• Glops de Brossa

  Els alumnes del curs Intermedi 3 de Sants, de la professora Francesca Rabassa, han fet una sessió d’aproximació a Joan Brossa. Han treballat a l’aula diferents activitats amb l’objectiu d’entendre la diversitat de la seva poesia i per fer una reflexió sobre el paper de la poesia en la societat. Una de les activitat ha estat crear un poesia visual o una poesia objecte. Per grups, i en només 15 minuts, han creat la seva poesia. La professora, a partir de les poesies visuals, ha elaborat aquesta presentació:

  Finalment, a casa, han hagut d’escriure un article d’opinió. Als comentaris en teniu alguna mostra.

 1. sgimenez

  27 Mai 19
  10:27 #

  La intel·ligència de Brossa

  Sempre he reconegut que no entenc l’art. Com a persona que es dedica professionalment a la ciència, em costa molt d’entendre el significat de l’art, i així mateix, el de la poesia. En canvi, puc dir coses que m’agraden perquè, senzillament, són maques.

  Sovint passo per davant del Col·legi d’Aparelladors i veig aquell insecte gegant al terrat, damunt d’una pluja de lletres, i penso «que maco que és això!». L’altre dia vaig assabentar-me que això era una poesia de Joan Brossa i vaig pensar «que intel·ligent!». I és que això és Brossa: intel·ligència.

  D’una banda, com que va patir la guerra, Brossa va decidir transmetre consciència social i anar contra la injustícia. D’altra banda, com que era un apassionat del cinema i del teatre, va defensar la teatralitat de la poesia per arribar a un públic més ampli. I finalment, com que li encantava la màgia, Brossa sabia com fascinar la gent amb les seves creacions.

  En definitiva, Brossa va convertir la poesia, amb molta intel·ligència, en una eina per arribar a tothom. Per això, ara puc dir que a mi també m’agrada la poesia!

  Ander Muro

  Respondre

 2. Lou

  29 Mai 19
  12:01 #

  La contradicció de la poesia de Brossa

  L’art de la poesia crea una obra que expressa una idea o un sentiment a través d’un ritme, una combinació de paraules o una imatge. La idea no arriba amb una explicació directe, sinó amb la creació d’una distància entre l’observador i la paraula.

  Joan Brossa veia la poesia per tot arreu. Fins i tot creia que totes les belles arts eren poesia d’una manera o altra. Segons ell, existia la poesia escènica, la poesia objectual i la poesia visual.

  I a més a més, trobava inspiració per a la poesia en els detalls de la vida quotidiana. Un saltamartí era el símbol d’un poble; una clau, la representació del coneixement.

  Però la seva forma de posar l’atenció a la paraula crea una consciència nova. Obligava l’espectador a ser conscient de la diferència entre la idea i el seu nom.

  Amb cada poesia de Brossa hi ha una idea o un objecte molt pròxim que ens il·lumina i transforma en una obra d’art. A la vegada, ens aproxima i ens allunya de les coses quotidianes. És el millor homenatge possible a la vida mateixa.

  Respondre

 3. Maria Piquer

  03 Jun 19
  14:40 #

  Joan Brossa un POETA dels que ja no queden

  Fa un mes vam començar a estudiar Joan Brossa i, ara, puc dir que la seva figura m’ha impactat.

  Com deixo entreveure al títol de l’article, crec que Joan Brossa representa la figura de l’artista per excel·lència, del poeta, i després de conèixer-lo, només puc pensar que el poble necessita artistes com ell.

  Per una banda, necessitem artistes amb la seva versatilitat i la seva sensibilitat especial per transmetre missatges molt profunds amb poques paraules, a través d’una imatge (poesia visual) o una escultura (poesia objecte). Per altra banda, fan falta artistes amb el seu compromís social i que, com ell, no es deixin comprar, que transmetin la realitat a què s’enfronta el poble i li donin força per lluitar.

  Per concloure, cal dir que els artistes com Joan Brossa no s’han extingit, estan als nostres barris, pobles i ciutats, només cal fer una ullada, conèixer-los i donar-los suport. Aprendrem molt i fomentarem una altra mena d’art, un art autogestionat i lliure.

  Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Delegació de Sants-Montjuïc

C. Guitard, 17 – 08014 Barcelona
Tel. 934 912 797 – sants@cpnl.cat –

Horari matí: de dilluns a divendres, de 9 a 14 h.
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h


Delegació de les Corts

C. Doctor Ibáñez, 38 – 08014 Barcelona
Tel. 934 119 605 – lescorts@cpnl.cat –

Horari matí: dimarts i dijous, de 9 a 14 h.
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h.Entrades recents


Arxius


Categories


Etiquetes


Pàgines


La Troca