• Textos dels alumnes sobre comerços de les Corts

  Un grup de nivell C2 va fer, el passat 3 d’abril, una ruta per diversos comerços de les Corts i va prendre nota d’algunes característiques dels establiments visitats. A partir de les instruccions de la professora, Àngels Orduña, els alumnes van recollir informació a la llibreria El Gat Pelut, Normafilms i Cal Pueyo, ja col·laboradors habituals en les activitats de normalització lingüística al barri. Cada alumne haurà d’escriure un article sobre la botiga visitada i, a continuació, els articles es publicaran com a comentari al peu d’aquesta notícia del blog de les delegacions de Sants-Montjuïc i les Corts perquè tothom pugui llegir-los. Agraïm l’amabilitat i cordialitat amb què van ser atesos els alumnes per part dels amics i amigues d’El Gat Pelut, Cal Pueyo i Normafilms. Properament, ampliarem aquesta notícia amb els treballs que redactaran els alumnes.

  El Gat Pelut

  Cal Pueyo

  Normafilms

 1. Elías Martí

  05 Abr 19
  13:40 #

  FEM XARXA I VEÏNATGE AMB LES BOTIGUERES SINGULARS DE LES CORTS

  El grup d’alumnes del nivell superior de català de la delegació de les Corts ha tingut el privilegi de sortir al carrer a conèixer l’Antònia, la Marta i la Gemma, totes tres, propietàries de Cal Pueyo, El gat pelut i Normafilms respectivament. Us podem avançar que ja en pugueu necessitar d’alls negres, o de les últimes novetats editorials en català o castellà, o digitalitzar aquella pel·lícula de Super 8 de fa més de quaranta anys, que en aquestes botigues us podran atendre aquestes necessitats i de moltes altres:

  Cal Pueyo, c. Vilamur, 20 (dl. a dv., 8.00-14.30 i de 17.00-21.30; ds. només matins i dg., tancats) ofereix tota mena de productes de l’hort (verdures km 0 i fruites selectes), conserves d’alta gamma i moltes més opcions. Van obrir l’any de 1948 sota el format de bacallaneria i, des de llavors, l’avi Pueyo s’esforçava en oferir tots els millors productes de Benebarre, al Pirineu d’Osca, entre el Montsec i la Serra de Guara. L’any 1996, el net, marit de l’Antònia, es va fer càrrec de la botiga i aquesta va quedar restaurada tal com la coneixem avui amb la preciosa volta catalana –d’uns cinc metres d’alçària–, dins d’un bloc de pisos de finals dels segle dinou.

  El gat pelut, c. Caballero, 58 (dm. a ds., 9.30-13.30 i de 17.00-20.00). La Marta ens va contagiar la seva passió per la lectura, al punt que ella mateixa es va animar a abandonar les comoditats de la seva professió d’administrativa fa menys d’un any enrere, quan es va decidir obrir aquesta llibreria tan acollidora. Pràcticament és irresistible el catàleg de referències –principalment en català i castellà, tan de literatura infantil i juvenil com d’adults (narrativa contemporània)–, així com l’agenda d’almenys dues activitats setmanals per a la mainada i per al públic adult a la mateixa llibreria.

  Normafilms, c. Cabestany, 33 (dl. a dv., 9.30-14.00 i de 16.30-20.00). Ofereixen dues línies de serveis ben diferenciades: per una banda, lloguer de material audiovisual i d’un espai polivalent: estudi fotogràfic i plató de vídeo; per l’altra, laboratori fotogràfic i de vídeo amb preus molt competitius.

  No pugueu fugir d’estudi! Aquestes tres botigueres estaran encantades si molt aviat us animeu a visitar aquestes singulars opcions, gairebé imprescindibles, del nostre barri.

  Elias Martí

  Respondre

 2. Dolors

  05 Abr 19
  13:42 #

  “Les nostres botigues singulars”

  Malgrat l’Illa Diagonal acapara bona part dels comerços del nostre barri, encara hi podem trobar algunes botigues singulars, com Cal Pueyo, El gat pelut i Normafilms.

  Cal Pueyo és una botiga de queviures situada al c. Vilamur, 20. Es tracta d’un comerç inaugurat l’any 1948 per Medardo Pueyo, el mateix any que va arribar a Barcelona, des del seu Benavarre natal.
  Avui els seus propietaris són en Josep M. ˗̶ net d’en Medardo ̶ , i la seva dona, Antònia. En Josep M. i l’Antònia continuen la tradició familiar, proporcionant al barri productes de proximitat i gran qualitat, especialment fruita i verdura.

  Normafilms és una empresa de serveis audiovisuals, establerta al c. Cabestany, 33, que ofereix tota mena de productes relacionats amb el vídeo, l’àudio i la fotografia.
  Divideix la seva activitat principalment en els dos sectors següents: lloguer de material audiovisual per a esdeveniments d’empreses i particulars, i digitalització de diferents formats a dvd o usb.
  A més a més, disposa d’un quiosc on es realitzen fotografies per a carnets, es fan fotocòpies, s’imprimeixen fotografies des de dispositius i es realitzen muntatges a elements com tasses, coixins, etc.
  Ja porta quatre anys al barri. Els primers tres dedicats al lloguer de material i des de fa un també proporcionant la resta de serveis.

  El gat pelut és una llibreria instal·lada al c. Caballero, 58, inaugurada el setembre de 2017 per la Marta, qui anteriorment havia treballat a una multinacional.

