• Club de lectura en català al Vapor Vell

  Engega el Club de lectura del Vapor Vell

  La nova edició del Club de lectura del Vapor Vell va estrenar-se, el passat 21 d’octubre, a la biblioteca de Sants, amb noves propostes de llibres i autors. Aquest curs s’ha optat per la diversitat de gèneres i per la lectura d’autors més contemporanis: tres novel·les, dos llibres de contes, una obra de teatre i una altra de poesia.

  El Club se celebrarà el tercer dimecres de mes i té com a objectiu practicar la conversa en català, en un ambient distès i relaxat, a parir de la lectura d’obres literàries interessants.

  La primera trobada se celebrarà el 18 de novembre a les 11 h per comentar l’obra d’Eduard Márquez, La decisió de Brandes.

  Les persones interessades a assistir-hi, han d’apuntar-s’hi directament a la biblioteca del Vapor Vell de Sants. La inscripció és gratuïta i les places són limitades.

  Biblioteca Vapor Vell

  ————————————————————————————-

  El Club de lectura en català del Vapor Vell s’acomiada fins al setembre.

  Amb la lectura i els comentaris d’Els altres catalans es va tancar el curs del Club de lectura en català que des de setembre de l’any passat s’ha dut a terme al Vapor Vell de Sants. L’obra de Francesc Candel va provocar múltiples opinions i algunes discrepàncies entre els assistents a l’hora de valorar la integració cultural i lingüística dels nouvinguts. El paral·lelisme entre el corrent migratori descrit per Candel i les noves migracions és inevitable. Els altres catalans va servir per tancar un cicle del Club de lectura que ha estat força profitós i estimulant per a totes les persones que hi han participat.

  A partir de setembre de 2015 s’iniciarà un nou cicle del Club de lectura, amb noves obres i noves converses a l’entorn de més títols que serviran per xerrar una estona i intercanviar punts de vista. Les persones interessades a assistir-hi, n’han de demanar la informació i formalitzar la inscripció a la biblioteca Vapor Vell de Sants.

  Biblioteca Vapor Vell

  Cartell del Club de lectura

   

  ————————————————————————————-

  Màrius Sampere: “M´he tornat un descregut”

  Màrius Sampere, malgrat els seus 86 anys, manté el tremp i el nervi dels grans poetes. Durant la sessió del Club de lectura a la biblioteca Vapor Vell de Sants, el passat 15 d’abril, Sampere va desxifrar algunes claus de la seva poesia, que va qualificar d’”indesxifrable”, fruit de la contradicció, la paradoxa i l’enigma. El poeta, que l’any 1963 va guanyar el premi Carles Riba, ha construït una obra immensa i insondable en què es fa les preguntes més íntimes de l’existència humana. Després de respondre les qüestions que van fer-li els assistents a l’acte, Màrius Sampere va recitar alguns dels seus poemes més reconeguts i admirats. Afable, bromista i irònic en el tracte, però profund, íntim i essencial en els versos.

  El cicle del Club de lectura al Vapor Vell es tancarà el 20 de maig amb el comentari d’Els altres catalans, de Francesc Candel.

  Delegació de Sants-Montjuïc del CNL de Barcelona

  Màrius Sampere

  Biblioteca Vapor Vell

   

  20150415_111158

   

  Màrius Sampere recitarà els seus poemes al Vapor Vell

  Al Club de lectura del Vapor Vell del passat 18 de març es va comentar El mètode Grönholm, de Jordi Galceran. El mètode Grönholm fa una caricatura divertida i cruel dels mecanismes de selecció que utilitzen les empreses per contractar el personal. L’obra també planteja altres qüestions com la confiança en les persones, el valor de l’amistat i fins a quin punt som capaços de trepitjar els altres per aconseguir els nostres objectius.

  La pròxima sessió del Club se celebrarà el 15 d’abril i comptarà amb la presència del poeta Màrius Sampere, que parlarà de Jerarquies, una obra del 2003 que, com tots els llibres d’aquest autor, és intemporal. Màrius Sampere, tot un clàssic en la poesia catalana contemporània, recitarà alguns dels seus poemes més emblemàtics i també poemes de les seves obres més recents.

  Un poema de Màrius Sampere.

   

  KOAN

  Em dic Màrius i vaig néixer, m’hi ajudaren
  legions de dimonis, entre els quals hi havia
  els meus pares, els darrers ancestres
  i sens dubte els més bells. Encara me’ls estimo
  i ells m’estimen a mi, em consta: bo i morts
  m’aconsellen i animen. Tot això ho sé
  perquè hauré de morir.

  També a vosaltres
  us cridaran pel vostre nom
  i naixereu, també us hi ajudaran
  legions de dimonis, un dels quals seré jo.

   Demiúrgia

  Màrius Sampere

   

   

   

   

   

   

   

   

  Jerarquies
  Cartell

   

  Miquel de Palol al Vapor Vell

  El Club de lectura del Vapor Vell va celebrar una trobada excepcional, el passat 18 de febrer, amb Miquel de Palol per comentar el seu llibre Un home vulgar. Miquel de Palol, poeta, prosista i home de coneixements enciclopèdics, va descobrir algunes claus de l’obra que inquietaven els lectors i va aclarir algunes qüestions plantejades a Un home vulgar i no resoltes volgudament per l’autor. L’obra, malgrat que narra fets quotidians amb personatges d’existència no rellevant, aboca gran quantitat de reflexions sobre la cultura, la música, l’ètica i l’estètica. Miquel de Palol és un escriptor prolífic , experimental i exigent amb la seva feina, però proper, cordial, accessible i de verb fàcil, que convida a escoltar-lo amb atenció i capteniment.

