Arxiu per octubre, 2020

  • Nova ruta per Sants

    Els alumnes de nivell inicial de la professora Marta han fet una nova ruta pel Sants Industrial organitzada per l’Arxiu Municipal del Districte de Sants-Montjuïc, sempre respectant totes les mesures de seguretat. La ruta ha començat a les portes de la seu del Districte (Creu Coberta, 104) on la guia els ha explicat alguns detalls de l’edifici. La parada següent ha estat  davant d’una casa dels industrials burgesos que s’havien instal·lat a Sants quan el lloc ja havia anat perdent el seu caràcter agrari. A continuació han seguit cap a l’Espanya Industrial, on els alumnes han rebut informació sobre la vida als recintes fabrils a cavall dels segles XIX i XX. També han pogut veure alguns edificis obrers  abans d’arribar a la xemeneia de l’antic Vapor Vell, on han pogut conèixer la història dels conflictes entre obrers i patrons durant el segle XIX.  Aquí ha acabat la visita.

     

    Article complet

  • Engega una nova edició del Club de lectura al Vapor Vell

    Malgrat la situació sanitària que vivim, ha engegat el Club de lectura en català a la biblioteca Vapor Vell de Sants de manera presencial. La biblioteca ha pres totes les mesures higièniques necessàries per començar el Club amb les precaucions que demana el moment de crisi. La sessió de presentació va significar un retrobament entre alguns dels participants d’edicions anteriors tot i que s’hi van descobrir força cares noves de lectors àvids. En aquest curs, les obres que comentarem són de diversos gèneres tot i que destaquen els llibres de relats. El primer repte és Cròniques de la veritat oculta, de Pere Calders. Una bona lectura per estar-se a casa relaxat i confinat, si ho així disposa l’autoritat competent.

    Article complet

  • Ruta pel Sants Industrial

    Avui els alumnes de nivell B1 de la professora Rosa han fet una ruta pel Sants Industrial organitzada per l’Arxiu Municipal del Districte de Sants-Montjuïc. La ruta ha començat a les portes de la seu del Districte (Creu Coberta, 104) on la guia els ha explicat alguns detalls de l’edifici. La parada següent ha estat  davant d’una casa dels industrials burgesos que s’havien instal·lat a Sants quan el lloc ja havia anat perdent el seu caràcter agrari. A continuació han seguit cap a l’Espanya Industrial, on els alumnes han rebut informació sobre la vida als recintes fabrils a cavall dels segles XIX i XX. També han pogut veure alguns edificis obrers  abans d’arribar a la xemeneia de l’antic Vapor Vell, on han pogut conèixer la història dels conflictes entre obrers i patrons durant el segle XIX.  Han acabat la ruta davant de l’església de Santa Maria de Sants. Just on començà la història d’aquest barri.
     

     

    Article complet

  • Tornen les rutes pel districte

    Després d’una pausa obligada, l’alumnat dels cursos de català ha tornat a trepitjar el carrer en una nova ruta per les Corts que ha fet les delícies de tothom. Un grup de nivell Bàsic 2 i la professora, Eva Calafell, han encetat aquesta nova etapa d’itineraris que esperem que duri perquè les circumstàncies així ho permetin. La Núria, com sempre, ha fet una visita molt amena i expressiva -tot i les mascaretes- perquè pogués ser ben entenedora per a un públic del nivell bàsic. També els ha acompanyat l’Ona, de l’Arxiu del Districte. Han recorregut els carrers, molt atents a les diferències entre ara i el passat, que la Núria il·lustrava mitjançant fotografies antigues en blanc i negre, sempre mostrades des d’una distància prudencial. Pel que fa als interiors dels edificis, han pogut accedir a visitar la Sala de Plens de la seu del Districte, però no el Centre Cívic Can Deu, ja que per motius de restriccions estava tancat. Una visita del tot recomanable!

     

    Article complet

  • Nous cursos per a la Federación de Asociaciones Hondureñas en Catalunya

    Dissabte van començar 6 cursos nous de nivell B1 per a la FAHONCAT. Aquests cursos s’han pogut organitzar gràcies a la col·laboració del Districte, del Centre Cívic el Sortidor, el Centre Cultural Albareda i el CEIP Mossèn Jacint Verdaguer que han cedit els espais. Com a novetat, en el cas del CEIP Verdaguer hi ha hagut mares i pares de l’escola que s’han incorporat a les classes. Els cursos, presencials i gratuïts, s’adapten a les  mesures sanitàries vigents, cosa que ha representat haver de  fer grups més reduïts per mantenir les distàncies. 

     

    Article complet

  • “Quan parles fas màgia” nova campanya d’impuls al Voluntariat per la llengua

    El programa Voluntariat per la llengua de la Direcció General de Política Lingüística, que gestiona territorialment el Consorci per a la Normalització Lingüística i que té com a objectiu fer créixer el domini de l’ús oral del català, comença una nova temporada d’activitats amb la campanya de promoció “Quan parles fas màgia”. La campanya vol incidir en la transformació personal que suposa per a aprenents i voluntaris practicar el català junts. 


    Article complet

Delegació de Sants-Montjuïc

C. Guitard, 17 – 08014 Barcelona
Tel. 934 912 797 – sants@cpnl.cat –

Horari matí: de dilluns a divendres, de 9 a 13.30 h
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h

Tancat dilluns a la tarda del 15 de juny al 15 de setembre


Delegació de les Corts

C. Doctor Ibáñez, 38 – 08014 Barcelona
Tel. 934 119 605 – lescorts@cpnl.cat –

Horari matí: dimarts, de 9 a 13.30 h
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h

Tancat dilluns a la tarda del 15 de juny al 15 de setembre

Del 24 de juliol a l’11 de setembre, tancat.


Música









Entrades recents


Arxius


Etiquetes


Xarxes socials


Formap


Eixos comercials de Sants-Montjuïc


Guia de centres educatius



visites


Arxius