Arxiu per gener, 2018

  • S2 4a sessió

    Ordres i prohibicions

    relatograma de la 4a sessió

    Vam recordar amb què ens vam quedar de la sessió anterior per construir-ne el relatograma. Aquesta sessió es va centrar a treballar la morfologia verbal en textos instructius. Vam començar a substituir les instruccions del primer moviment de la coreografia. 2401018_Instruccions.Vam transformar la segona persona plural a la segona de singular per recordar l‘imperatiu.  Ens vam adonar que en les prohibicions utilitzem el present de subjuntiu.

    Ens vam agrupar segons el vídeo que havíem mirat. Vam posar en comú les respostes i vam mirar de resumir la xerrada en 15 paraules. Les havíem de publicar com a comentari.

    Ens vam merèixer un descans cerebral. Vam jugar als ocells Prrrr i Pukutu.

    Vam puntuar els esquemes que vam elaborar. Ens vam adonar de les diferències entre un esquema i un mapa conceptual (o visual). Finalment, vam formar petits grups per idear els continguts de les dues sessions anterior (sessió 2 i sessió 3).

     

    Share

    Article complet

  • C2 26a sessió

    Taxi, als sinònims!

    postal del Salva

     

    Dictat a la paret, text d’Aurora Bertrana: 240118 dictat Aurora Bertrana

    Share

    Article complet

  • S2 3a sessió

    1r repte: resumir en 15 paraules una conferència

    relatograma de la 3a sessió

    Vam començar la sessió recordant amb què ens vam quedar de la darrera sessió.

    A continuació, cada equip va posar en comú les reflexions que havien originat els vídeos. Tenim un repte: aconseguir resumir les conferències en 15 paraules. Per això, primer, vam mirar d’apuntar les idees més rellevants en esquemes.

    Ens mereixíem un descans. Vam jugar a La marea puja i la marea baixa.

    A continuació, vam mirar d’escriure les instruccions de l’acció artística de la 2a sessió.

    Share

    Article complet

  • Intermedi 2 (3a i 4a sessió)


    cdn.pixabay.com/photo/2015/08/20/14/00/frog-897418_640.jpg

    Començo fent el resum d’aquesta setmana per una de les qüestions que vam veure dimecres. Hem de vigilar a l’hora de conjugar els verbs que porten un o més pronoms. Hem de mantenir els pronoms que porten “de sèrie”, això sí, canviant-los segons la persona. Després de veure com es conjuga el verb anar-se’n:
    Anar o anar-se’n?
    heu decidit fer servir el verb MARXAR, que és més fàcil i no té pronoms!
    És una bona estratègia, però recordeu que el verb anar-se’n és molt usat en català. Penso que el que heu d’evitar sobretot és: *em vaig, *m’he anat, *m’aniré…

    Vam estar treballant també qüestions de lèxic, com formar paraules noves mitjançant la derivació.
    Si voleu saber-ne més:
    La derivació

    Fixeu-vos en els canvis ortogràfics que es produeixen en algunes paraules quan fem derivats. A classe vam veure com canvia la grafia -IG.
    Ortografia g/j, tg/tj…

    I curiositat:
    Puget, putget, putxet?

    Dilluns vam veure algunes expressions amb la paraula cara. Si en voleu saber més:
    Rodamots

    I també vam estudiar quan hem de posar dièresi.
    La dièresi

    Fins dilluns!

    Share

    Article complet

  • Elemental 3 (3a i 4a sessió)

    pixabay.com/en/loop-rope-wood-connected-2358483/

    Dimarts vam corregir a classe els exercicis de connectors. Vam veure: perquè, doncs, per tant, encara que..

    Després vau fer uns exercicis tipus test per repassar alguns continguts treballats en cursos anteriors: pronoms, verbs…
    A partir de les correccions vam veure que cal tornar a treballar alguns temes. No us preocupeu, ho farem!

    Dijous, continuant amb el tema dels connectors, en grups, vau fer frases a partir d’unes imatges i la condició era fer servir algunes de les conjuncions que havíem treballat.
    Per si voleu repassar:
    Sinó/ si no
    Si no
    Connectors

    Conjuncions

    A partir de les frases que vau fer, repasseu:
    Apòstrof i contraccions

    Per últim, us vaig passar el model de prova de l’Elemental 3. Heu de fer els exercicis de comprensió lectora. Us deixo aquí també l’enllaç de l’examen:
    Prova E3

    Bon cap de setmana!

    Share

    Article complet

  • C2 25a sessió

    Gens TEDiós!

    Extreta d’https://morguefile.com/photos/Morguefile/6/conference/, autoria de lauramusikanski

    Comencem la classe i en Jaume ens fa la mateixa pregunta: “Amb què et vas quedar de l’última classe?”  Cadascú rumia una mica abans de contestar i la resta esperem el nostre torn. Així,  ens serveix per anar connectant el cervell en “modus C2”.

    A continuació,  ens fa la pregunta màgica: “Què us agrada més: pel·lícules o sèries?” Segons què hàgim respost, ens col·loquem en una filera o una altra. D’aquesta manera, fem dos grups per tal de revisar dues actes de sessions anteriors. Un cop revisades les actes, cada parella proposa un títol per a la seva acta i comencen les votacions, com sempre molt intenses. Els títols guanyadors són: On és el polvoró i Els kiwis repel·lents.

    Tot seguit, fem el joc del dia. Veiem com en Jaume agafa un cabdell de llana i comença a estirar del fil fins aconseguir fer una línia recta,  que travessa la classe. Ens explica les regles del joc. Consisteix en saltar per sobre del fil a l’altra banda si escoltem les paraules: “Marea puja!!” I hem de tornar a saltar enrere si escoltem les paraules: “Marea baixa!!” La regla principal per no caure eliminat és no saltar cap a la banda incorrecta. En Jaume ho intenta diverses vegades, però tots estem molt atents i no hem caigut en el parany.  Tots som guanyadors!!

    Un cop acabat el joc, en Jaume ens ha explicat quin serà el nou projecte que haurem d’assolir, el TED!!! Tots ens hem mirat les cares per si algú sabia què significava. Per sort, no ha trigat gaire estona en explicar-nos que les sigles TED signifiquen: tecnologia, entreteniment i disseny. Es tracta d’un projecte per divulgar una idea. Ha d’estar lligada amb el viatge que fem. Així que ens reunim els grups i proposem diferents idees per al nou projecte, de les quals hem d’escollir una.

    Per finalitzar la sessió d’avui, fem el joc d’esbrinar la segona escala que hem fet els grups papeetencs. Es nota que ens agrada guanyar a tots.  Per aquest motiu, hi ha certes dificultats per saber qui ha estat el primer en aixecar la mà. Per tant,  en Jaume agafa un mocador i vet aquí que juguem a un altre joc!! Els representants dels grups es col·loquen en un extrem de l’aula i en Jaume se situa a l’altre extrem, amb el mocador penjant de la mà. Les ganes d’agafar-lo fan que alguns no esperin fins al final del compte enrere. Fem unes bones rialles amb les carreres d’alguns companys. Finalment, els guanyadors del joc han estat els integrants del grup “Viatge de noces.

    Share

    Article complet

  • Idees per explicar amb el cos

    Share

    Article complet

  • El procés creatiu d’un coreògraf en temps real

    Share

    Article complet

  • Ballar el teu PFG

    Share

    Article complet

  • Balla matemàtiques

    Share

    Article complet


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share