• Alumnes de les Corts, castellers per un dia

  Els alumnes d’un grup de nivell  Elemental 1 que fan classes al districte de les Corts, van assistir a un nou taller dels Castellers de Sants en el qual se’ls va convidar a participar en la construcció d’una torre (o “mini castell”), tot aplicant les tècniques castelleres més professionals que els va explicar la Vienna, la conductora de la visita. “És el primer cop a la vida que faig pinya, en el sentit més literal i físic de la paraula, i és molt emocionant”, manifestava una de les alumnes.
  Després d’aquesta experiència, el grup es va desplaçar a l’Escola Jaume I del barri, on la colla assaja durant la temporada castellera, i va tenir l’oportunitat de presenciar un assaig en viu. Aquí, una de les coses que més va sorprendre els alumnes va ser l’ús d’un programari casteller específic que permet els integrants dels castells saber, amb la màxima precisió, quina ha de ser la seva posició a cadascun dels castells que assagen.
  Ja fa anys que els Castellers de Sants col·laboren amb la Delegació de Sants-Montjuïc i les Corts del CNL de Barcelona per fer difusió  de l’activitat castellera entre les persones que estudien català. L’objectiu principal dels tallers, a part de donar a conèixer aquesta expressió de la cultura popular, és engrescar els alumnes a formar part de la colla.
  Feina de formiga, força d’elefant! 
  Els Castellers de Sants, amb el sobrenom de Borinots, són una colla del barri de Sants fundada el 1993, que compta amb la participació de més de 600 persones que comparteixen la passió pels castells. Amb el lema ‘Feina de formiga, força d’elefant”‘, els Borinots ja fa temps que van aconseguir formar part del grup de colles de gamma extra. Els membres de la colla duen una camisa grisa, en homenatge als treballadors de l’Espanya Industrial i de les antigues fàbriques tèxtils del segle XIX de Sants, d’Hostafrancs i de la Bordeta.
   
   
   

Delegació de Sants-Montjuïc

C. Guitard, 17 – 08014 Barcelona
Tel. 934 912 797 – sants@cpnl.cat –

Horari matí: de dilluns a divendres, de 9 a 13.30 h
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h

Tancat dilluns a la tarda del 15 de juny al 15 de setembre


Delegació de les Corts

C. Doctor Ibáñez, 38 – 08014 Barcelona
Tel. 934 119 605 – lescorts@cpnl.cat –

Horari matí: dimarts, de 9 a 13.30 h
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h

Tancat dilluns a la tarda del 15 de juny al 15 de setembre

Del 24 de juliol a l’11 de setembre, tancat.


Música

Entrades recents


Arxius


Etiquetes


Xarxes socials


Formap


Eixos comercials de Sants-Montjuïc


Guia de centres educatiusvisites