• Maria Aurèlia Capmany a la delegació de Sants-Montjuïc

    A partir d’avui hi ha exposada a la delegació de Sants-Montjuïc “Això era i no era: Maria Aurèlia Capmanay entre nosaltres”, una exposició composta de sis plafons que recorren els aspectes més destacats de la vida i obra d’aquesta escriptora barcelonina nascuda el 1918.

    Maria Aurèlia Capmany és, de ben segur, un dels noms més significatius de la literatura catalana del s. XX. La seva aportació a la narrativa i al teatre corre paral·lela a la seva activitat com a defensora dels drets de la dona, assagista i divulgadora, imprescindible dinamitzadora i promotora cultural, primer des de les files de la resistència catalanista i antifranquista; després, des de la política institucional, sobretot com a regidora de l’Ajuntament de Barcelona.

    També va ser una magnífica ambaixadora del país, participant en congressos internacionals per la pau o presidint el PEN Club Català. A més d’escriure novel·les, narracions, literatura infantil, peces de teatre, espectacles de cabaret, cançons, assajos, crítica literària, llibres divulgatius, guions de còmic, de ràdio i de televisió, va fer múltiples traduccions i adaptacions d’altres autors (de l’anglès, el francès, l’italià i el castellà) i va desenvolupar una intensa activitat com a articulista en premsa. A totes aquestes tasques relacionades amb el fet d’escriure, cal afegir-hi les de pedagoga (de filosofia i de teatre), actriu (de cinema i teatre) i directora teatral.

    Podeu visitar l’exposició al vestíbul de la delegació de Sants-Montjuïc al carrer Guitard, 17 en horari d’atenció al públic i fins al dia 9 de maig.

     

     

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de Sants-Montjuïc

C. Guitard, 17 – 08014 Barcelona
Tel. 934 912 797 – sants@cpnl.cat –

Horari matí: de dilluns a divendres, de 9 a 13.30 h
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h

Tancat dilluns a la tarda del 15 de juny al 15 de setembre


Delegació de les Corts

C. Doctor Ibáñez, 38 – 08014 Barcelona
Tel. 934 119 605 – lescorts@cpnl.cat –

Horari matí: dimarts, de 9 a 13.30 h
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h

Tancat dilluns a la tarda del 15 de juny al 15 de setembre

Del 24 de juliol a l’11 de setembre, tancat.


Música









Entrades recents


Arxius


Etiquetes


Xarxes socials


Formap


Eixos comercials de Sants-Montjuïc


Guia de centres educatius



visites