• Presentació del blog

  Aquest és el blog d’assessorament del CNL de l’Hospitalet. També n’hem obert un per als alumnes dels cursos bàsics i elementals, i tenim altres blogs d’aula. Ens podeu seguir al Facebook i al Twitter.

  Per què un blog d’assessorament?

  Perquè volem difondre més i millor alguns aspectes de la normativa i l’ús del català poc assimilats, a través d’un canal que permeti als usuaris dir-hi la seva, tot proposant preguntes i reflexions.

  I per què Rubricatus?

  Perquè som de l’Hospitalet de Llobregat i creiem que la toponímia, l’estudi del noms propis del territori, és important per establir la identitat de les persones que hi viuen. El topònim Llobregat, que forma part del nom el nostre municipi, prové del llatí clàssic Rubricatus, que vol dir enrogit. Aquest nom llatí apareix escrit per primera vegada per referir-se al Llobregat en les obres de dos autors llatins del segle I dC, el geògraf Pomponius Mela i l’escriptor Plini el Vell. Aquest color vermell és degut a la presència de partícules d’argila en suspensió, que contenen òxids de ferro, i és habitual en el riu després de fortes pluges.

  Així doncs, un blog de l’Hospitalet de Llobregat per als parlants d’ahir, els d’avui i els nous parlants de la ciutat.

  Seguiu-nos!

  Print Friendly, PDF & Email

Cap comentari

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Vull fer un curs!


Entrades recents


Històric


Núvol d’etiquetes


Recursos


Comentaris recents


Blog