Arxiu per abril, 2017

  • Èxit del A tota veu! al Poble-sec

    El 20 d’abril, i com un acte més de la festivitat de Sant Jordi, es va celebrar per primera vegada A tota veu! al barri del Poble-sec. L’activitat, organitzada per Òmnium Cultural i amb la col·laboració del CNL de Barcelona, va comptar amb la participació de 20 parelles de  procedències i nacionalitats diverses que van emocionar els assistents amb la lectura de poemes sobre l’enyorança llegits en diferents llengües.

    El A tota veu! del barri de Sants es farà el proper dia 26 d’abril a les 18.30 h al bar de Can Batlló (Constitució, 19) i ja hi ha 25 parelles inscrites.

     

     

    Article complet

  • El Club de lectura en català recomana llibres a la rambla de Sants

     

    Els jardins de la rambla de Sants van ser l’escenari, dissabte 22 d’abril, vigília de Sant Jordi, d’un recorregut a través de la literatura de tots els temps. El Club de lectura en català organitzat pel CNL de Barcelona a la biblioteca Vapor Vell de Sants va ser protagonista de les primeres recomanacions de llibres a totes les persones que s’hi van acostar per escoltar els consells dels participants al Club. Les paraules d’Emília Pardo Bazán, de Josep Palau i Fabre, de Manuel de Pedrolo o Màrius Sempere van ser llegides i recomanades pels infatigables lectors del Club de lectura en català. La regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, també va aportar el seu gra de sorra recomanant una lectura, així com altres ciutadans que espontàniament hi van voler participar per fer les seves propostes literàries. L’acte va cloure amb un recital musical i un ball, contrapunt perfecte per a un matí que va omplir la rambla de Sants de roses i llibres.

    Biblioteca Vapor Vell

    Article complet

  • Alumnes de català del Casal Concòrdia celebren Sant Jordi

    Un grup d’alumnes del Casal Concòrdia del Poble-sec, conduït pel Quim Navarri, han celebrat la festivitat de Sant Jordi d’enguany participant en els projectes de Gent Gran (acompanyament a la gent gran i Baixem al carrer) als quals dona suport el Pla d’Acollida del Poble-sec de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec

    L’activitat ha estat eminentment pràctica: s’ha fet un taller de ventalls i d’altra banda han posat a prova els coneixements de català dels alumnes amb la pràctica oral amb la gent gran del barri. 

     

     

    Article complet

  • Sant Jordi a Barra / Llibre

    La llibreria Barra/Llibre i el CNL de Barcelona han signat un conveni de col·laboració per difondre la producció literària en català i fer activitats conjuntes com trobades amb autor. Per Sant Jordi en aquest espai cultural de la pl. d’Osca diferents autors signaran les darreres novetats literàries.

    Aquesta setmana ve carregada d’activitats a la llibreria ja que demà, dia 20 a les 19 h, el pedagog i assessor en innovació educativa, Salvador Rodríguez presentarà el seu nou llibre i ens explicarà com educar en els nostres temps.

     

     

     

     

     

     

     

    Article complet

  • El Club de lectura en català recomana llibres per Sant Jordi

    El Club de lectura en català organitzat per les delegacions de Sants i les Corts del CNL de Barcelona participarà en la festa literària que, amb motiu de la diada de Sant Jordi, se celebrarà dissabte 22 d’abril a la rambla de Sants. Durant tot el matí, associacions cíviques, socials i culturals de Sants estaran presents en diversos escenaris de la rambla per difondre les seves activitats i oferir un espai perquè els veïns puguin expressar les seves inquietuds literàries.  La participació del CNL de Barcelona tindrà lloc, a partir de les 11 h del matí, a l’espai “Recomanem” que hi instal·larà la biblioteca Vapor Vell, un escenari de participació destinat, preferentment, als membres dels clubs del lectura que se celebren en aquesta biblioteca. El Club de lectura en català hi tindrà una presència destacable ja que serà el responsable de conduir i moderar les intervencions des de l’inici de l’acte. Alguns dels integrants del Club recomanaran llibres, llegiran fragments d’obres i comentaran algunes de les lectures que s’han dut a terme durant el curs i també de les previstes.

