• Dia Mundial de la Poesia

    La poesia és un gènere literari que es caracteritza per ser la més depurada manifestació, per mitjà de la paraula, dels sentiments, emocions i reflexions que pot expressar l’ésser humà al voltant de la bellesa, l’amor, la vida o la mort. Com a tal, pot estar composta tant en vers com en prosa. La paraula poesia prové de el llatí poesis , i aquesta al seu torn de el grec ποίησις (poíesis), que significa ‘fer’, ‘materialitzar’. Antigament, la poesia s’escrivia únicament en versos, regint-se per un conjunt de normes sobre la composició anomenada mètrica. Segons la mètrica, els versos es formaven per un nombre fix de síl·labes, una determinada distribució dels accents i una rima, que donarien com a resultat un ritme i un tipus de composició particular. No obstant això, la poesia moderna es caracteritza pel predomini del vers lliure, on l’autor té llibertat total per disposar i organitzar els versos en el text i buscar el seu propi ritme, sense lligams de rimes o mètriques. 

    Des del 1999 cada 21 de març se celebra el Dia Mundial de la Poesia a instàncies de la Conferència General de la UNESCO amb la finalitat de destacar la poesia com una manifestació cultural creativa i innovadora. A partir de l’any 2007 la Institució de les Lletres Catalanes promociona aquesta celebració a les terres de parla catalana amb l’organització de diferents accions amb l’objectiu de difondre el fet poètic. El CNL de Barcelona també se suma a aquesta celebració i organitza diferents activitats a les delegacions.

    A la delegació de Sants-Montjuïc i les Corts aprofitem aquest dia per penjar els murals sobre Gabriel Ferrater que tindrem exposats a la delegació. També us convidem a escriure rodolins dedicats a la primavera en el padlet que trobareu aquí sota, és obert a tothom.

     

    Fet amb Padlet

Delegació de Sants-Montjuïc

C. Guitard, 17 – 08014 Barcelona
Tel. 934 912 797 – sants@cpnl.cat –

Horari matí: de dilluns a divendres, de 9 a 13.30 h
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h

Tancat dilluns a la tarda del 15 de juny al 15 de setembre


Delegació de les Corts

C. Doctor Ibáñez, 38 – 08014 Barcelona
Tel. 934 119 605 – lescorts@cpnl.cat –

Horari matí: dimarts, de 9 a 13.30 h
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h

Tancat dilluns a la tarda del 15 de juny al 15 de setembre

Del 24 de juliol a l’11 de setembre, tancat.


Música









Entrades recents


Arxius


Etiquetes


Xarxes socials


Formap


Eixos comercials de Sants-Montjuïc


Guia de centres educatius



visites