Arxiu per maig, 2017

  • Nou taller amb els Castellers de Sants

    Uns 40 alumnes de nivell B1 i B2 van assistir el passat 23 de maig a una nova sessió introductòria amb els Castellers de Sants. En la primera part de l’activitat els alumnes van veure un vídeo promocional dels Castellers i van escoltar de primera mà la història i evolució d’aquesta activitat folklòrica, els diferents tipus de castells i el vocabulari bàsic. Després es van desplaçar al local on assagen per veure un assaig al qual també van ser convidats.

    Castellers de Sants

    Castellers de Sants

    Picture 1 of 10

     

    Article complet

  • Enric Larreula, un savi a les Corts

    L’escriptor i dibuixant Enric Larreula va fer un repàs a la seva biografia vital i literària al Taller de relats de la delegació de les Corts. Esforçat treballador, de ben petit, va haver de guanyar-se la vida en diverses feines, entre les quals, la de venedor de llibres en català en èpoques i circumstàncies ben adverses per a la cultura del nostre país. Larreula desprèn la bonhomia pròpia de l’home que ha superat multitud de vicissituds i que s’ha enriquit amb tot el que ha vist i sentit. El seus coneixements sobre llengua, sociolingüística i literatura van quedar ben palesos, així com la consciència en favor dels més desfavorits en societat plena d’injustícies i desigualtats. Larreula va regalar-nos un dibuix magnífic fet a la pissarra i va fer-nos partícips de reflexions humanes i transcendents que solament són capaces de transmetre les persones sàvies.

     

    Enric Larreula

    Picture 1 of 13

    Article complet

  • Activitat sardanista al Centre Cívic El Sortidor

    Dissabte passat, uns 100 alumnes de cinc grups de català de nivell B1, B2 i B3 del Centre Cívic El Sortidor ens vam trobar amb la colla sardanista del Foment Excursionista de Barcelona del Poble-sec per compartir un tastet de sardanes amb ells.

    L’activitat va consistir en una breu presentació del món de la sardana i en l’aprenentatge del “pas curt” de la sardana, primer sense música, i després amb música. Per aprendre el “pas llarg”  vam decidir trobar-nos en una altra ocasió…

    Els participants al taller, ajudats pel mestre sardanista i els monitors vam poder practicar el “pas curt” al principi en petites rotllanes que es van anar fent més grans. Finalment vam acabar ballant una sardana sencera, tots junts,  en una enorme rotllana. Les sardanes triades per a aquesta ocasió van ser “Record de Calella” i “És la Moreneta” perquè, segons els monitors, tenen un ritme una mica més lent i van molt bé per començar a aprendre’n.

    Esperem podem repetir el taller moltes més vegades, i volem agrair la paciència i simpatia del mestre i els monitors que ens van acompanyar al llarg de tota la tarda i també la col·laboració del Centre Cívic i de l’Asociación Cultural Social Arte Culinario de Honduras i Amigos en Catalunya.

    Sardanes al CC El Sortidor

    Picture 1 of 49

     

    Article complet

  • Els alumnes de C2 també fan ruta literària

    El grup d’alumnes de nivell C2 que es fa a les Corts han llegit el llibre A punt d’estrena de l’escriptora barcelonina M. Carme Roca. Després de llegir-lo, per grups han treballat els diferents llocs pels quals transcorre la novel·la i han preparat un google maps amb una petita intervenció  per a cada lloc. Ahir van fer una sortida per recórrer cada un d’aquests llocs i cada alumne explicava la informació que havia trobat sobre l’indret i què passava a la novel·la.
     
    Com les ocasions anteriors ha estat una activitat molt interessant i participativa.

     

     

    Article complet

  • Nova ruta literària amb els alumnes de nivell SS

    El grup d’alumnes de nivell SS de les Corts han llegit el llibre A punt d’estrena de l’escriptora barcelonina M. Carme Roca. Després de llegir-lo, per grups han treballat els diferents llocs pels quals transcorre la novel·la i han preparat un google maps amb una petita intervenció  per a cada lloc. Ahir van fer una sortida per recórrer cada un d’aquests llocs i cada alumne explicava la informació que havia trobat sobre l’indret i què passava a la novel·la.
    Ha estat una activitat molt interessant i participativa que repetirem amb altres grups.
     

