Arxiu per juny, 2013

  • Estiu 2013: Inici del Curs B3

    El 25 de  juny va començar el curs de nivel B3 que acabarà el proper 18 de juliol.

    Durant aquesta primera setmana de curs ens hem presentat i hem conegut els companys i les companyes de classe. També hem tingut l’oportunitat de conèixer les seves preferències i aficions. Hem parlat de pel·lícules, música, restaurants,  excursions, vacances, platja, muntanya, esports…

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA                            OLYMPUS DIGITAL CAMERA

     

    I encara ens queden 3 setmanes més per aprendre més i millor a parlar català.

    Bon estiu!

     

     

    Share

    Article complet

  • Cloenda de la 1a edició del XatCat (curs de català en petit format)

    Sessió cloenda Xatcat(foto grup)Dijous passat va tenir lloc l’acte de cloenda del XatCat(curs de català en petit format) a l’Espai Jove Garcilaso. La presentació de 3 minuts de cada sessió per part dels alumnes va precedir l’entrega de l’acreditació de curs i d’un petit obsequi en forma de llibre.

    Els alumnes van valorar molt positivament aquest curs ja que els havia permès aprendre de forma divertida i amena disciplines que normalment no formen part de l’ensenyament reglat, com per exemple el dibuix urbà o el guió cinematogràfic i ho havien fet en català.Sessió cloenda XatCat(Wei Yan i Ling Yan)

    Des de la delegació de Sant Andreu s’espera que aquesta edició del XatCat, que es podria incloure en un programa de sensibilització més ampli, no sigui un punt i final sinó un punt i apart, i que se’n pugui dur a terme una altra oberta a tots els districtes de la ciutat de Barcelona el curs 2013-2014.

    Share

    Article complet

  • Fi de curs amb intercanvi gastronòmic. B2 del Sagrer

    El Sagrer grup B2Al curs del nivell B2 de l’escola el Sagrer vam acomiadar les classes amb un intercanvi gastronòmic representatiu dels llocs de procedència dels alumnes. Així, vam poder degustar les “papas a l’Aguacayna”, típiques de l’Equador; el “mafe” del Senegal; plàtan mascle amb formatge i codonyat de guaiaba, de Colòmbia; pastís de nous de Romania; amanida caprese d’Itàlia; sushi, de Taiwan; boletes dolces de Rússia, etc.

    Fotografies

     

    Share

    Article complet

  • Comiat del curs amb tastet de vins

    cata vins 2Els alumnes del curs I2 del Centre Garcilaso van acomiadar el curs amb un tast de vins. Un dels alumnes, Jaume Mateo, va encarregar-se d’explicar a la resta de companys com es tasta un vi i quins són els aspectes que cal tenir en compte. Entre d’altres coses, vam aprendre quin tipus de vinya es fa aquí a Catalunya, com s’elabora un bon vi, quina diferència hi ha entre un vi blanc novell i un vi de criança i un reserva, què és el copatge… Ens va sorprendre, especialment, descobrir les aromes que s’amaguen en un vi. En els que vam tastar hi vam poder diferenciar aroma d’albercoc, poma verda, pera i pebrot.

     

    Algunes fotografies

    Share

    Article complet

  • Última col·laboració de la temporada a “Tot un poble”

    foto Ràdio TVDilluns va tenir lloc la darrera col·laboració del curs 2012-2013 al programa Tot un poble de Ràdio Trinitat Vella. Es va fer un repàs de totes les intervencions de la temporada i es va acabar amb la presentació de l’oferta dels cursos d’estiu.

    L’objectiu de la col·laboració iniciada el dia 15 d’octubre era fomentar l’ús del català en un context semiformal i ha estat assolit amb escreix. Els 52 alumnes de tots els nivells de la delegació que hi han participat, s’hi van implicar des del primer moment i l’han valorat molt positivament.

    foto 4_3_13Cada setmana es convidaven dos alumnes, que prèviament s’havien preparat l’entrevista, per parlar d’un tema general o un de relacionat amb alguna festa popular com Sant Jordi, un any literari, com l’Any Sales, Calders, Tísner o la commemoració d’un dia internacional. En aquestes sessions també s’han presentat programes del CNL de Barcelona com el Voluntariat per la llengua a través del testimoni dels seus protagonistes: voluntaris, aprenents i entitats col·laboradores del territori com la Nau Ivanow.

