• Xerrada amb Antònia Carré-Pons

    Avui, en col·laboració amb la llibreria La inexplicable, els alumnes del curs Intermedi 1 de la Marta han pogut parlar amb l’escriptora Antònia Carré-Pons, autora, entre d’altres, del llibre de contes Com s’esbrava la mala llet. L’autora ha explicat, de manera molt distesa i didàctica, el procés d’escriptura i també quin fet cabdal a la seva vida li va servir d’inspiració per escriure el llibre esmentat. L’acte ha conclòs amb la presentació de la seva editorial, Cal Carré, una editorial familiar que basa la seva tasca en la frase: Hem passat dels llibrets de porc als llibres amb el convenciment que l’aliment de l’ànima és tan important com el del cos.

    Des d’aquí, desitgem molts èxits a l’editorial i agraïm a la llibreria i a l’escriptora la seva col·laboració

    Cal Carré | Editorial Artesana (calcarre.cat)

    Antònia Carré-Pons (antoniacarrepons.cat)

    la inexplicable 

     

     

  1. Salva

    28 febr. 23
    14:14 #

    Una activitat molt interessant. Estaria bé organitzar-ne més.

  2. Clara Familia

    28 febr. 23
    15:11 #

    Avui hem fet la xerrada amb l’Antònia Carré Pons i ha estat molt interessant. La vaig trobar una dona i una escriptora fascinant.
    Avui tindrà una nova lectora

  3. Margarita Manzano

    28 febr. 23
    16:21 #

    Avui i estat a una xarrada amb l’escriptora Antònia Pons, i ha estat interessant i constructiu.

  4. Marce

    28 febr. 23
    16:35 #

    Jo penso, que ha estat una xerrada molt amena, l’Antònia s’ha desenvolupat de manera molt natural. Jo no la coneixia, però a mesura que anava explicant le seves vivències d’escriptora m`ha semblat propera. M`ha sorprès el fet que, quan comença un llibre, de vegades el pot deixar tres o quatre mesos o al inrevés escriure-ho tot en un sol moment i també trigar trenta anys per a acabat un llibre. He après que és molt important ser constant; i com ella deia que tothom pot escriure un llibre, però no tots tenen aquesta constància de fer algo que li apasiona i a demés que el doni el producte del seu esforç, què la gent imagine, aprengui alguna cosa del seu llibre i per lógica que li agradi. Felicitats!

  5. Samuel

    28 febr. 23
    17:35 #

    Moltes gràcies a l’Antònia per haver-nos dedicat aquesta estona. Ha sigut molt interessant el poder conèixer de primera mà l’intrahistòria d’algunes de les seves obres. A més, m’ha agradat molt l’explicació dels 3 fonaments bàsics que ha de tenir tot/a escriptor/a. Cal destacar el projecte editorial familiar que està desenvolupant, ho trobo molt bonic.

  6. Xavier

    28 febr. 23
    20:01 #

    Avui hem tingut la sort de conèixer en persona l’escriptora catalana Antonia Carre-Pons. Aquesta trobada ha estat per a mi molt interessant per dues raons: la primera, el lloc on hem anat amb els companys del curs, en una llibreria al cor del barri de Sants a Barcelona, d a la part del soterrani hi ha un antic refugi, un búnquer del 1938 per protegir-se dels bombardejos durant la guerra civil espanyola.
    La segona haver tingut l’oportunitat de poder parlar amb l’escriptora en persona, per mi ha estat una experiència única. M’ha agradat com s’expressava i ens explicava els seus primers passos escrivint des de la tendra edat des dels 6 anys fins al present passant per 3 etapes: lectora, després escriptora, finalment editora a la seva pròpia editorial familiar.
    li estic molt agraït a l’Antonia, pel seu esforç, per la seva bona xerrada interessant i més encara el fet que m’ha autografiat el llibre “Com s’esbrava la mala llet”.
    També dono les gràcies a la Marta, la nostra professora ia les dues noies de la llibreria La Inexplicable.

  7. Leigh

    28 febr. 23
    20:15 #

    La xerrada de l’Antònia Carré m’ha ensenyat molt del seu desenvolupament com a escriptora i quant ha estat influïda per escriptors com Nabokov en el seu pensament sobre com ha de ser un bon escriptor. M’ha agradat aprendre sobre la seva editorial, Cal Carré, que jo desconexia abans de la xerrada. M’ha emocionat saber que la germana de la Antònia, ara morta, va estar al principi del planejament d’aquesta editorial, i que la tasca de tirar endavant aquesta empresa fa pensar a l’Antònia que la seva germana encara l’acompanya.

