• Re|mot Quina paraula catalana t’agradaria recuperar?

    El diari ARA, amb el suport del Departament de Cultura i la participació de l’Optimot, el servei de consultes lingüístiques de Política Lingüística, ha posat en marxa el Re|mot, una iniciativa per recuperar paraules del català que no es fan servir en la llengua estàndard o que no són d’us habitual. L’objectiu és demostrar la riquesa de la llengua tot recuperant paraules que ara no s’utilizen tant i impulsar-les de nou per incorporar-les a al lèxic col·lectiu.

    Per això es demana als lectors del diari que des d’avui i fins diumenge 16 de maig proposin mots poc freqüents que  volen rescatar de l’oblit i donar-los vida de nou. A partir d’aquestes propostes, un jurat format per tretze experts en triarà una desena. El jurat està format per la directora general de Política Lingüística de la Generalitat, Ester Franquesa; el director del Termcat, Jordi Bover; la responsable de l’Optimot, Joana Roch; els escriptors Empar Moliner, Màrius Serra i Enric Gomà; la cap de Llengua de l’ARA, Maria Rodríguez Mariné; els filòlegs i lingüistes Míriam Martin Lloret, Pau Vidal, Mercè Lorente i Gabriel Bibiloni; la membre de La Incorrecta Valentina Planas, i el director adjunt de l’ARA, Ignasi Aragay.

    Entre les deu paraules escollides, se n’escollirà una triada per votació del lectors en una segona fase que tindrà lloc del 18 al 24 de maig. La paraula més votada de Re|mot, que es proclamarà el 25 de maig, serà adoptada pel diari, que es compromet a donar-li nova vida. 

    L’operació de revitalització de paraules conclourà amb un dossier especial al diari en què s’explicaran les particularitats de les més votades i l’evolució lèxica de la llengua catalana i d’altres llengües romàniques.

    Per poder votar la vostra paraula ho podeu fer aquí: https://interactius.ara.cat/remot

     
     

Delegació de Sants-Montjuïc

C. Guitard, 17 – 08014 Barcelona
Tel. 934 912 797 – sants@cpnl.cat –

Horari matí: de dilluns a divendres, de 9 a 13.30 h
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h

Tancat dilluns a la tarda del 15 de juny al 15 de setembre


Delegació de les Corts

C. Doctor Ibáñez, 38 – 08014 Barcelona
Tel. 934 119 605 – lescorts@cpnl.cat –

Horari matí: dimarts, de 9 a 13.30 h
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h

Tancat dilluns a la tarda del 15 de juny al 15 de setembre

Del 24 de juliol a l’11 de setembre, tancat.


Música









Entrades recents


Arxius


Etiquetes


Xarxes socials


Formap


Eixos comercials de Sants-Montjuïc


Guia de centres educatius



visites