Arxiu per febrer, 2016

  • Premi Oriol Canals d’animació infantil

    El Premi Oriol Canals d’animació infantil, instituït per Òmnium les Corts el 2015, reconeix anualment un espectacle d’animació per a nens i nenes en llengua catalana i subratlla la tasca de creadors que, com l’Oriol Canals, han fet contribucions rellevants en l’àmbit de la música, les arts escèniques o altres formes d’oci cultural, amb vocació educadora i de transformació social, per al públic infantil dels Països Catalans. Pots consultar-ne les bases i la presentació del premi.

    A partir d’avui i fins al febrer pots votar la iniciativa que més t’agradi a través d’aquest formulari.

    logo_oriol_canals

    Article complet

  • Eduard Márquez, de bona tinta

    L’escriptor Eduard Márquez va explicar, el passat 18 de febrer a la delegació de les Corts, tots els ets i uts de Vint-i-nou contes menys, una obra destil·lada de dos llibres de contes anteriors. Márquez segueix sorprenent tant en les seves creacions com en el perquè de les seves creacions. Cada coma té el seu sentit i cada punt hi és perquè ha de ser-hi. Aquesta feina artesanal en l’escriptura l’ha convertit en un indispensable exponent de la pràctica i la teoria literària. Cada trobada amb Eduard Márquez ens regala traces sobre la bona literatura, ens fa reflexionar i ens indueix a l’acció creativa.

    Eduard Márquez

    márquez1 márquez2

    Article complet

  • De por i de Poe

    Albert Camus va escriure El malentès el 1941, a la França ocupada. La claustrofòbia, l’amenaça i la por impregnen tota l’obra i ens menen al fatalisme, a la tragèdia moderna. Els participants en el Club de lectura en català del Vapor Vell, el 17 de febrer, van transmetre aquesta emoció en els seus comentaris sobre l’obra de Camus. Durant la sessió, van emergir els símbols que representen cada personatge i el destí que els guia cap a l’absurd. El malentès és una obra que aboca a moltes interpretacions però a un sol final, irrefutable i absolut.

    Seguint la via del silenci, la intensitat i la fredor sobrenatural, el pròxim Club farà un pas endavant amb la lectura d’Històries extraordinàries, d’Edgar Allan Poe, el 16 de març. La bogeria i el terror psicològic envairan la trobada mensual del Club de lectura al Vapor Vell de Sants. Si no us voleu perdre la mala estona, inscriviu-vos a la mateixa biblioteca.

    Biblioteca Vapor Vell

    edgar_allen_poe____by_solo_rm

    Article complet

  • Concurs fotoliterari Sant Jordi 2016

    Les delegacions de Sants-Montjuïc i les Corts del CNL de Barcelona, amb la col·laboració de l’Associació Fotogràfica de Sants (AFOSANTS) convoca el II Concurs fotoliterari Sant Jordi.

    El tema del concurs és Paraules de Montserrat Roig, en commemoració del 25è aniversari de la mort de l’escriptora barcelonina. Les fotografies per participar-hi s’han d’inspirar en fragments de textos escrits per l’escriptora. Aquí podeu trobar alguns textos que us poden servir d’inspiració: blog, wikiquote, minimàlia.

    Les bases del concurs les podeu descarregar aquí.

    fotografia

    Bases A4-page-001

    Article complet

  • Xerrada amb Eduard Márquez a les Corts

    L’escriptor Eduard Márquez visitarà, dijous 18 de febrer a les 11.30h, la delegació de les Corts del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona (c. Dolors Masferrer i Bosch, 29) per parlar-nos del llibre Vint-i-nou contes menys (2014), resultat de la tria de dues obres anteriors, Zugzwang (1995) i L’eloqüència del franctirador (1998). La prosa de Márquez és neta, pulcra, translúcida. La tècnica, polida i depurada. Però l’estil, metòdic i cartesià, contrasta amb la passió que hi aboca quan parla dels seus llibres. Cada trobada amb Eduard Márquez és un descobriment literari i una revelació artística.

    cartell

     

     

     

     

     

     

     

    Eduard Márquez

     

     

    Article complet

  • Visita al Refugi 307 del Poble-sec

    Una vintena d’alumnes van visitar el Refugi 307 del Poble-sec, al peu de la muntanya de Montjuïc. L’Emma, la guia del MUHBA, va explicar els motius de la construcció i les característiques dels refugis que es van fer a la Ciutat Comtal durant la Guerra Civil. Aquestes construccions van servir per protegir la població civil de les bombes que els avions de l’exèrcit feixista llançaren sobre la ciutat. El refugi del Poble-sec és un dels dos únics refugis de la ciutat, dels més de 1400 que s’hi varen construir, que avui en dia es pot visitar. El silenci d’aquelles parets nues no amaga la por i l’angoixa dels que s’hi varen refugiar i serveix de mut testimoni del que van sofrir els nostres pares i avis.

     

    Article complet

Delegació de Sants-Montjuïc

C. Guitard, 17 – 08014 Barcelona
Tel. 934 912 797 – sants@cpnl.cat –

Horari matí: de dilluns a divendres, de 9 a 13.30 h
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h

Tancat dilluns a la tarda del 15 de juny al 15 de setembre


Delegació de les Corts

C. Doctor Ibáñez, 38 – 08014 Barcelona
Tel. 934 119 605 – lescorts@cpnl.cat –

Horari matí: dimarts, de 9 a 13.30 h
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h

Tancat dilluns a la tarda del 15 de juny al 15 de setembre

Del 24 de juliol a l’11 de setembre, tancat.


Música









Entrades recents


Arxius


Etiquetes


Xarxes socials


Formap


Eixos comercials de Sants-Montjuïc


Guia de centres educatius



visites


Arxius