  8. Gisela

    28 febr. 23
    20:58 #

    Voldria agrair a la llibreria L’inexplicable per la seva hospitalitat i per donar-nos a conèixer un espai impregnat d’història.
    Felicito l’escriptora Antònia Carré Pons per explicar-nos de manera tan entenedora i propera el procés de la creació literària. M’ha agradat molt poder conversar algunes parts del llibre amb l’autora. És un privilegi haver participat en aquesta activitat. Moltes gràcies Marta per aquesta iniciativa. Ha estat molt interessant i enriquidor.

  9. MARIA TERESA

    01 març 23
    0:26 #

    Avui he anat amb el meus companys a una xerrada de l’escriptora Antònia Carré-Pons
    ha estat molt interessant i molt pròxima, una bona experiència per a tornar.

  10. Africa

    01 març 23
    11:21 #

    M’ha agradat molt la xerrada de l’escriptora Antònia Carré. M’ha sorprès la forma tan propera d’explicar-se. Ens ha explicat tant els seus inicis com el seu desenvolupament com a escriptora. M’ha semblat especialment emotiva la part on ha explicat com ha arribat a ser editora, perquè m’ha transmès molt bé el significat emocional que té per a ella. A més a més, he après que una bona escriptora ha d’aconseguir que el lector s’endinsi en la història i s’identifiqui amb els personatges.
    Després de la xerrada he pensat que serà molt interessant llegir els seus llibres perquè estic segura que a mès d’agradar-me aprendré alguna cosa nova.

  11. Gloria Martinez

    01 març 23
    13:36 #

    La xerrada d’ahir amb l’escriptora Antònia Carrè-Pons, m’ha semblat molt interessant, perquè
    he tingut l’oportunitat de conèixer i escoltar una autora narrar part de las seves vivències i com aquestes han quedat impreses en els seus llibres.
    M’ha sorprès que el projecte de l’editorial sigui un homenatge familiar.
    He après que cal ser constant i mai deixar de costat el que se’ns dona bé, perquè pot ser que
    aquí radiqui l’èxit en la teva vida.

  12. Eva

    01 març 23
    15:16 #

    A sigut una estona molt interessant i m’ha encantat tot el que explicava. L’Antònia Carré Pons és una senyora amb molta transparència i naturalitat. Espero tornar-me a trobar amb ella.
    Seguiré llegint temes seus.

  13. Kouider

    02 març 23
    1:01 #

    La xerrada de l’autora Antònia Carré-Pons va ser molt interessant. No coneixia l’autora ni la seva obra. Va ser directa i transparent en la seva exposició, sense fer voltes sobre els punts que volia aportar a la discussió. Va ressaltar la seva visió de l’escriptura com una cosa que emana de les experiències tristes, i precisament de la tristesa de la infància. La seva obra emana d’experiències reals que havia tingut al seu entorn directe, amb la família i com a professora d’institut, i en diferents moments de la seva vida. L’autora exposa la seva lluita amb els rebutjos editorials i la cerca de la satisfacció personal a l’hora d’escriure. És propietària, amb la família, d’una editorial que edita i tradueix obres d’autors ja morts, perquè segons diu l’autora, rebutjant-los no li causarà problemes al contrari que en el cas dels autors vius. Acabant, agraeixo a la llibreria La Inexplicable i la Marta, la professora de català, l’organització de la xerrada.

  14. Alexandra

    02 març 23
    7:27 #

    La xerrada va ser molt amena i didàctica, m’emporto amb mi alguns consells de l’autora per a escriure.

Delegació de Sants-Montjuïc

C. Guitard, 17 – 08014 Barcelona
Tel. 934 912 797 – sants@cpnl.cat –

Horari matí: de dilluns a divendres, de 9 a 13.30 h
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h

Tancat dilluns a la tarda del 15 de juny al 15 de setembre


Delegació de les Corts

C. Doctor Ibáñez, 38 – 08014 Barcelona
Tel. 934 119 605 – lescorts@cpnl.cat –

Horari matí: dimarts, de 9 a 13.30 h
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h

Tancat dilluns a la tarda del 15 de juny al 15 de setembre

Del 24 de juliol a l’11 de setembre, tancat.


Música









Entrades recents


Arxius


Etiquetes


Xarxes socials


Formap


Eixos comercials de Sants-Montjuïc


Guia de centres educatius



visites