• Textos dels alumnes sobre comerços de les Corts

  Un grup de nivell C2 va fer, el passat 3 d’abril, una ruta per diversos comerços de les Corts i va prendre nota d’algunes característiques dels establiments visitats. A partir de les instruccions de la professora, Àngels Orduña, els alumnes van recollir informació a la llibreria El Gat Pelut, Normafilms i Cal Pueyo, ja col·laboradors habituals en les activitats de normalització lingüística al barri. Cada alumne haurà d’escriure un article sobre la botiga visitada i, a continuació, els articles es publicaran com a comentari al peu d’aquesta notícia del blog de les delegacions de Sants-Montjuïc i les Corts perquè tothom pugui llegir-los. Agraïm l’amabilitat i cordialitat amb què van ser atesos els alumnes per part dels amics i amigues d’El Gat Pelut, Cal Pueyo i Normafilms. Properament, ampliarem aquesta notícia amb els treballs que redactaran els alumnes.

  El Gat Pelut

  Cal Pueyo

  Normafilms

 1. Elías Martí

  05 abr. 19
  13:40 #

  FEM XARXA I VEÏNATGE AMB LES BOTIGUERES SINGULARS DE LES CORTS

  El grup d’alumnes del nivell superior de català de la delegació de les Corts ha tingut el privilegi de sortir al carrer a conèixer l’Antònia, la Marta i la Gemma, totes tres, propietàries de Cal Pueyo, El gat pelut i Normafilms respectivament. Us podem avançar que ja en pugueu necessitar d’alls negres, o de les últimes novetats editorials en català o castellà, o digitalitzar aquella pel·lícula de Super 8 de fa més de quaranta anys, que en aquestes botigues us podran atendre aquestes necessitats i de moltes altres:

  Cal Pueyo, c. Vilamur, 20 (dl. a dv., 8.00-14.30 i de 17.00-21.30; ds. només matins i dg., tancats) ofereix tota mena de productes de l’hort (verdures km 0 i fruites selectes), conserves d’alta gamma i moltes més opcions. Van obrir l’any de 1948 sota el format de bacallaneria i, des de llavors, l’avi Pueyo s’esforçava en oferir tots els millors productes de Benebarre, al Pirineu d’Osca, entre el Montsec i la Serra de Guara. L’any 1996, el net, marit de l’Antònia, es va fer càrrec de la botiga i aquesta va quedar restaurada tal com la coneixem avui amb la preciosa volta catalana –d’uns cinc metres d’alçària–, dins d’un bloc de pisos de finals dels segle dinou.

  El gat pelut, c. Caballero, 58 (dm. a ds., 9.30-13.30 i de 17.00-20.00). La Marta ens va contagiar la seva passió per la lectura, al punt que ella mateixa es va animar a abandonar les comoditats de la seva professió d’administrativa fa menys d’un any enrere, quan es va decidir obrir aquesta llibreria tan acollidora. Pràcticament és irresistible el catàleg de referències –principalment en català i castellà, tan de literatura infantil i juvenil com d’adults (narrativa contemporània)–, així com l’agenda d’almenys dues activitats setmanals per a la mainada i per al públic adult a la mateixa llibreria.

  Normafilms, c. Cabestany, 33 (dl. a dv., 9.30-14.00 i de 16.30-20.00). Ofereixen dues línies de serveis ben diferenciades: per una banda, lloguer de material audiovisual i d’un espai polivalent: estudi fotogràfic i plató de vídeo; per l’altra, laboratori fotogràfic i de vídeo amb preus molt competitius.

  No pugueu fugir d’estudi! Aquestes tres botigueres estaran encantades si molt aviat us animeu a visitar aquestes singulars opcions, gairebé imprescindibles, del nostre barri.

  Elias Martí

 2. Dolors

  05 abr. 19
  13:42 #

  “Les nostres botigues singulars”

  Malgrat l’Illa Diagonal acapara bona part dels comerços del nostre barri, encara hi podem trobar algunes botigues singulars, com Cal Pueyo, El gat pelut i Normafilms.