    Biblioteca Vapor Vell

     

    Article complet

  • Estrena d’un web per afavorir l’ús del català a les empreses

    El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), en el marc del programa “Català i empresa. Ja estàs al dia?”, impulsat per la Direcció General de Política Lingüística, posa a l’abast del sector socioeconòmic els mitjans necessaris perquè les empreses incorporin el català en les seves comunicacions orals i escrites.
     
    El CPNL ha creat el web www.cpnl.cat/empresa/ i difon el butlletí digital Llengua i Empresa, eines que permeten estar al dia de totes les novetats i els serveis en matèria lingüística que presta el CPNL i que faciliten que l’empresa pugui utilitzar o millorar la comunicació en llengua catalana. Es tracta, doncs, d’un element de responsabilitat social, que procura la satisfacció de la clientela i millora de forma evident el servei.
     
    A través d’eines especialitzades com l’auditoria lingüística, el Consorci pot detectar els principals punts a millorar de l’empresa en matèria comunicativa en català, per tal d’establir conjuntament accions de qualitat i excel·lència, i incloure-les en el pla estratègic intern. L’auditoria permet adequar el funcionament comunicatiu de l’organització i millorar-ne els resultats mitjançant la formació del personal, les estratègies comunicatives en l’atenció a la clientela, la traducció del web empresarial o l’assessorament temporal fins a l’autonomia lingüística.

    Article complet

  • A tota veu! al Poble-sec

    A tota veu! és un programa d’Òmnium Cultural que consisteix en una lectura pública de poesia arreu del territori català i que es fa al voltant de Sant Jordi. Es fan parelles de persones, una té com a llengua pròpia el català i l’altra una llengua diferent, i llegeixen en públic poemes en la llengua original i l’explicació i justificació de la tria del poema en català. És una activitat oberta a tothom que hi vulgui participar. Cada any gira al voltant d’un eix temàtic i el 2017 és a l’entorn de l’enyorança.

    Aquest programa va néixer el 2012 com una activitat més dins l’àmbit de cohesió, amb l’objectiu general de fer del català llengua comuna en un context de reconeixement del pluralisme lingüístic a Catalunya, pretén col·locar el català com la llengua vehicular i llengua de trobada de totes les persones que viuen a Catalunya i, al mateix temps, afavorir el coneixement entre persones amb llengües pròpies diferents. De la mateixa manera, també vol donar veu a les llengües que es parlen a Catalunya o la ciutat, participar de la Diada de Sant Jordi i acostar la tradició a totes les persones que participen a l’acte.

    Al districte de Sants-Montjuïc tradicionalment s’ha dut a terme aquesta activitat al barri de Sants, però aquest any, també es farà al Poble-sec i la delegació de Sants-Montjuïc i el Voluntariat per la Llengua del CNL de Barcelona s’hi han implicat decididament. Més de 20 parelles recitaran i explicaran els poemes triats en diferents llengües.

    Quan i on: 20 d’abril a les 18.30 h al Centre Cívic El Sortidor (pl. del Sortidor, 12)

    Article complet

  • Curs de Català a Taula al Poble-sec

    La delegació de Sants-Montjuïc, conjuntament amb el Pla d’Acollida de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, organitza un curs de Català a Taula per difondre el lèxic i les estructures bàsiques del món de la restauració entre les persones que assisteixin a aquesta formació. El curs és de 20 hores i està adreçat a les persones que treballen al món de la restauració o tenen interès a treballar-hi. Les classes s’impartiran al Casal Concòrdia del Poble-sec (c. Concòrdia, 33), començaran el 25 d’abril i acabaran el 25 de maig. L’horari serà de 12 a 14 h els dimarts i dijous, i per fer les inscripcions les persones interessades poden adreçar-se al Casal Concòrdia o a qualsevol delegació del CNL de Barcelona indicant el codi curs 203-1261.

    El Pla d’Acollida del Poble-sec és una branca de la Coordinadora que pretén ser una eina d’inclusió per a  totes aquelles persones amb dificultats per fer-ho. Ofereix serveis d’assessoria jurídica, psicològica i sociolaboral, formació lingüística (català, castellà i mòduls d’anglès) i formació prelaboral i laboral (tallers grupals d’habilitats i recursos per a la cerca activa de feina, ofimàtica i habilitats comunicatives, mòdul d’atenció al client, Curs en atenció domiciliària o curs de cuina de la Cuina del món, etc.)