    Ràdio Trinitat Vella va ser un dels mitjans de comunicació que va difondre la campanya I tu, jugues en català? i la participació del CNL de Barcelona al Festival Dau Barcelona que es va celebrar a la Fabra i Coats el passat mes de desembre.

    Podeu recuperar tot els programes a partir de l’etiqueta “Ràdio” del blog.

    Share

    Article complet

  • Visita al Museu d’Història de Catalunya

    image
    Hola a tots,
    El passat dijous, dia 6 de juny, el grup de B2 de la delegació de Sant Andreu vam anar al Museu d’Història de Catalunya. A continuació, podeu veure una foto i els comentaris dels companys!

    Share

    Article complet

  • Tren a Puigcerdà amb parada a Vic

    tren-a-puigcerda-9788401387128

    Aquest trimestre hem llegit el llibre Tren a Puigcerdà de Blanca Busquets.

    Com que el llibre se situa en un vagó del tren que va a Puigcerdà i amb tots el seus protagonistes que tenen com a destinació alguna de les seves parades, vam pensar que seria bona idea treballar el llibre d’una forma original. Així que el dia 7 de juny vam trobar-nos el grup de Sant Andreu i el grup del Centre Garcilaso, a l’estació de tren de Sant Andreu Arenal. Prèviament havíem fet un treball a l’aula mitjançant un wiki per decidir com organitzàvem aquesta sortida i quines activitats volíem fer. Així és que una classe i l’altra vam crear grups de treball per concretar els aspectes següents:

     

    • Grup d’organització: aquest grup feia recerca i decidia sobre aspectes com els horaris dels trens, cost i manera de fer front al pagament del tiquet, horaris de tornada…
    • Grup àpats: aquest grup feia recerca sobre com ens ho faríem per dinar (entrepà o restaurant? i possibles llocs)
    • Grup de lectura: aquest grup s’encarregava de fer propostes  per poder treballar el llibre, sobretot durant el trajecte d’anada a Vic.
    • Grup de ruta: aquest grup proposava una ruta a seguir per visitar els llocs més representatius de Vic i a més s’encarregava de fer els comentaris parlats a la resta de companys.

    Val a dir que la sortida va ser un èxit total. Tot va funcionar com un rellotge i cada grup va fer la seva aportació a l’èxit conjunt de la jornada.

    35 persones vam pujar al tren i vam poder seure en grups de 4 per poder treballar d’aquesta manera el llibre.

    Aquí us adjuntem el programa i les fotografies.

    El programa

    Algunes fografies fetes per Cristina Bernárdez del grup Garcilaso

    Algunes fotografies fetes per Alfons Casanovas, grup Sant Andreu

    Share

    Article complet

  • “Coneixent la història, es pot entendre millor l’actualitat”

    foto 3_06_13Chelo Puente, llicenciada en historia de l’art, propietària de la llibreria en línia lalibreriadechelo.com i alumna d’Intermedi 3 de la delegació de Sant Andreu va ser la convidada a la secció de català del programa Tot un poble de Ràdio Trinitat Vella.

    El tema de debat era la televisió d’abans i la d’ara. Enmig d’anècdotes divertides al voltant de l’aparició d’aquest nou mitjà a les cases catalanes, hi van haver reflexions interessants de la relació entre l’audiència d’un programa i la conclusions que se’n poden extreure de la població d’un territori concret.

    Aquest marc de debat va servir perquè Chelo Puente des del seu vessant d’històriadora assenyalés la importància de conèixer el passat i els esdeveniments històrics per poder entendre el present i la cultura d’un país.

    Escolteu-la aquí a partir del minut 37.

    Share

    Article complet

Comptador de visites


Delegació de Sant Andreu

Atenció al públic a Sant Andreu:

de dilluns a divendres de 9.00 a 13.30 h i dijous, també, de 16.00 a 20.00 h

932 740 356

Recinte Fabra i Coats

Sant Adrià, 20 / Gran de Sant Andreu, 202

Edifici 15, 1r pis

santandreu@cpnl.cat          

 

Consulta l’oferta de cursos aquí.


Recursos lingüístics en línia


Arxius