  Cal Pueyo és una botiga de queviures situada al c. Vilamur, 20. Es tracta d’un comerç inaugurat l’any 1948 per Medardo Pueyo, el mateix any que va arribar a Barcelona, des del seu Benavarre natal.
  Avui els seus propietaris són en Josep M. ˗̶ net d’en Medardo ̶ , i la seva dona, Antònia. En Josep M. i l’Antònia continuen la tradició familiar, proporcionant al barri productes de proximitat i gran qualitat, especialment fruita i verdura.

  Normafilms és una empresa de serveis audiovisuals, establerta al c. Cabestany, 33, que ofereix tota mena de productes relacionats amb el vídeo, l’àudio i la fotografia.
  Divideix la seva activitat principalment en els dos sectors següents: lloguer de material audiovisual per a esdeveniments d’empreses i particulars, i digitalització de diferents formats a dvd o usb.
  A més a més, disposa d’un quiosc on es realitzen fotografies per a carnets, es fan fotocòpies, s’imprimeixen fotografies des de dispositius i es realitzen muntatges a elements com tasses, coixins, etc.
  Ja porta quatre anys al barri. Els primers tres dedicats al lloguer de material i des de fa un també proporcionant la resta de serveis.

  El gat pelut és una llibreria instal·lada al c. Caballero, 58, inaugurada el setembre de 2017 per la Marta, qui anteriorment havia treballat a una multinacional.

  Principalment és una llibreria infantil, però no només, ja que als seus prestatges també hi ha llibres per a adults de diferents temàtiques, des de política fins a maneres d’educar als fills.
  Els adults disposen d’un espai confortable per llegir i prendre cafè, i els infants d’un altre per jugar.

  Aquests tres comerços són dels pocs tradicionals que resten al barri. Visitar-los ajudarà a mantenir-los.

 3. Enric Pàmies

  07 abr. 19
  17:51 #

  Descobrint tres negocis singulars
  al barri de les Corts de Barcelona

  Al barri de les Corts de Barcelona s’hi amaguen racons realment interessants. És per això que s’han volgut conèixer tres botigues: una de queviures, una llibreria i una que ofereix diferents serveis encarats al món audiovisual.

  En primer lloc, tenim la botiga de queviures, Cal Pueyo, situada al carrer Vilamur número 20. Aquest negoci va començar sent una bacallaneria i actualment és la botiga d’aliments més antiga de les Corts. Ara la porta una matrimoni del barri, cosa que la fa diferent de la resta de botigues d’aliments. El besavi de la dona és qui va engegar el negoci. Això li dóna una valor característic d’apropament i confiança en el tracte personal. Els seus clients són gent del barri, coneguts de tota la vida, ja que el negoci està funcionant des de la seva fundació l’any 1948.
  Hi venen productes de proximitat i de qualitat com ara ous, llegums, verdures, carn, etc.

  En segon lloc, la llibreria El gat pelut, ubicada al carrer Caballero 58, és la única que hi ha al barri. La propietària va obrir-la fa un any i mig aproximadament. Ella sempre ha tingut vocació per la lectura. A més, va estudiar el postgrau de biblioteconomia. És per això que va decidir emprendre el repte de tenir aquest negoci tota sola.
  Pel que fa al nom de la llibreria, a ella li agraden molt els gats i a casa seva en té dos. Explica que aquest nom va enfocat sobretot als nens. Tot i això, també ven llibres per adults. Sobretot narrativa i àlbums il·lustrats.

  Finalment, Normafilms és una botiga del món audiovisual, els propietaris dels quals són una parella del barri. El negoci va començar amb l’home, que llogava tota tipus de material audiovisual (projectors, altaveus, micròfons, càmeres…). Després s’hi va afegir ella, que s’encarrega del servei de digitalització i impressions de fotografies. Es troba al carrer Cabestany número 33.