    Hi ha una estreta col·laboració amb el CNL i el Pla d’Acollida i organitzem conjuntament i de manera regular cursos de nivell Inicial, Bàsic, Atenció Domiciliària, Auxiliar de Geriatria i Català a Taula.

     

    Més informació dels cursos de Català a Taula

    Pla d’Acollida del Poble-sec

     

     

    Article complet

  • A l’abril cada paraula val per mil 2017

    Per segon any consecutiu el CNL de Barcelona celebrarà un Sant Jordi amb la campanya “A l’abril cada paraula val per mil”.

    Durant la primera setmana d’abril els aparadors dels comerços dels principals eixos de Sants-Montjuïc i de les Corts, i també, com a novetat, els quatre mercats dels dos districtes, s’ompliran de cartells amb roses i amb l’origen de 92 paraules relacionades amb el món del comerç. Entre els dos districtes es repartiran més de 1.000 cartells Aquesta iniciativa es farà extensiva als principals eixos comercials de la ciutat i la previsió és penjar els cartells a més de 6.000 botigues.

    Les persones que passegin pels comerços associats als principals eixos comercials (Creu Coberta, Sants establiments units, Eix Comercial Sants-les Corts, Comerç Mercat Nou, Associació Comerciants la Marina, Associació Comerciants Poble-sec Paral·lel i Mercat de les Corts, Mercat de Sants, Mercat d’Hostafrancs i Mercat de la Marina) descobriran l’etimologia de 92 mots, alguns dels quals els sorprendran. És una manera de fomentar el gust pel coneixement de la llengua i promoure l’ús del català al comerç de la ciutat.

    Les persones que ho desitgin podran participar en el sorteig de tres cistelles amb productes de mercat que organitza Mercats de Barcelona. Les bases del sorteig dels Mercats les trobaran aquí. L’associació de comerciants Comerç Mercat Nou (comerços del voltant del Mercat de Sants) també organitza un altre sorteig  (+) i Sants, Establiments Units (+) un altre.

    A part, la delegació de Sants-Montjuïc i les Corts organitza per a l’alumnat propi una activitat que consisteix a enviar fotografies dels cartells, tant sigui de comerços, com de mercats, a sants@cpnl.cat. Les bases d’aquesta activitat les trobaran aquí

    Més informació de la campanya  (2017) / (2016)

     

     

     

     

    Article complet

  • Sortida per la Barcelona gòtica

    Els alumnes d’un curs de nivell B1 de l’Asociación Cultural, Social y Arte Culinario de Honduras y amigos de Catalunya, de la Delegació de Sants-Montjuïc, el dissabte 4 de març, vam fer un recorregut per Barcelona vam visitar els espais gòtics i els diferents indrets que anàvem trobant anant d’un lloc a un altre. Els llocs que vam visitar són: Església i claustre de Santa Anna, Santa Maria del Pi, El Call, plaça Sant Jaume, Catedral i claustre, plaça del Rei, Santa Maria del Pi i Fossar de les Moreres. Durant el recorregut també vam passar pel carrer Petritxol on la xocolata va ser un reclam i altres carrerons plens de botigues de tota mena. Així doncs, a poc a poc, vam anar coneixent, pràcticament, tot el barri gòtic. A la plaça de la Catedral vam coincidir amb una ballada de sardanes; els va atreure molt tota l’estètica de la sardana, rotllanes, cobla… i va faltar ben poc per afegir-nos-hi a fer rotllana!

    Va ser una tarda tranquil·la, curiosa, fotogènica en què ens vam anar coneixent tot passejant i gaudint de l’art, la cultura i la gent de la ciutat.

    Article complet

Delegació de Sants-Montjuïc

C. Guitard, 17 – 08014 Barcelona
Tel. 934 912 797 – sants@cpnl.cat –

Horari matí: de dilluns a divendres, de 9 a 13.30 h
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h

Tancat dilluns a la tarda del 15 de juny al 15 de setembre


Delegació de les Corts

C. Doctor Ibáñez, 38 – 08014 Barcelona
Tel. 934 119 605 – lescorts@cpnl.cat –

Horari matí: dimarts, de 9 a 13.30 h
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h

Tancat dilluns a la tarda del 15 de juny al 15 de setembre

Del 24 de juliol a l’11 de setembre, tancat.


Música









Entrades recents


Arxius


Etiquetes


Xarxes socials


Formap


Eixos comercials de Sants-Montjuïc


Guia de centres educatius



visites


Arxius