• Els alumnes visiten la Biblioteca de Catalunya

    El dia 15 de març un grup d’alumnes del curs Llengua i cultura de la professora Francesca Rabassa va fer una visita guiada a la Biblioteca de Catalunya, espai que antigament era l’hospital medieval de Santa Creu. Aquesta visita està relacionada amb un treball que el grup classe està fent sobre els hospitals medievals.  El dia 19 es va repetir la visita amb un grup de nivell B2. 

    L’antic hospital de la Santa Creu és un edifici que es pot considerar el màxim exponent de l’arquitectura del gòtic civil català. El conjunt es va iniciar el 1401, amb l’objectiu d’aglutinar els sis hospitals de Barcelona. Un segle més tard, les obres de remodelació li van donar l’aspecte que encara conserva. Avui, tot entrant a la Biblioteca de Catalunya, allotjada a la planta superior de les tres naus que estructuren l’edifici, descobrirem un espai diàfan i sense columnes: eren les sales d’hospitalització. Cobertes amb alts sostres de fusta a doble vessant, es diferencien de les de la primera planta, on ara es troben dues biblioteques públiques. Aquí, la volta de creueria gòtica marca l’esquema de les naus, destinades en el seu temps a l’administració, cuina i bugaderia. El conjunt arquitectònic el tanquen la casa de la Convalescència, seu de l’Institut d’Estudis Catalans; la Reial Acadèmia de Medicina, de gran bellesa; i l’antiga Capella del recinte hospitalari, avui centre d’exposicions.

    El 1929 es va produir el trasllat del centre al nou complex modernista de l’Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau. L’antic hospital, que havia quedat obsolet, va ser declarat Monument Històric Artístic d’Interès Nacional.

    Biblioteca de Catalunya

    Picture 2 of 4

     

     

     

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de Sants-Montjuïc

C. Guitard, 17 – 08014 Barcelona
Tel. 934 912 797 – sants@cpnl.cat –

Horari matí: de dilluns a divendres, de 9 a 13.30 h
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h

Tancat dilluns a la tarda del 15 de juny al 15 de setembre


Delegació de les Corts

C. Doctor Ibáñez, 38 – 08014 Barcelona
Tel. 934 119 605 – lescorts@cpnl.cat –

Horari matí: dimarts, de 9 a 13.30 h
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h

Tancat dilluns a la tarda del 15 de juny al 15 de setembre

Del 24 de juliol a l’11 de setembre, tancat.


Música









Entrades recents


Arxius


Etiquetes


Xarxes socials


Formap


Eixos comercials de Sants-Montjuïc


Guia de centres educatius



visites