  Per concloure, cada una d’aquestes exitoses botigues tenen una història interessant al darrera, ofereixen productes diferents i aconsegueixen, d’alguna manera, cohesionar el barri, cosa que enriqueix el veïnat.

 4. Àlex Francisco

  15 abr. 19
  14:08 #

  LES BOTIGUES SINGULARS, ÀNIMA DEL BARRI DE LES CORTS

  Al barri de les Corts de Barcelona, s’hi amaguen una bona pila de comerços que tenen alguna cosa especial, que no ens deixen indiferents. Hem sortit a passejar amunt i avall per investigar-los i fer-ne un recull. No et perdis el nostre recull amb les botigues que, pels seus productes, decoració, notorietat o situació, ens han enlluernat.

  D’una banda, Cal Pueyo, una botiga d’ultramarins situada al carrer Vilamur 20, amb molt d’encant que va obrir com una bacallaneria. És el perfil de botiga on van a comprar les persones del barri de tota la vida ja que porta funcionant en el mateix lloc des de l’any 1948, això fa que el matrimoni que la porta conegui pràcticament a tots els seus clients i el que és més important, els seus gustos i preferències.

  D’altra banda, Normafilms, una empresa de serveis audiovisuals situada al carrer de Cabestany, 33, amb més de 15 anys d’experiència, ofereix lloguer d’equips, realitzen produccions audiovisuals, tenen laboratori de cinema i vídeo on digitalitzant cintes i pel·lícules de cinema, ofereixen serveis fotogràfics, com impressió fotogràfica, fotografia d’estudi, linkedin i fotos carnet.

  Així mateix, El Gat Pelut és una llibreria situada al carrer Caballero 58 orientada per a tota la família, amb una dedicació especial al públic infantil i juvenil i per aquest motiu ha habilitat espais per tal que els lectors petits i grans puguin gaudir de la lectura i altres activitats: amb una zona per a llibres de segona mà i intercanvi, i una agenda d’activitats que inclou narració de contes, tallers de manualitats, clubs de lectura i xerrades d’interès general.

  Passegeu, perdeu-vos pels carrers i gaudiu dels comerços singular que us proposem i molts més que hi anireu descobrint. Viure les Corts a través dels seus comerços és una experiència singular que us convido a gaudir. Descobriu-les i deixeu-vos sorprendre.

  Àlex Francisco C2 matí

 5. Jordi Cassany

  24 abr. 19
  15:01 #

  COLPITS PER L’ENYORANÇA

  L’article d’aquest mes és un recull de sentiments i sensacions que ens evoquen a l’enyorança, al conèixer tres establiments d’allò més emblemàtics al barri de Les Corts.

  D’una banda tenim Cal Pueyo, una botiga de queviures de qualitat, regentada inicialment per Medardo Pueyo a l’any 1948. A l’actualitat són el seu net Jospep M. i la seva esposa, l’Antònia, qui porten el negoci. Aquí, al carrer Vilamur, 20, hi trobareu tota mena de verdures, fruites i els queviures més exquisits.

  D’altra banda, tenim El gat pelut, la única llibreria del barri, inaugurada per la Marta l’any 2017. És una llibreria pensada pels nens, tant els llibres que hi trobem, l’espai d’esbarjo que disposa, com també el nom, dedicat als gats que a ella tant li agraden. Tot i així, també ven narrativa per adults i podem trobar un altre espai molt confortable per poder llegir, fer cafè i badar el cap una estona. Si voleu fer una visita, us resultarà força enriquidora, la trobareu al carrer Caballero, 58.

  Finalment, tenim Normafilms, situada al carrer Cabestany 33. És una empresa de serveis audiovisuals amb quinze anys d’experiència, inaugurada fa quatre per una parella del barri. Et permet recopilar dades de suports i mitjans antics i transformar-les en arxius de nous formats. Una mirada al passat per poder funcionar en el futur. També disposen de servei de lloguer de material audiovisual, laboratori fotogràfic i quiosc.