  Principalment és una llibreria infantil, però no només, ja que als seus prestatges també hi ha llibres per a adults de diferents temàtiques, des de política fins a maneres d’educar als fills.
  Els adults disposen d’un espai confortable per llegir i prendre cafè, i els infants d’un altre per jugar.

  Aquests tres comerços són dels pocs tradicionals que resten al barri. Visitar-los ajudarà a mantenir-los.

  Respondre

 3. Enric Pàmies

  07 Abr 19
  17:51 #

  Descobrint tres negocis singulars
  al barri de les Corts de Barcelona

  Al barri de les Corts de Barcelona s’hi amaguen racons realment interessants. És per això que s’han volgut conèixer tres botigues: una de queviures, una llibreria i una que ofereix diferents serveis encarats al món audiovisual.

  En primer lloc, tenim la botiga de queviures, Cal Pueyo, situada al carrer Vilamur número 20. Aquest negoci va començar sent una bacallaneria i actualment és la botiga d’aliments més antiga de les Corts. Ara la porta una matrimoni del barri, cosa que la fa diferent de la resta de botigues d’aliments. El besavi de la dona és qui va engegar el negoci. Això li dóna una valor característic d’apropament i confiança en el tracte personal. Els seus clients són gent del barri, coneguts de tota la vida, ja que el negoci està funcionant des de la seva fundació l’any 1948.
  Hi venen productes de proximitat i de qualitat com ara ous, llegums, verdures, carn, etc.

  En segon lloc, la llibreria El gat pelut, ubicada al carrer Caballero 58, és la única que hi ha al barri. La propietària va obrir-la fa un any i mig aproximadament. Ella sempre ha tingut vocació per la lectura. A més, va estudiar el postgrau de biblioteconomia. És per això que va decidir emprendre el repte de tenir aquest negoci tota sola.
  Pel que fa al nom de la llibreria, a ella li agraden molt els gats i a casa seva en té dos. Explica que aquest nom va enfocat sobretot als nens. Tot i això, també ven llibres per adults. Sobretot narrativa i àlbums il·lustrats.

  Finalment, Normafilms és una botiga del món audiovisual, els propietaris dels quals són una parella del barri. El negoci va començar amb l’home, que llogava tota tipus de material audiovisual (projectors, altaveus, micròfons, càmeres…). Després s’hi va afegir ella, que s’encarrega del servei de digitalització i impressions de fotografies. Es troba al carrer Cabestany número 33.

  Per concloure, cada una d’aquestes exitoses botigues tenen una història interessant al darrera, ofereixen productes diferents i aconsegueixen, d’alguna manera, cohesionar el barri, cosa que enriqueix el veïnat.

  Respondre

 4. Àlex Francisco

  15 Abr 19
  14:08 #

  LES BOTIGUES SINGULARS, ÀNIMA DEL BARRI DE LES CORTS

  Al barri de les Corts de Barcelona, s’hi amaguen una bona pila de comerços que tenen alguna cosa especial, que no ens deixen indiferents. Hem sortit a passejar amunt i avall per investigar-los i fer-ne un recull. No et perdis el nostre recull amb les botigues que, pels seus productes, decoració, notorietat o situació, ens han enlluernat.

  D’una banda, Cal Pueyo, una botiga d’ultramarins situada al carrer Vilamur 20, amb molt d’encant que va obrir com una bacallaneria. És el perfil de botiga on van a comprar les persones del barri de tota la vida ja que porta funcionant en el mateix lloc des de l’any 1948, això fa que el matrimoni que la porta conegui pràcticament a tots els seus clients i el que és més important, els seus gustos i preferències.

  D’altra banda, Normafilms, una empresa de serveis audiovisuals situada al carrer de Cabestany, 33, amb més de 15 anys d’experiència, ofereix lloguer d’equips, realitzen produccions audiovisuals, tenen laboratori de cinema i vídeo on digitalitzant cintes i pel·lícules de cinema, ofereixen serveis fotogràfics, com impressió fotogràfica, fotografia d’estudi, linkedin i fotos carnet.

  Així mateix, El Gat Pelut és una llibreria situada al carrer Caballero 58 orientada per a tota la família, amb una dedicació especial al públic infantil i juvenil i per aquest motiu ha habilitat espais per tal que els lectors petits i grans puguin gaudir de la lectura i altres activitats: amb una zona per a llibres de segona mà i intercanvi, i una agenda d’activitats que inclou narració de contes, tallers de manualitats, clubs de lectura i xerrades d’interès general.

  Passegeu, perdeu-vos pels carrers i gaudiu dels comerços singular que us proposem i molts més que hi anireu descobrint. Viure les Corts a través dels seus comerços és una experiència singular que us convido a gaudir. Descobriu-les i deixeu-vos sorprendre.

  Àlex Francisco C2 matí

  Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Delegació de Sants-Montjuïc

C. Guitard, 17 – 08014 Barcelona
Tel. 934 912 797 – sants@cpnl.cat –

Horari matí: de dilluns a divendres, de 9 a 14 h.
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h


Delegació de les Corts

C. Doctor Ibáñez, 38 – 08014 Barcelona
Tel. 934 119 605 – lescorts@cpnl.cat –

Horari matí: dimarts i dijous, de 9 a 14 h.
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h.Entrades recents


Arxius


Categories


Etiquetes


Pàgines


La Troca