 26 d’octubre).

    -Una ruta Pompeu Fabra per Barcelona (08/10/2018) Us donarem informació més endavant.

    -Una conferència: “Pompeu Fabra, el lingüista excepcional i el personatge cívic”, a càrrec de Jordi Manent, filòleg i estudiós de l’obra i la figura de Pompeu Fabra.(29/10/2018, a l’Auditori de la Biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí, a les 19 h).

    A les xarxes teniu molta informació sobre la vida i obra de Fabra. No la repetirem aquí, en tot cas us anirem facilitant els enllaços. El que sí que ens agradaria és que entre tots ens preparéssim una mica per a les activitats que es presenten de l’Any Fabra. La vostra participació és important ja que aquestes activitats ens les ofereixen les institucions catalanes, entre els quals la Generalitat hi té un paper destacat, pensant en vosaltres: APROFITEU-LES! És una oportunitat per aprendre moltes coses d’aquest gran mestre i filòleg que fou Fabra. Una invitació per conèixer una gran i bona persona. 

    Dimecres 26 entrarem en matèria, estigueu atents al blog us anirem proposant activitats i petits exercicis tot per fer-ho poquet a poquet i a foc lent. 

    Pròxim apunt al blog: 26/09/2018

     

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories


Arxius


Núvol d’etiquetes