  Deixem que els nostres peus ens portin cap al comerç de barri. Que sigui el botiguer de casa qui ens faci estimar el producte, qui amb el seu bon tarannà i servei ens enamori i permeti aquest viatge diferent.
  Segur que la darrera sensació d’aquest viatge será la mateixa que en David Griñó ens va descriure en aquesta fantàstica dedicatoria al carrer Comtal: “Ara marxo amb recança i el cor em fa molt mal perquè m’entra l’enyorança en deixar el carrer Comtal”.

  Jordi Cassany
  C2 Català

 6. Jesús Salinas

  24 abr. 19
  15:02 #

  Les botigues ens fan bategar
  La societat actual sempre va a correcuita. Sembla que ja no tenim temps per acostar-nos a la botiga del barri on, a més de qualitat hi trobarem professionalitat. Per tant, avui, deixarem de banda les corredisses i ens endinsarem a tres botigues singulars del nostre barri, les Corts.
  Per començar ens passejarem per Cal Pueyo (c. Vilamur, 20), botiga de queviures fundada l’any 1948 i una de les més antigues del barri. L’any 1996 va ser reformada, conservant, això sí, el seu caire antic. L’Antònia i el Josep M. (propietaris i 3a generació) us atendran com us mereixeu, alhora que us oferiran un gran ventall de productes, tots de qualitat i a preus competitius (fruites i verdures, vins i licors, conserves, embotits i plats preparats, etc.).
  També disposa d’un servei d’entrega a domicili per a la gent del barri.

  Tot seguit marxarem cap a El Gat Pelut (c. Caballero, 58), una llibreria on mentre us preneu un cafè podreu gaudir d’una bona lectura. La llibreria va obrir les seves portes l’any 2017 i deu el seu nom a la passió de la Marta Gil (propietària) pels gats. Especialitzada en llibreria infantil i juvenil—sense oblidar-se dels contemporanis—i per descomptat de les darreres novetats, ofereix un gran nombre de títols on triar. I si no té el llibre que busqueu, no us amoïneu, us l’aconseguirà.
  També organitza activitats per difondre la lectura, sobretot amb els més petits.

  Finalment ens adreçarem al carrer Cabestany, 33, on trobarem una botiga especialitzada en el món audiovisual que s’anomena Normafilms. Va ser inaugurada ara fa 4 anys i des d’aleshores que es posiciona com una de les capdavanteres en imatge i so. Hi podreu comprar o bé llogar, ja que disposa d’aquest servei, tota mena d’aparells per poder dur a terme el vostre reportatge, o si ho preferiu, la botiga compta amb un espai per crear-lo. Deixeu-vos aconsellar pel Valentí i la Gemma (propietaris). Porteu-los les cintes i fotos antigues i us les digitalitzaran o restauraran. Confieu-los-les. Us deixaran bocabadats.

  En conclusió, les botigues fan el barri i aquestes l’identifiquen. Ompliu cor, ment i esperit visitant-les.

 7. José Carlos Ruibal

  24 abr. 19
  15:11 #

  El comerç sarrienc, sempre de proximitat
  Avui dia, per diversos fenòmens, existeix una tendència global a la promoció del comerç internacional. Afortunadament, Barcelona és una de les grans ciutats on es manté amb força el comerç de proximitat. Segons “El Periódico” els motius són històrics: “abans que es creés la Barcelona del segle XX alguns dels barris eren pobles amb els seus propis comerços i mercats, els quals es van mantenir després de la unificació”. A més a més dels beneficis econòmics, el comerç de proximitat teixeix una relació humana i personal. Al nostre barri de Sarrià contem amb nombrosos exemples d’aquest model proper i familiar, per la qual cosa no ens creuarem de braços i us recomanem 3 establiments que mai defrauden.
  En primer lloc, “El gat pelut” és una llibreria oberta al 2017. Es dediquen a la venda de llibres per a nens i també per a adults. No obstant això, també volen transmetre el concepte d’educar a pares i mares. A més a més, té un espai per asseure, llegir i prendre un cafè tranquil·lament.
  En segon lloc, “Normafilms” és una empresa de serveis audiovisuals. Segons explica Gemma, la propietària del negoci, dins de l’empresa es poden diferenciar 2 sectors: el lloguer de material audiovisual per a esdeveniments i el sector que ofereix serveis de tractament de tot tipus de vídeo, àudio i fotografia.
  En tercer lloc, “Cal Pueyo” és la botiga de queviures més emblemàtica del barri. Es tracta d’un negoci familiar fundat al 1948 i estan molt especialitzats en formatges, vi, caves i licors. També venen fruita i verdura de qualitat, per la qual cosa és una botiga que competeix amb la qualitat però no amb el preu.
  En conclusió, hem de cuidar i promoure la nostra tradició del comerç de proximitat al nostra barri de Sarrià. Això farà que la nostra economia millori i que també es fomenti la relació humana, familiar i propera.

