• Aprèn català en el Dia de la Dona d’Hondures

    El Día de la mujer hondureña se celebra el 25 de gener en memòria de la primera vegada que la dona va poder exercir el dret a vot. L’Asociación Cultural Social Arte Culinario y Amigos de Catalunya ho va celebrar el passat 23 de gener amb amics de l’associació i amb tot l’alumnat dels cursos de català per a adults que el CNL de Barcelona imparteix per als seus socis dissabte a la tarda.

    A l’acte, hi va haver mostres de cultura i folklore d’Hondures, degustacions gastronòmiques i sobretot, molta il·lusió per compartir junts una estona de records del seu país.

    A la taula rodona que es va fer per inaugurar la diada, Jorge Irias, president de l’entitat que acollia la trobada, va obrir l’acte amb unes paraules de benvinguda. Lola López, comissionada d’Immigració, Interculturalitat i Diversitat de l’Ajuntament de Barcelona,  Javier Bonomi, vicepresident del Consell Municipal d’Immigració de Barcelona i president de Fedelatina, i Carmen Bermúdez, presidenta de la Federación de asociaciones de Colombia en Catalunya van animar els assistents a conèixer i utilitzar els serveis que l’Ajuntament disposa per ajudar les persones immigrades. També van insistir en la força que té el món associatiu a Barcelona, força que serveix per ajudar-los. Carmen Bermúdez, amb paraules sentides, viscudes i contundents, va convidar a estimar, respectar i donar suport al país que els ha acollit.

    Sílvia Aregall, com a representant dels cursos de català per a adults del CNL de Barcelona al districte de Sants va agrair la constància del president de l’entitat i de l’alumnat d’Honduras durant els més de tres anys de col·laboració explicant que s’hi han fet 18 cursos, amb 370 alumnes fins al moment. Un 90 per cent de l’alumnat han estat dones, i va aprofitar aquesta dada per fer un petit recorregut per la història de la llengua recordant com ha estat d’important el paper de la dona en la trasmissió i el manteniment de la llengua catalana fins avui. Els va animar a conèixer, aprendre i fer servir la llengua de la ciutat on viuen perquè els obrirà portes, i perquè és normal i natural acostar-te a la llengua del país d’acollida.

    IMG_20160123_191130 IMG-20160124-WA0004

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de Sants-Montjuïc

C. Guitard, 17 – 08014 Barcelona
Tel. 934 912 797 – sants@cpnl.cat –

Horari matí: de dilluns a divendres, de 9 a 13.30 h
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h

Tancat dilluns a la tarda del 15 de juny al 15 de setembre


Delegació de les Corts

C. Doctor Ibáñez, 38 – 08014 Barcelona
Tel. 934 119 605 – lescorts@cpnl.cat –

Horari matí: dimarts, de 9 a 13.30 h
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h

Tancat dilluns a la tarda del 15 de juny al 15 de setembre

Del 24 de juliol a l’11 de setembre, tancat.


Música









Entrades recents


Arxius


Etiquetes


Xarxes socials


Formap


Eixos comercials de Sants-Montjuïc


Guia de centres educatius



visites