• Nova ruta per comerços emblemàtics de Sants

    Avui els alumnes d’un curs C2 de la professora Pilar Martín han repetit l’experiència de visitar comerços emblemàtics del carrer de Sants. Com en altres ocasions, cada grup de 4-6 persones ha visitat un comerç que s’ha ofert com a voluntari per conèixer la història, peculiaritats i singularitats que els distingeixen com a comerç de proximitat. La persona responsable de l’establiment ha fet les explicacions mentre que els alumnes prenien notes i feien preguntes que els serviran per fer el treball. El resultat del treball dels alumnes apareixeran com a comentaris al peu d’aquesta entrada del blog. Reiterem l’agraïment del CNL de Barcelona vers els comerços i l’associació Sants Establiments Units que han facilitat l’activitat i que serveix per promocionar el comerç de barri.

    Aquests són els establiments visitats:

    Casa Vives– Sants, 74
    Pastisseria Kessler– Sants, 53
    Tot art– Sants, 3
    Ferreteria Porxas – Sants, 70

     

  1. Irene

    17 maig 19
    9:24 #

    Pessics d’història

    La història és feta per les persones que viuen el seu present i fan un cop d’ull al passat amb admiració i agraïment. Avui, els veïns de Sants vivim el barri gràcies a uns comerços singulars que tenen una història realment colpidora. Hem parlat amb els propietaris d’algunes d’aquestes botigues i us animem fermament perquè les conegueu i les visiteu.

    En primer lloc, parlarem de dos negocis artesans. Al carrer de Sants 70 descobrim la ferreteria Porxas que va néixer com a casa de bombers, després es va convertir en un local de ball i, finalment, el 1899 va passar a ser una ferreteria amb un magatzem immens ple de material industrial, ferreteria i parament. També, hem de mencionar Totart amb la figura de la Marian Domènech que, amb gràcia, ens explica com l’any 1939 els seus avis van fundar un local de material elèctric de consum i construcció i que va ser el 1988 quan ella va emprendre un nou rumb venent objectes decoratius per la llar. Sense voler-ho, es va adonar que els quadres tenien molt d’èxit i és així com es va especialitzar i va alçar la companyia actual, moderna i innovadora que en el present es dedica a emmarcar quadres i objectes.

    En segon lloc, destaquem dos comerços ben dolços. Al costat de la parada de metro de Plaça de Sants hi ha la reconeguda pastisseria Kessler que va ser fundada el 1950. Avui dia, compta una pastisseria, una granja i un scape room que, malgrat que sembli una idea esbojarrada, és molt rendible econòmicament. Aquesta societat va guanyar més renom gràcies a l’alpinista barceloní Carles Vallès que va pujar l’Everest i, al cim, es va menjar uns panellets. També, fa tres anys, el periodista Julià Peiró va fer un reportatge amb motiu que els pastissers i propietaris Galimany van cuinar el pastís més llarg de Sant Jordi. Per acabar, topem amb la cafeteria Casa Vives que, des de 1895, ha evolucionat clarament adaptant-se a les necessitats dels clients i en el present compta amb dues botigues i dos obradors.

    Sens dubte, tots quatre comerços tenen el seu encant i misteri i volem convidar-vos que els trepitgeu i sentiu la història del nostre barri estimat.

Delegació de Sants-Montjuïc

C. Guitard, 17 – 08014 Barcelona
Tel. 934 912 797 – sants@cpnl.cat –

Horari matí: de dilluns a divendres, de 9 a 13.30 h
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h

Tancat dilluns a la tarda del 15 de juny al 15 de setembre


Delegació de les Corts

C. Doctor Ibáñez, 38 – 08014 Barcelona
Tel. 934 119 605 – lescorts@cpnl.cat –

Horari matí: dimarts, de 9 a 13.30 h
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h

Tancat dilluns a la tarda del 15 de juny al 15 de setembre

Del 24 de juliol a l’11 de setembre, tancat.


Música









Entrades recents


Arxius


Etiquetes


Xarxes socials


Formap


Eixos comercials de Sants-Montjuïc


Guia de centres educatius



visites