• Els comerços del barri inspiren l’alumnat

  El grup d’Escriptura creativa de la professora Rosa Morte ha fet un recorregut por alguns dels comerços singulars de les Corts. En concret, ha visitat la llibreria El Gat Pelut, Cal Pueyo, Calçats Toll i la Farmàcia Antiga. La visita ha servit per redactar posteriorment un text descriptiu com a treball de classe. Alguns d’aquests treballs s’aniran afegint al peu de la notícia com a comentari. Agraïm la col·laboració d’aquests comerços per la seva aportació a les activitats de normalització lingüística del barri.

  El Gat Pelut

  Cal Pueyo

  Calçats Toll

  Farmàcia Antiga

 1. Montserrat Pedret

  29 abr. 19
  15:59 #

  CAL PUEYO Al cor de les Corts, exactament al carrer Vilamur 20, s’hi troba una botiga de queviures especial. Un rètol daurat indica el nom: Cal Pueyo, i anuncia el que es pot trobar-hi: Fruites, verdures, embotits, vins i licors. Les portes verdes amb petits vidres deixen veure el que hi ha dins. A la porta hi ha apilades als dos cantons, caixes de fruita i verdura fresques i lluents de temporada que tempten a tocar-les i agafar-les.

  (…)

  El mig de l’establiment, el presideix un taulell antic de marbre amb la balança, en una banda, i la caixa, a l’altre costat. Sobre el cantó dret hi ha moltes llaunes apilades de ventresca de tonyina amb un gran rètol de la marca. A sota, aprofitant el poc espai disponible, s’apilen lleixius, rentaplats i articles diversos de neteja.

  Aquest és el lloc ideal per iniciar la compra, deixar-nos aconsellar o simplement fer petar la xerrada sense presses deixant-nós envair per aquest petit espai a on el pas del temps es mostra, però d’una forma subtil.

  Montserrat Pedret

 2. Joan Anton Pinyol

  29 abr. 19
  16:00 #

  LA FARMÀCIA ANTIGA
  La farmàcia. Aquest establiment sí que aguanta el pas del temps. Ja ens ho suggereix el rètol clavat sobre la porta d’entrada i, disposat de banda a banda de la façana, en lletres gòtiques blanques sobre fons vermell: Farmàcia Antiga de les Corts. Per assenyalar més clarament l’establiment, corona la façana la clàssica creu de llum de neons vermells que distingeix les farmàcies.
  Avui la regenta el senyor Ferran, que és la quarta generació de la família Oller i ens sembla que hi haurà continuïtat perquè el seu fill també és farmacèutic i col·labora en el negoci.

  Joan Anton Pinyol

 3. Abigail Rodes

  12 maig 19
  14:09 #

  FARMÀCIA ANTIGA
  Si mai no hi heu entrat, entreu-hi!
  La trobareu a la plaça de la Concòrdia núm. 3, al barri de Les Corts. Actualment és una plaça per als vianants, un dels racons més bonics i un dels comerços més antics de Barcelona.
  La Farmàcia Antiga o farmàcia Oller Sales és un negoci familiar de quatre generacions ja, que vetllen per la salut dels cortsencs. No gaire gran, té un rètol vermell amb lletres blanques i una porta de vidre corredissa que invita a entrar a qualsevol que passa per davant. Dues plantes grans flanquegen l’entrada.
  Laboratori d’anàlisis, fórmules magistrals, ortopèdia, assessorament personal, campanyes de salut, consells, recollida de medicaments… res de tot això és important a primera vista perquè crida molt l’atenció la seva decoració: prestatges de fusta fins al sostre blanc plens de medicaments, cremes, coses per l’embaràs i lactància, productes per a bebès, higiene, cosmètica…
  Són molt interessants les vitrines amb elements molt antics: màquina enregistradora vermella de botons, bàscules, morters, peses, flascons de vidre, premsadores, capses metàl·liques, ampolles de xarop, envasos, tot forma part del Museu de la Farmàcia Antiga. I al prestatge més alt, tota una col·lecció de pots de ceràmica artesanal, porcellana i vidre per a les herbes i potingues, els productes químics i els preparats farmacèutics (els típics «albarels»). I a l’escala, dos quadres llargs d’escenes de farmàcia, una orla de llicenciatura en farmàcia i una premsadora de ferro colat. Conviuen amb totes aquestes coses antigues, les noves i actuals com ara les bàscules digitals de nova tecnologia, i un espai amb les fotografies de l’equip que hi treballa: tres homes i set dones. Cap al tard, s’encén la creu vermella del carrer, il·luminant la façana de la farmàcia. Dins, un llum de sostre d’un passat remot, esvaeix les ombres de l’estada. Al fons de l’establiment, dues farmacèutiques atenen un avi. Porta les receptes del metge. Li ensenyen la tècnica inhalatòria d’un nou producte.

  Abigail Rodés. Abril 2019

Delegació de Sants-Montjuïc

C. Guitard, 17 – 08014 Barcelona
Tel. 934 912 797 – sants@cpnl.cat –

Atenció presencial amb cita prèvia

Horari matí: de dilluns a divendres, de 10 a 14 h.
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h


Delegació de les Corts

C. Doctor Ibáñez, 38 – 08014 Barcelona
Tel. 934 119 605 – lescorts@cpnl.cat –

Atenció presencial amb cita prèvia

Horari matí: dimarts, de 10 a 14 h.
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h.


Música

Entrades recents


Arxius


Etiquetes


Xarxes socials


Formap


Eixos comercials de Sants-Montjuïc


Guia de centres educatiusvisites