    Article complet

  • Barra / Llibre amb la poesia

    La primavera ha arribat amb força, i quina cosa millor que acompanyar-la amb poesia! Aquesta setmana tenim dues propostes: el dijous 18 a les 19.30 h, nou poetes autoanomenats lliures, alguns del barri, ens faran un recital molt divers i obert a tothom.

    El dissabte 20 a les 13 h, en Joan Vigó ens presenta el seu poemari Pastor d’antenes, l’acompanyarà la seva editora de LaBreu Edicions, Ester Andorrà, que també ens recitarà poemes del seu llibre Afamats.

    A més, aquest dijous també tenim el club de lectura. Si heu llegit Los mares del Sur, de Manuel Vázquez Montalbán, l’estarem comentant a partir de les 20.30 h.

     

    Article complet

  • Ruta literària “A punt d’estrena”

    El grup d’alumnes de nivell C2 de Sants han llegit el llibre A punt d’estrena de l’escriptora barcelonina M. Carme Roca. Després de llegir-lo, per grups han treballat els diferents llocs pels quals transcorre la novel·la i han preparat un google maps amb una petita intervenció  per a cada lloc: c. Avinyó, c. Call, c. Sant Domènec. c. Sant Domènec del Call, c. Banys Nous, Palau Maldà, pl. del Pi, c. Ferran, la Rambla, mercat de la Boqueria, c. Carme, c. Hospital, antic Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. El 12 de maig han fet una sortida per recórrer cada un d’aquests llocs i cada alumne explicava la informació que havia trobat sobre l’indret i què passava a la novel·la.
    Ha estat una activitat molt interessant i participativa que repetirem amb altres grups.
     

    Article complet

  • Audiència pública dels alumnes a a la seu del Districte

    Un grup d’alumnes de nivell I2 del carrer Guitard van visitar la seu del Districte de Sants-Montjuïc acompanyats de la professora Francesca Rabassa. A l’aula van treballar el barri, l’organització de l’Ajuntament de Barcelona per Districtes i la participació ciutadana. Van acabar la unitat a la seu del Districte amb una visita de l’edifici i van fer una simulació d’audiència pública extraordinària per proposar el nom a un nou carrer de Sants. Per fer-ho més real van haver de consultar el Nomenclàtor de l’Ajuntament i comprovar que el nom proposat no existís i que complís els altres requisits necessaris per a l’aprovació.

    La delegació de Sants-Montjuïc del CNL de Barcelona agraeix la col·laboració del Districte que va facilitar els espais per dur a terme aquesta activitat.

     

     

    Article complet

  • “A l’abril cada paraula val per mil” ja té guanyadora

    Després de fer el sorteig entre les fotos rebudes, la guanyadora del concurs de fotos dels cartells als aparadors dels comerços del districte de Sants-Montjuïc és la Brenda Mónica Rosas. La Brenda és una noia mexicana que està fent un curs de nivell B2 al barri del Poble-sec. Va arribar al nostre país l’any 2011.

    Felicitats a la guanyadora que rebrà un premi de l’organització.

     

     

     

     

     

     

     

     

    La Brenda en l’acte de recollida dels premis:

     

    Article complet

  • Els alumnes visiten la seu del Districte i el barri

    Un grup d’alumnes de nivell B1 han fet una visita a la seu del Districte de Sants-Montjuïc de la mà del periodista Albert Torras. Torras els ha comentat els aspectes més rellevants d’aquest magnífic edifici, de textura parcialment modernista, amb elements eclèctics i que destaca sobretot per les seves vidrieres, de Francesc Labarta. Després de la visita a l’edifici l’Albert els ha acompanyat al Mercat d’Hostafrancs i a carrers destacats del barri.

    Article complet

Delegació de Sants-Montjuïc

C. Guitard, 17 – 08014 Barcelona
Tel. 934 912 797 – sants@cpnl.cat –

Horari matí: de dilluns a divendres, de 9 a 13.30 h
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h

Tancat dilluns a la tarda del 15 de juny al 15 de setembre


Delegació de les Corts

C. Doctor Ibáñez, 38 – 08014 Barcelona
Tel. 934 119 605 – lescorts@cpnl.cat –

Horari matí: dimarts, de 9 a 13.30 h
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h

Tancat dilluns a la tarda del 15 de juny al 15 de setembre

Del 24 de juliol a l’11 de setembre, tancat.


Música









Entrades recents


Arxius


Etiquetes


Xarxes socials


Formap


Eixos comercials de Sants-Montjuïc


Guia de centres educatius



visites


Arxius