• Els voluntaris per la llengua es troben al Centre Cultural Albareda

  El 24 d’octubre, el Centre Cultural Albareda del Poble-sec va acollir un nou acte de constitució de parelles lingüístiques, que se celebren un cop al mes a diferents indrets de la ciutat, organitzat en aquesta ocasió per la delegació de Sants-Montjuïc del CNL de Barcelona.

  El president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec i investigador històric, Josep Guzmán, va oferir una excel·lent xerrada sobre els comerços que hi havia al Poble-sec a principis del segle XX, lligada amb l’exposició que es pot veure al Centre Cultural Albareda Vides rere el taulell.

  Guzmán va convidar les noves parelles lingüístiques a visitar els establiments històrics del barrri com a espais interessants per a les seves trobades perquè “conèixer la història del lloc on vius és el primer pas per estimar-lo” i va defensar la necessitat que la ciutat té del comerç tradicional com un espai de socialització que es troba en risc de desaparició.

  Les parelles lingüístiques es van conèixer tot visitant l’exposició Vides rere el taulell, l’excusa perfecta, segons Silvia Aregall -responsable del CNL a la delegació de Sants-Montjuïc-, per donar-los a conèixer “el ric patrimoni comercial i humà que tenim als comerços de la ciutat i que és un centre d’interès de visita amb la vostra parella lingüística”.

  En aquest sentit, “és fàcil començar a parlar català en un establiment dels que encara escolten i expliquen coses” va dir Assumpta Escolà, subdirectora del CNL de Barcelona, en referència a les botigues tradicionals. “Feu-ho perquè necessitem molts parlants de català i és precisament per això`que nosaltres treballem, perquè Barcelona parli més català cada dia”, va afegir Escolà.

  L’acte també va comptar amb el testimoni d’Anna Portolés que es va fer voluntària quan es va jubilar, ara fa sis anys. Portolés ha tingut mitja dotzena de parelles lingüístiques, amb la majoria de les quals encara manté la relació i entre les quals va voler destacar una aprenent japonesa, professora d’universitat, que “ara ensenya les figures de Ramon Llull i Ausiàs March al Japó”.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de Sants-Montjuïc

C. Guitard, 17 – 08014 Barcelona
Tel. 934 912 797 – sants@cpnl.cat –

Atenció presencial amb cita prèvia

Horari matí: de dilluns a divendres, de 10 a 14 h.
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h


Delegació de les Corts

C. Doctor Ibáñez, 38 – 08014 Barcelona
Tel. 934 119 605 – lescorts@cpnl.cat –

Atenció presencial amb cita prèvia

Horari matí: dimarts, de 10 a 14 h.
Horari tarda: dilluns, de 16 a 20 h.


Música

Entrades recents


Arxius


Etiquetes


Xarxes socials


Formap


Eixos comercials de Sants-Montjuïc


Guia de centres educatiusvisites