Arxiu per abril, 2022

  • Biblioteca Montserrat Abelló, un nou món

    L’alumnat de nivell Bàsic 1 de la professora Eva Calafell hem visitat la biblioteca Montserrat Abelló de les Corts. Alguns ja tenien el carnet de biblioteques, però també hi havia alumnes que viuen a Barcelona des de fa pocs mesos i que ni tan sols havien estat mai a cap biblioteca, així que la visita guiada que hem fet amb l’Arantxa ha permès que moltes persones descobrissin diversos serveis gratuïts que ni tan sols s’imaginaven: préstec de llibre electrònic, una àrea infantil amb pati interior, impressores 3D, classes d’informàtica de diferents nivells, clubs de lectura, sala d’estudi nocturna, diaris, pel·lícules, còmics… En resum: la visita ens ha obert les portes a tot un nou món.

    Article complet

  • Setmana de la Poesia: Escoltem Salvat Papasseit

    La delegació de Sants-Montjuïc i les Corts, amb motiu de la Setmana de la Poesia, presentarà una activitat, el 10 de maig a les 12.15 h a la Casa del Mar, dedicada al poeta Joan Salvat Papasseit (Barcelona, 16 de maig de 1894 – 7 d’agost de 1924). Salvat Papasseit és un dels poetes més admirats i reconeguts de la literatura catalana que ens ha deixat un llegat poètic d’una vàlua importantíssima. Durant l’acte repassarem la vida i obra del poeta i escoltarem poemes cantats per intèrprets que han recreat la seva poesia. Aquest recorregut per l’obra de Salvat Papasseit serà il·lustrada per un audiovisual amb fotografies de l’autor des de la seva infantesa fins a la seva mort prematura. Una oportunitat per conèixer la poesia d’un poeta vital i combatiu.

    Cartell de l’activitat

    Article complet

  • Biblioteca Montserrat Abelló, una descoberta

    La visita del grup d’Elemental 1, de la professora Eva Calafell, a la biblioteca Montserrat Abelló de les Corts ha resultat una veritable descoberta per a la majoria dels alumnes que hi hem assistit i que no coneixíem l’equipament ni els serveis que ofereix. Durant la vista guiada i conduïda per l’Arantxa, hem descobert les activitats de les classes d’informàtica, préstec de llibres, autoaprenentatge d’idiomes, taller de l’Ateneu de Fabricació…. Ens ha impressionat el magnífic disseny de tots els elements de l’edifici, que té un passat tèxtil que molta gent desconeixia. L’Arantxa ens ha fet una visita guiada molt clara i amena, ha sigut una bona ocasió perquè l’alumnat pogués preguntar molts dubtes. En resum: una visita del tot recomanable!

    Article complet

  • Màrius Serra a la biblioteca Vapor Vell

    La trobada d’avui amb Màrius Serra, a la biblioteca del Vapor Vell, ha estat el punt de partida de les activitats previstes a la delegació de Sants-Montjuïc i les Corts amb motiu de la diada de Sant Jordi. Una vintena de persones ha seguit amb interès les explicacions de l’autor sobre el llibre Quiet, dedicat al Lluís, anomenat familiarment Llullu, fill de Màrius i la Mercè. Combinant la tendresa, la ironia i la dura realitat de la situació viscuda, se’ns transporta al seu món més íntim i familiar i es contraposa, tal com diu l’autor, la llum amb la foscor, ja que sense l’una no podem valorar com es mereix l’altra. El públic assistent, majoritàriament membres del Club de Lectura de la biblioteca, ha pogut participar activament a l’acte i compartir vivències amb l’autor.

     

     

     

    Article complet

  • Concurs #enamoram2022

    El CNL de Barcelona convida la ciutadania en general i també els seus alumnes a participar al concurs #enamoram2022, que consisteix a elaborar declaracions d’amor en format escrit, de vídeo o d’àudio del 11 al 24 d’abril, amb motiu de la Diada de Sant Jordi.

    Les declaracions d’amor es podran publicar a les xarxes socials Instagram, Twitter o Facebook amb les etiquetes #enamoram2022 i #SantJordiCPNL. Les publicacions que no continguin l’etiqueta #enamoram2022 no seran acceptades per participar al concurs.

    Les publicacions de text tindran una llargada màxima de 140 caràcters i les de vídeo i d’àudio, una durada màxima de 60 segons. Els textos podran anar acompanyats d’una imatge.

    Entre tots els participants, se seleccionaran les millors declaracions d’amor, segons criteris literaris, estètics i creatius. El 29 d’abril s’anunciaran els guanyadors en les següents categories:

    • Declaració més original
    • Declaració més divertida
    • Declaració més emotiva

    Els premis estan patrocinats per Capsa regal – Fent País (fentpais.cat)Barcelona LlibresEix Comercial Sants – les CortsFestival Cruïlla i Productes de la Terra

    Bases del concurs

    Article complet

Delegació de Sants-Montjuïc

C. Guitard, 17 – 08014 Barcelona
Tel. 934 912 797 – sants@cpnl.cat –

Horari matí: de dilluns a divendres, de 9 a 13.30 h
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h

Tancat dilluns a la tarda del 15 de juny al 15 de setembre


Delegació de les Corts

C. Doctor Ibáñez, 38 – 08014 Barcelona
Tel. 934 119 605 – lescorts@cpnl.cat –

Horari matí: dimarts, de 9 a 13.30 h
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h

Tancat dilluns a la tarda del 15 de juny al 15 de setembre

Del 24 de juliol a l’11 de setembre, tancat.


Música









Entrades recents


Arxius


Etiquetes


Xarxes socials


Formap


Eixos comercials de Sants-Montjuïc


Guia de centres educatius



visites


Arxius