  El 18 de març, el Club de lectura tractarà l’obra de teatre El mètode Grönholm, de Jordi Galcerán.

  S S

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  De Moliner a Palol

  La trobada del Club de lectura al Vapor Vell, el passat 21 de gener, dedicat a l’obra T’estimo si he begut, d’Empar Moliner, va derivar en un intercanvi d’opinions sobre la qualitat de la creació artística, que, precisament, serà objecte de discussió en la pròxima trobada, en què analitzarem Un home vulgar, de Miquel de Palol.

  Tots els assistents van coincidir que el llibre d’Empar Moliner és divertit i àgil, ple de gags i situacions quotidianes explicades amb ironia i sarcasme. Per aquest motiu, el llibre és molt recomanable per passar-s’ho bé i per reconèixer estereotips de personatges caricaturitzats per la ploma de Moliner. De tota manera, alguns dels assistents al club no van reconèixer en l’obra un pòsit qualitatiu i artístic més enllà del divertimento. El pròxim 18 de febrer comentarem Un home vulgar, obra de Miquel de Palol que, segurament, donarà més llum al tema encetat amb T’estimo…

  un home vulgar

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  De Riba a Moliner

  Carles Riba i el seu poemari Elegies de Bierville van ocupar la conversa del Club de lectura al Vapor Vell, organitzada pel CNL de Barcelona i celebrada el 17 de desembre. Les elegies de Riba, tot i ser complexes i difícils, no són pas obscures, com va manifestar el mateix poeta. Després d’explicar les claus del poemari, vam escoltar algunes elegies recitades pel mateix Riba i també algunes cançons sobre els mateixos versos amb música del seu nét, Pau Riba.

  La pròxima sessió del Club se celebrarà el 21 de gener, en què comentarem l’obra d’Empar Moliner, T’estimo si he begut, un llibre totalment distant de l’anterior, amb un llenguatge àgil i descripcions de fets quotidians, que ens permetrà tastar un altre gènere, el relat breu, de gran actualitat avui dia.

  17/12/2014

  portada llibre moliner

   

   

   

   

   


   

  Engega el club de lectura del Vapor Vell

  El psicòleg Erich Fromm i la seva obra L’art d’estimar van ser els primers protagonistes del club de lectura celebrat el 19 de novembre a la biblioteca del Vapor Vell de Sants, dins de les activitats conduïdes pel CNL de Barcelona a les biblioteques de la ciutat.

  L’art d’estimar és un assaig clàssic que explora l’amor en tots els seus conceptes, una obra divulgativa i didàctica que, malgrat la complexitat del tema, va ser analitzada amb encert pels integrants del club de lectura.

  El mes de desembre, la sessió tindrà com a protagonista Carles Riba i l‘obra Elegies de Bierville, un clàssic de la poesia catalana.

  El club de lectura es fa cada tercer dimecres de mes d’11 a 12.30 h a la biblioteca Vapor Vell de Sants. Les persones interessades a assistir-hi han d’adreçar-se directament a la biblioteca, passatge Vapor Vell, 1.

  Biblioteca Vapor Vell

  24/11/2014


  Presentació del club de lectura del Vapor Vell

  La delegació de Sants-Montjuïc i la biblioteca Vapor Vell organitzen un club de lectura que es farà cada 3r. dimecres de mes, del 15 d’octubre al 20 de maig, a les 11h, a la sala d’actes de la biblioteca.

  El Club està adreçat a persones de nivell intermedi interessades a adquirir fluïdesa en català i que vulguin dialogar i conversar sobre obres escrites o traduïdes en aquesta llengua.

  La inscripció al Club de lectura és gratuïta i s’ha de fer directament al taulell de la 4a planta de la biblioteca.

  Calendari i lectures del Club:

  DIA QUE REPARTIM LLIBRE
  TÍTOL
  15 d’octubre 2014 FROMM, Erich. L’art d’estimar.
  19 de noviembre 2014 RIBA, Carles. Elegies de Bierville.
  17 de desembre 2014 MOLINER, Empar. T’estimo si he begut.
  21 de gener 2015 PALOL, Miquel de. Un home vulgar.
  18 de febrer 2015 GALCERAN, Jordi. El mètode Grönholm.
  18 de març 2015 SAMPERE, Màrius. Jerarquies.
  15 d’abril 2015 CANDEL, Francesc. Els altres catalans
  20 de maig 2015 Comiat

   

  Més informació

  cartell CLUB-

 1. […] Club de lectura en català al Vapor Vell […]

  Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Delegació de Sants-Montjuïc

C. Guitard, 17 – 08014 Barcelona
Tel. 934 912 797 – sants@cpnl.cat –

Horari matí: de dilluns a divendres, de 9 a 13.30 h
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h

Tancat dilluns a la tarda del 15 de juny al 15 de setembre


Delegació de les Corts

C. Doctor Ibáñez, 38 – 08014 Barcelona
Tel. 934 119 605 – lescorts@cpnl.cat –

Horari matí: dimarts, de 9 a 13.30 h
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h

Tancat dilluns a la tarda del 15 de juny al 15 de setembre

Del 24 de juliol a l’11 de setembre, tancat.


Música

Entrades recents


Arxius


Etiquetes


Xarxes socials


Formap


Eixos comercials de Sants-Montjuïc


Guia de centres educatiusvisites