  José Carlos Ruibal Suárez

 8. Gemma Moll

  24 abr. 19
  15:56 #

  Un vol pel barri de les Corts
  El passat dimecres 3 d’abril els estudiants del nivell C2 de català del consorci per a la normalització
  lingüística (CPNL) van conèixer de primera mà el funcionament d’alguns dels comerços del barri de
  les Corts. Separats en diferents grups van visitar, respectivament, la llibreria “El gat pelut”, la
  botiga de queviures “Cal Pueyo” i el centre de serveis fotogràfics i audiovisuals “Norma Films”.
  D’aquesta manera, els estudiants van tenir l’oportunitat de copsar tot el treball que s’amaga darrere
  un petit negoci així com els factors que en motiven el seu progrés.
  L’inici del recorregut comença amb la botiga “Cal Pueyo” en ser el local més antic dels visitats. Tot
  i que actualment és una botiga on es poden trobar diferents tipus de productes, des de verdures de
  proximitat fins a productes de neteja, originàriament s’hi venia bacallà. Va ser el 1996 quan la
  botiga va convertir-se en el que és avui dia. Ara bé, el que no ha canviat és la família a la qual
  pertany, procedent d’Osca, ja que l’actual propietari és la tercera generació que n’està al capdavant.
  És destacable el fet que si el client ho desitja, se li porta a casa la compra realitzada sense cap cost
  addicional.
  Les visites continuen a “Norma films” un centre especialitzat en servei audiovisual i fotogràfic. Una
  companyia relativament jove, en tenir quatre anys d’antiguitat, però amb una àmplia oferta per als
  clients: revelat fotogràfic, digitalització d’arxius fotogràfics, lloguer de material i espais així com
  serveis de vídeo i fotografia (laboratori, edició audiovisual).
  Per acabar el recorregut, es fa aturada a la llibreria “Gat pelut” un petit local on poden trobar-se
  llibres per a tots els públics. Aquest és un projecte que va néixer de forma vocacional ara farà dos
  anys i ha desembocat en un espai on es troben tant els clàssics de tota la vida com les últimes
  novetats literàries així com àlbums il·lustrats per a infants. És interessant destacar que predominen
  els llibres en català i que, si un vol pot prendre un cafè mentre fulleja alguns dels títols que ofereix
  l’establiment.
  En definitiva, queda clar que les Corts és un barri plural, amb una gran quantitat de petits comerços
  que ofereixen el millor servei a tots els veïns que hi acudeixin.

Delegació de Sants-Montjuïc

C. Guitard, 17 – 08014 Barcelona
Tel. 934 912 797 – sants@cpnl.cat –

Atenció presencial amb cita prèvia

Horari matí: de dilluns a divendres, de 10 a 14 h.
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h


Delegació de les Corts

C. Doctor Ibáñez, 38 – 08014 Barcelona
Tel. 934 119 605 – lescorts@cpnl.cat –

Atenció presencial amb cita prèvia

Horari matí: dimarts, de 10 a 14 h.
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h.


Música

Entrades recents


Arxius


Etiquetes


Xarxes socials


Formap


Eixos comercials de Sants-Montjuïc


Guia de centres educatiusvisites