Arxiu per juny, 2018

  • Voluntariat per la llengua a l’estiu

    Aquest estiu, practica el que has après durant el curs. Anima’t i inscriu-t’hi com a “aprenent”!

    I si vols ser “voluntari”, també t’hi pots inscriure!

    Clica i inscriu-t’hi

    Share

    Article complet

  • FesCAT – festes de Catalunya

    Ja ha arribat l’estiu i, per tant, l’època de les festes i festetes arreu de Catalunya.

    Si voleu conèixer què es fa i on es fa, podeu descarregar-vos l’aplicació per a dispositius mòbils “FesCAT” que us permetrà veure el programa de totes les festes populars de Catalunya, amb la ubicació corresponent al mapa.

    Podreu filtrar-ho per província i població. També disposa d’un GPS que us guiarà fins a l’esdeveniment i podreu rebre notificacions i notícies d’interès, pujar fotografies, xatejar, etc.

    En qualsevol moment tindreu l’oportunitat de decidir on anar a “fer turisme” dins del nostre país. L’aplicació està desenvolupada per Abalti Technologies, SL, i compta amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

    Web: fesCAT

    Share

    Article complet

  • Alumnes del B2 del SOC visiten la biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra

    La setmana passada el grup del B2 del SOC, de la professora Amor Montané, va conèixer els espais i les prestacions que ofereix la biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra.
    La visita els va permetre descobrir tot el que la biblioteca ofereix als usuaris, que és molt i molt variat. Des de l’espai exclusiu sobre còmics i la planta especialitzada en els diversos àmbits del coneixement fins a les diverses seccions: infantil, música, pel·lícules, novel·les…
    En l’última part de la visita, la bibliotecària els va ensenyar l’espai dedicat als recursos disponibles per aprendre català: des de manuals, diccionaris i llibres d’autoaprenentatge fins a llibres específics per als cursos bàsics, llibres de lectura fàcil, audiollibres o clubs de lectura adaptats a cada nivell de llengua.
    Qui més qui menys es va endur alguna cosa de la biblioteca: un carnet nou de trinca, un diccionari visual, un llibre de lectura, un còmic… o una experiència de descoberta de la biblioteca on els alumnes es van sentir com a casa, gràcies al tracte que van rebre de la persona encarregada de fer la visita.

    Va ser una sortida molt interessant per als estudiants, ja que la majoria no coneixien la biblioteca i, a més, van poder fer pràctica oral fent preguntes a la bibliotecària.

     
     
     

     

    Share

    Article complet

  • Nova visita a l’exposició “La Fabra & Coats, abans i ara. Síntesi històrica”

    Dimarts, 19 de juny, 15 alumnes de l’Institut Ramon Berenguer IV, de Santa Coloma de Gramenet, van visitar l’exposició “La Fabra & Coats, abans i ara. Síntesi històrica”.

    En Pere Fernández, dels Amics de la Fabra & Coats, els va fer de guia.

    Share

    Article complet

  • Alumnes d’Inicial 2 de Convivim visiten Cal Romesco i Can Clariana

    Dimecres 6 de juny els alumnes de l’Incial 2, de la professora Teresa Prades, que es fa a Convivim, centre d’orientació a l’immigrant, van fer una sortida que els va permetre conèixer l’entorn i fer una pràctica oral en un context real.

    Primer van visitar Cal Romesco i van saber que és un projecte social sense ànim de lucre que té com a objectiu principal donar a conèixer les capacitats de persones amb problemes de salut mental. Allà hi van fer una pràctica de vocabulari i es van informar sobre la varietat de productes que ofereix la cooperativa. Després van anar fins al Centre Cívic  Can Clariana Cultural on van poder veure la sala d’actes, la de tallers multifuncional i, a més, van rebre informació sobre les diverses activitats que s’hi ofereixen, especialment les d’aquest estiu.

    Share

    Article complet

  • Sessions de suport de català a la Comissió de Dones del projecte Transforma’t de Bon Pastor

    A través d’un acord de col·laboració, la Delegació de Sant Andreu del CNL de Barcelona ofereix sessions de suport en l’aprenentage de la llengua catalana al grup de dones que conformen la Comissió de Dones del projecte Transforma’t mentre esperen que comencin els cursos del setembre.

    La Comissió es reuneix un cop per setmana a la biblioteca de Bon Pastor -que cedeix els espais de trobada, l’espai de la sala d’ordinadors i els llibres de Lectura Fàcil- i amb les pautes i procediments que els donem van treballant a través del suport mutu.

    D’entre les activitats proposades per poder ser autònomes en el seu aprenentage hi ha la lectura en veu alta comentada, el coneixement de la plataforma Parla.cat i llocs web on poden trobar materials per augmentar el vocabulari o millorar l’expressió oral.

    En la darrera sessió s’ho van passar molt bé aprenent com funciona el Parla.cat i fent les activitats dels cursos on s’han inscrit. Van sortir-ne molt motivades!

    A Bon Pastor, la cooperativa Espai Coneix SCCL està desenvolupant el projecte Transforma’t, una iniciativa per treballar la participació inclusiva de la comunitat gitana en l’àmbit de prevenció dins la competència de la mediació comunitària.

     

    Share

    Article complet

  • Proper dijous de jam session

    Propera cita a l’Ateneu L’Harmonia per gaudir de bona música a càrrec dels alumnes de l’Escola Superior d’Estudis Musicals – Taller de Músics:

    Dijous 10 de juny, a les 20 h 

    Share

    Article complet

  • Els alumnes del Bàsic 2 del SOC coneixen Fabra

    La setmana passada a la classe del Bàsic 2 del SOC van treballar la figura de Pompeu Fabra.

    La professora, Amor Montané, els va preparar dues activitats per fer durant dues sessions. La primera va consistir en una comprensió lectora, en la qual van treballar una breu biografia de Fabra, seguida d’unes preguntes que els van servir també per treballar el passat perifràstic. La segona activitat va ser la de resoldre els anagrames d’Scrabble que havien preparat la FISC. Com que gairebé totes les paraules dels anagrames apareixien en la biografia prèvia, va ser força fàcil per a ells encertar-les!

    Al final de les activitats van fer-se una foto amb el cartell de Fabra.

     

     

     

     

     

    @anyfabra #anyfabra i #AnyFabraCPNL
     
     

     

    Share

    Article complet

  • Concert al Taller de músics

    Share

    Article complet

  • El curs de Llengua i cultura visita l’exposició i la Fabra & Coats

    La setmana passada el grup de Llengua i cultura, de la professora Encarna Mendoza, van visitar l’exposició sobre la Fabra & Coats que tenim al vestíbul de la Delegació i després van fer una visita guiada pel recinte de la mà de l’associació Amics de la Fabra i Coats.

    Els cursos de Llengua i cultura estan enfocats a aprendre català sense presses  i amb la idea de conèixer la història i la cultura catalanes a través d’activitats i sortides.

    Share

    Article complet

Comptador de visites


Delegació de Sant Andreu

Atenció al públic a Sant Andreu:

de dilluns a divendres de 9.00 a 13.30 h i dijous, també, de 16.00 a 20.00 h

932 740 356

Recinte Fabra i Coats

Sant Adrià, 20 / Gran de Sant Andreu, 202

Edifici 15, 1r pis

santandreu@cpnl.cat          

 

Consulta l’oferta de cursos aquí.


Recursos lingüístics en línia


Arxius