Arxiu per juny, 2018

  • Visitem els nous establiments del Born

    El passat 19 de juny, un grup d’alumnes de nivell inicial acompanyat de la seva professora, Anna Solé, van poder visitar els nous establiments col·laboradors situats al Born: El Rei de la Màgia, Bon vent, Casa Gispert i Casa Perris.

    A cada establiment l’alumnat va poder recordar vocabulari après a classe i practicar la llengua a partir de l’observació i les explicacions que van rebre per part dels propietaris i del personal que els va atendre a cada local.

    Sens dubte, una oportunitat per descobrir  establiments emblemàtics i posar en pràctica vocabulari en català. Agraïm a tots els establiments la seva atenció.

    Article complet

  • Alumnat de Bàsic 2 s’endinsa en el món de Panikkar

    El passat 13 de juny, un grup d’alumnes de nivell bàsic 2 va visitar l’exposició  “Raimon Panikkar: viure l’aventura intercultural” sobre la vida i l’obra d’aquest filòsof català, un dels referents mundials del diàleg entre les cultures.

    Durant la visita, l’alumnat va poder endinsar-se en el pensament del filòsof català i descobrir quin era el seu punt de vista sobre aspectes com el multilingüisme o la interculturalitat, entre d’altres.

    Article complet

  • 
El CNL de Barcelona celebra l’aprenentatge de la llengua catalana de la comunitat filipina amb un acte


    Durant el curs curs acadèmic 2017 – 2018 la Delegació de Ciutat Vella del CNL de Barcelona ha organitzat un total de sis cursos de català de nivell inicial 1 i 2 amb col•laboració del Centro Filipino Tuluyan San Benito, amb l’objectiu de garantir la continuïtat de l’aprenentatge de la llengua catalana.
    Els cursos van finalitzar dissabte passat, 9 de juny, amb un acte de cloenda celebrat a la Sala Polivalent del carrer Calàbria, 66. Hi van participar: Gala Pin, regidora de Ciutat Vella; Lola López, comissionada d’Immigració, Interculturalitat i Diversitat de l’Ajuntament de Barcelona i presidenta del Consell del CNL de Barcelona; Miguel Doctama, representant del Centro Filipino Tuluyan San Benito, i Assumpta Escolà, directora del CNL de Barcelona.
    L’acte va ser un homenatge i reconeixement a la comunitat filipina per l’esforç en l’aprenentatge de la llengua catalana, que tal com va explicar a l’inici Carme Rigal, delegada del CNL de Barcelona a Ciutat Vella, representa “una llavor que cal seguir cuidant per fer-la créixer mitjançant la pràctica del dia a dia”.
    Miguel Doctama, representant del Centro Filipino Tuluyan San Benito, va explicar l’aposta que l’entitat fa per la formació en llengua catalana de les persones nouvingudes, perquè “puguin optar a una vida millor”.
 Tot seguit, Carme Solà, una de les professores, va elogiar les alumnes pel seu tarannà “alegre, entusiasta i solidari” i va remarcar que ha estat “una experiència d’intercanvi cultural molt gratificant”. “Volem comunicar-nos amb les persones que ens trobem cada dia i trencar la barrera de l’idioma”, amb aquestes paraules l’alumnat va expressar el seu agraïment i satisfacció per haver pogut aprendre la llengua catalana.  A més, també van poder fer una demostració del seu aprenentatge amb una lectura de poemes i cantant una versió molt emotiva de L’hora dels adéus.
    El moment més esperat pels assistents va arribar just després: l’entrega de certificats del curs. Un a un, tots els alumnes, van anar desfilant per rebre el seu certificat i saludar les autoritats de la taula. 
Finalment, l’acte va comptar amb els parlaments de Gala Pin, Lola López i Assumpta Escolà. La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, va remarcar que “el català és important també per defensar els nostres drets com a eina per tenir una vida millor”.

    La comissionada d’Immigració, Interculturalitat i Diversitat de l’Ajuntament i presidenta del Consell del CNL de Barcelona, Lola López, també va voler elogiar de manera molt especial l’esforç dels alumnes i en aquest sentit va anunciar que “des de l’Ajuntament de Barcelona seguiran fent tots els esforços per donar suport a l’aprenentatge de català” i Assumpta Escolà, directora del CNL de Barcelona va subratllar l’impacte de la col•laboració amb l’entitat “amb 900 inscripcions i 27 cursos de català organitzats des del 2008” així com va emfasitzar la importància de “continuar amb l’aprenentatge del català i llançar-se a parlar-lo”.

    La col·laboració entre la Delegació de Ciutat Vella del CNL de Barcelona i el Centro Filipino Tuluyan San Benito es remunta al 2008. La major part de l’alumnat actual provinent d’aquesta comunitat correspon a un perfil molt concret: es tracta de dones que treballen com a residents en feines domèstiques, per la qual cosa no tenen disponibilitat horària per fer el curs de dilluns a divendres. L’Ajuntament de Barcelona ha estat sensible a la demanda existent per organitzar els cursos en horaris de dissabte a la tarda.

     

    Article complet

  • Un grup de joves visita la delegació de Ciutat Vella

    El passat 6 de juny un grup de 17 joves de l’Escola d’Adults CFA Francesc Layret va visitar la delegació de Ciutat Vella.

    Durant la visita, els joves van poder veure l’exposició Raimon Panikkar, viure l’aventura intercultural , van fer una gimcana per descobrir els serveis del CNL de Barcelona i van acabar la visita conversant amb l’Hasnat Hashmi,  un noi d’origen pakistanès, resident a Barcelona des de fa 18 anys. L’Hasnat va relatar les dificultats amb què es va trobar quan va arribar a Barcelona i com va ser el seu procés d’aprenentatge de la llengua catalana.

    Saber català et dona protecció“, va  dir, “si saps una cosa, però no la pots dir en català és com si no la sabessis”, “el català també et dona prestigi dins de la teva comunitat“. L’Hasnat, que actualment treballa d’advocat i té una empresa pròpia, va encoratjar els nois a esforçar-se a aprendre català per poder aconseguir el seu somni i poder anar a la universitat.

    Article complet

  • Visita a la Fundació Setba i tertúlia al Glaciar

    El passat 23 de maig un grup d’alumnes de nivell elemental va poder gaudir d’una visita guiada a la Fundació Setba i conèixer l’exposició que acull actualment i els secrets del pis en què s’ubica la Fundació.

    Després de la visita, l’Associació d’Amics i Comerciants de la plaça Reial va oferir un esmorzar als alumnes al bar Glaciar perquè poguessin conversar amb la gestora cultural de la Fundació Setba, Carla Camacho, sobre l’exposició que havien visitat.

     

    Sens dubte, aquesta activitat va permetre als alumnes descobrir un espai cultural del barri i practicar la llengua catalana en un dels bars més emblemàtics de la plaça Reial.

    Article complet

Delegació de Ciutat Vella

C/ Carabassa, 15
08002 Barcelona

Tel. 934127224

cvella@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dimarts també de 16 a 20 h


Comentaris recents


    Entrades recents



    Categories


    Històric


    Núvol d’etiquetes


    Meta